T R I L L I N G S F R E Q U E N T I E S 4 A L L

MAGISCHE WERELD VAN ZELFHULP, WONDEREN EN OPLOSSINGEN 

STROOMNIEUWS

S T R O O M N I E U W S

NIEUWS VOOR DE ZIEL

N I E U W S B R I E F N R. 2 1 9

22 augustus 2016

DEZE NIEUWSBRIEF HEEFT BIJNA 40 ARTIKELEN, EN DUURT ONGEVEER 25 SECONDEN OM TE OPENEN

WAT ALS JE MET AFGIFTE VAN DNA ER ACHTERKOMT DAT JE AFKOMST NIET KLOPT MET WAT JE DACHT?

Met grote hoeveelheden mensen en culturen lijkt het alsof onze aarde een enorm grote plek is. Jarenlang leven verschillende rassen in oorlog met elkaar door de meest uiteenlopende redenen. Na duizenden jaren in conflict met elkaar, zou je denken dat we ons lesje wel geleerd moeten hebben. Toch lijken er steeds weer nieuwe redenen boven te komen drijven om oorlog te voeren. Trots op je vaderland is natuurlijk alleen maar goed. Als je het hebt over het pure kwaad bestrijden, zoals de Tweede Wereldoorlog, is oorlog soms onvermijdelijk. Maar veel van de ideologische redenen achter onze oorlogen zijn zo klein, dat het voelt als pure verspilling van zoveel waardevolle mensenlevens. Waarom zou je vechten als je ook kan praten? Dus wat zou er gebeuren er als je een grote groep mensen van schijnbaar verschillende culturen bij elkaar zet in een kamer? Iedere persoon in de kamer voelde een diep gevoel van trots voor zijn/haar vaderland. Dan wordt gevraagd of ieder van deze personen een DNA test wil afstaan, om er op deze manier achter te komen waar de “echte” roots liggen. Het eindresultaat laat iedereen in shock achter. Want waar komt jou DNA nou daadwerkelijk vandaan? Misschien komen jou voorouders wel uit een totaal ander continent. Bijna iedereen die zijn/haar resultaten te horen kreeg, werd emotioneel van het eindresultaat. Deze video bewijst maar eens als geen ander dat afkomst geen enkele rol speelt. Een geweldig experiment als je het mij vraagt!

VIDEO:

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

PRACHTIGE BEELDEN VAN SCHIMMELS

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

VIDEO - MARCO VAN DELFT LEEFT AL 4 MAANDEN VOLDAAN OP STRAAT

Marco van Delft heeft onlangs besloten om op straat te gaan leven. Hij zegt dat hij zelf voor deze situatie heeft gekozen en vertelt openhartig aan interviewer Patrick Kicken wat zijn beweegreden is om dit pad te volgen. De wijsheid straalt uit zijn ogen en als hij lacht dan voel je liefde en compassie. De puurheid die hij uitstraalt en de overgave waarmee hij praat heeft een transformerende werking. Marco legt zijn vrije denkkracht in de handen van zijn hart en vraagt of de weg stroomt of blokkeert. Alles om het bewustzijn in zijn puurste vorm te kunnen ervaren. Als dat geen heldendaad is dan weet ik het ook niet meer! Zie ook de Facebook pagina van Marco BRON.

Video:

VIDEO - THOMAS RAU - EINDE BEZIT

Wat betekent het voor het productieproces als we niet langer spullen bezitten, maar alleen gebruiken? 

We staan op de grens van een wezenlijke gedragsverandering. Het productiemodel waarin mensen werken om dingen te kunnen kopen loopt op zijn eind. We willen niet bezitten, we willen toegang hebben en gebruiken. Wel de lusten, niet de lasten: 'Don’t own, enjoy!' Wat betekent dat voor de manier waarop producten worden gemaakt, hoe wij bouwen, voor innovatie en voor economische groei? Een VPRO Tegenlicht Lab met Thomas Rau, de meest radicale bouwmeester van Nederland.

Onze smartphone is al na twee jaar niet meer up-to-date. Een printer begeeft het per definitie na 4000 kopieën. Producten worden zo ontworpen dat ze gepland snel verouderen, terwijl het einde van de aanwezige grondstoffen met een razende vaart in zicht komt en onze afvalbergen groeien. Maar stel dat we geen lampen meer kopen maar licht. Dan zal degene die ons het licht verkoopt ervoor zorgen dat de lamp niet een bewust verkorte levensduur heeft maar dat hij langer meegaat. De vraag is hoe we kunnen stoppen met het produceren en kopen van nieuwe spullen die nog nét niet kapot zijn en hoe we onze huidige economie-van-meer transformeren naar een economie-van-beter.

Bezit schept verantwoordelijkheid

De duurzaam bouwende architect Thomas Rau, die in 2006 al het spraakmakende CO2-neutrale hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist ontwierp en zichzelf graag typeert als ‘guided by the future’, schetst ons met verve ‘the next economy’.

Zijn uitgangspunt is dat we onze aarde als een gesloten systeem moeten benaderen. Uiteindelijk komt er niets meer bij; er kan alleen verlies optreden. Zodra we dat beseffen zullen we anders kijken naar, en ook anders omgaan met onze omgeving en economie definiëren als ‘de georganiseerde balans tussen aarde en mensheid’. Dan kunnen we tot ons laten doordringen dat bezit verantwoordelijkheid schept, uitnodigt tot delen en tot nadenken op de lange termijn. ‘Eigen-dom’ wordt dan wellicht ‘eigen-slim’.

Geplande veroudering

Met fragmenten uit onder meer de documentaire The Light Bulb Conspiracy over de 100-jarige gloeilamp en hoe geplande veroudering in al onze producten mee ontworpen is. En een waargebeurd verhaal van Brian Eno over de eiken plafondbalken van New College Hall in Oxford, gebouwd in 1460.

VOLLEDIGE VIDEO - EINDE BEZIT:

DE OPROEP VAN JE HOOGSTE ZELF

Elke situatie in je leven waar er van je gevraagd wordt om je angsten, twijfels, frustraties, onzekerheden en andere aspecten van jezelf die tussen jou en je goddelijkheid staan onder ogen te zien, is een oproep van je hoogste zelf. Je hebt via je zielscontract omstandigheden gecreëerd om je hoogste zelf te vinden en je er opnieuw mee te verbinden, je grootste doel en verlangen naar liefde. Terwijl ze kunnen blootleggen wat je als de zwakste en meest fragiele aspecten van je wezen zou beschouwen, is dit niet hun doel. De plaatsen waar je verlamd wordt door angst, niet in staat bent om twijfel te overwinnen of tot het uiterst van je tolerantie gefrustreerd wordt, zijn geschenken van healing en transformatie.

Je wordt gevraagd om je hoogste zelf te zijn, hetgeen de meest evenwichtige uitdrukking van spirit, geest en hart is, wanneer het tijd is voor transformatie. Jijzelf hebt de oproep naar het Universum uitgestuurd, vragend om hulp in dit proces en het komt in de vorm van mensen en situaties om je te helpen je angsten onder ogen te zien, het verleden los te laten en een nieuwe werkelijkheid te creëren. Soms wordt je beweging tot stoppen gebracht en is het je uitdaging om te kiezen tussen duwen en vechten of stoppen en overwegen wat je hieruit kunt leren. In de stilte verblijven, je geest tot rust brengen en naar leiding luisteren zijn een deel van de lessen in geduld en vertrouwen, en het is daar waar je je zult verbinden met je hoogste zelf en de antwoorden vindt die je zoekt.

Vertrouw je erop dat het Universum je oproep voor transformatie beantwoordt door je te helpen datgene te vinden en los te laten wat je blokkeert om je hoogste zelf te zijn? Je vraag om hulp wordt altijd gehoord en beantwoord, maar het Universum bekrachtigt je om je eigen oplossingen te vinden. Je kunt ervoor kiezen om eender welke situatie als een wonder van transformatie of als straf te zien waar je kunt kiezen om de Schepper de schuld te geven of je eraan te herinneren dat je de mede-schepper van je werkelijkheid bent. Je bent je hoogste zelf wanneer je je herinnert dat jij de machtigste persoon in je leven bent.

De oproep om het hoogste zelf te zijn en uit te drukken wordt door iedereen gevoeld. Daarom zijn zo velen verward en angstig, onzeker waar vervolgens heen te gaan of hoe verder te gaan. Vele zielscontracten worden nu beëindigd en elke persoon wordt voorzien van de best mogelijke situaties om dit te doen. Gelegenheden voor bekrachtiging en wederverbinding, om het licht van binnen te vinden zijn voor iedereen beschikbaar. Transformatie gebeurt op elk niveau en het licht bereikt de donkerste hoeken zodat alles onthuld wordt. Dit is een proces dat in goddelijke orde plaatsvindt. Zie elke situatie als een gelegenheid om je hoogste zelf uit te drukken en de werkelijkheid van je dromen zal zich voor je ontvouwen.

SEX? YES PLEASE

Hoe vrijzinnig en tolerant kunnen we tegenwoordig zijn met betrekking tot bloot en seksualiteit? Jongeren zijn in hun seksualiteit vrijer dan ooit, maar het lijkt of de maatschappij steeds preutser en conservatiever wordt en zichzelf met restricties van beeldtaal een zelfcensuur oplegt. Wie je bent op seksueel gebied is geen vaststaand gegeven; je hoeft niet meer in een hokje te passen. Vrijwel alles is mogelijk en wat je seksuele identiteit is, is voor iedereen anders. Jongeren hebben hun eigen ideeën en bepalen zelf wat seksualiteit is, wat een mooi lichaam is en met wie ze iets doen op seksueel gebied.

VIDEO:

'EVOLUEER OF STERF'

Recent maakte iemand mij attent op de gesprekken die spiritueel leraar Eckhart Tolle in 2014 voerde met Oprah Winfrey. In een tiental losse afleveringen, te bekijken op YouTube, namen zij samen met miljoenen kijkers het boekEen Nieuwe Aarde van Tolle hoofdstuk na hoofdstuk door.

In een van de eerste uitzendingen bevestigt Tolle desgevraagd wat hij ook in zijn boek Een Nieuwe Aarde reeds beschrijft. Hij heeft een dringende boodschap aan de mens(heid): Evolve or die. Ja, je leest het goed: evolueer of sterf. En ja, hij bedoelt het letterlijk! Volgens Tolle is het proces van ‘bewust worden’ voor ons mensen geen luxe meer, voorbehouden aan een bepaalde voorhoede of elite van onze samenleving, die hier eventueel zelfs mee kan koketteren. Nee, het is voor de mensheid als geheel op dit moment bittere noodzaak om spiritueler, meer bewust te worden. Waarom? Omdat Tolle de mensheid in staat acht om zichzelf, en daarbij de planeet aarde, op termijn te vernietigen. Hoe dat dan zou moeten gebeuren, laat hij in het midden. Hij refereert wel aan het aantal doden dat door algemene onbewustheid alleen al in de 20e eeuw is gevallen: tientallen miljoenen mensen zijn in die periode overleden door menselijk, egoïsch ‘falen’. Belangrijk om je daarbij te realiseren is dat dit gebeurde zónder de kennis en technologische middelen die tegenwoordig ingezet kunnen worden om mensen op wat voor manier dan ook, gewild of ongewild, van het leven te beroven.

De vraag is natuurlijk: wat moeten en kunnen wij als gewone stervelingen met deze toch op zijn zachtst gezegd alarmerende informatie? Hoe serieus moeten we dit nemen? Moeten we ons zorgen maken, angstig worden? En zo ja, wat kunnen we dan eventueel zelf doen om dit scenario te voorkomen? Allereerst sluit ik zeker niet uit dat Tolle ons een reëel gevaar voorspiegelt. Het zou arrogant zijn – en arrogant ís de mens – om dit gevaar als mensheid te bagatelliseren, dan wel te ontkennen. Ook ik ben ervan overtuigd dat de mensheid in staat is zichzelf te vernietigen. Nu al! Dat dit nog niet gebeurt, komt doordat ´de crisis´ nog niet heftig genoeg is. De soort homo sapiens is er gewoonweg nog niet rijp voor. Maar die kan dat natuurlijk binnen 10, 50, 100, 1.000, 10.000 of nóg meer jaren, wél worden natuurlijk. Pijn, veroorzaakt door bijvoorbeeld hongersnood, waterschaarste, religieuze strijdtonelen, klimatologische omstandigheden, oorlogen en andere grote mondiale problemen, die uiteindelijk allemaal gerelateerd zijn aan ons ego en onze persoonlijke en collectieve egoïsche structuren, aan onbewust zijn dus, kunnen de mensheid bedreigen op een manier die we nog niet eerder in de geschiedenis van deze nog altijd piepjonge species zagen. Je kunt het in dat opzicht écht vergelijken met een crisis bij een individu: gróéi je door de pijn, word je bewuster, raak je verlichter of ga je figuurlijk en zelfs letterlijk ten onder?

Interessante vraag in dit opzicht is: vindt het Universum, God of het Zijn, of hoe we dit ook noemen, het erg dat de mensheid zichzelf op termijn vernietigt, ten onder gaat, zoals overigens al met eerdere mensachtigen, zoals homo erectus, is gebeurd? Nee, totaal niet. Het ‘Zijn’ ligt nergens wakker van en is nergens afhankelijk van, dus ook niet van het voortbestaan van de mensheid. Het is neutraal, ‘ervaart’ alleen maar wat er gebeurt, heeft geen oordeel, plakt geen etiket, zoals wij dit vaak wel doen. Het zegt geen goed of fout tegen dingen of gebeurtenissen, zelfs niet als wij elkaar letterlijk ten grave dragen. Dan is dát eenvoudigweg wat er gebeurt en gaat alles verder in de setting van dat moment. Het is zoals het is… Dit betekent natuurlijk wel dat de verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van de mensheid en aarde dus écht bij ons ligt. Op dit moment wel te verstaan, later niet meer. Want het is sowieso al zeker dat de mensheid, de aarde, de Melkweg, als geheel sterft als ook de zon opgebrand raakt. Dat zou over zo’n vijf miljard jaar staan te gebeuren. Is dat dan wél erg? Nee, ook dat is dan niet erg. Het universum is net als de mens ‘geboren’, dijt uit en zal zich uiteindelijk terugtrekken en sterven. Niets nieuws onder de zon, om maar een woordspeling te gebruiken.

Maar nu we dus weten dat de verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van de mensheid op ‘korte’ termijn wél echt bij ons ligt, hoeven we straks niet met vingertjes te gaan wijzen als het daadwerkelijk fout gaat. Wij hebben de sleutel tot het moment van het op natuurlijke wijze sterven van het universum voor een groot deel zélf in handen. Net zoals wij individueel ons leven kunnen verlengen door onszelf goed te verzorgen. Door gezonde voeding, bewegen, meditatie en dergelijke, kunnen we dat tevens als collectieve mensheid, door ons als mensheid goed te verzorgen. Collectief goed verzorgen begint bij het realiseren dat we het met elkaar met deze ene aarde moeten doen. Dat we elkaar nodig hebben, één zijn, allemaal hetzelfde doel nastreven: collectief genieten van het geschenk leven, in nauwe samenwerking met de natuur. Daartoe is het dus essentieel dat we bewuster worden. Bewuster van onszelf als individu en bewuster van ons als soort. Worden we dit, evolueren we dus volgens Tolle, dan is de kans groot dat we het met elkaar nog heel lang, wie weet zelfs op vreedzame wijze, uit kunnen zingen op deze prachtige planeet. Worden we dit niet op tijd, evolueren we dus niet, dan zullen we – voordat het eigenlijk onze ‘natuurlijke tijd’ is – sterven. En ondanks dat we ongetwijfeld het tegenovergestelde ambiëren en dus veel pijn zullen lijden, is dat voor het universum derhalve prima.

Rest wel de vraag: hoe wórden we dan spiritueler, bewuster van wie we zijn en wat onze rol in het geheel is? Hoe kunnen we dit voor ons dus positieve proces bevorderen? Het zou om te beginnen goed zijn om het vak Spiritualiteit of Bewustwording te introduceren in het onderwijs, wat mij betreft heel laagdrempelig te beginnen op de kleuterschool. Leer kinderen over ‘het geschenk leven’ en onze individuele en collectieve rol daarin. Verander de ambitiefabrieken die onderwijsinstellingen nu zijn in scholen waar mensen tevens leren wat het is om onderdeel van de mensheid te zijn, waarbinnen we allemaal één zijn. Leer ze bijvoorbeeld ook af om zichzelf met van alles en nog wat te identificeren, dat ze alleen maar ‘zijn’. Dan plukken we binnen enkele jaren al de vruchten van onze keuze om te evolueren in plaats van te sterven. Om op iets latere leeftijd bewuster te worden kun je als volwassene bijvoorbeeld de boeken van Eckhart Tolle lezen. Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden om je eigen bewustwording te ontwikkelen. Maar probeer er allereerst – als je voelt dat je er klaar voor bent – open voor te gaan staan. Daar begint het mee.

Belangrijk bij de ontwikkeling tot bewustwording is te realiseren dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid dient te nemen. Bij jóúw eigen bewustwording begint het. Wacht niet totdat iemand anders of de rest van de mensheid bewust wordt, want dan kun je wachten tot je een ons weegt en gaan we het niet redden. Start daarom vandaag nog als het kan. Let wel: het is geen immense opgave, van nature ben je namelijk al bewust, we zijn het alleen onderweg kwijtgeraakt. Daarbij: het is leuk, het verrijkt je leven en je leeft er ook nog eens een stuk lichter door. Wie wil dat nu niet?

Ik wens ons als mensheid nog een lang en voorspoedig evoluerend leven toe!

Fred Louter

HANDIG

6 VIDEO'S

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

BESCHADIGDE MEUBELS OPKNAPPEN

WIEL-KATROL  

NIEUWSTE MANIER VAN WATERVERVEN 

PAUL SMIT - ZIJN SPIRITUELE LERAREN VERLICHT?

Er is een scala aan leraren die vertellen over spiritualiteit, mindfullness, nondualiteit, over hoe je in je eigen kracht kunt komen of over hoe je verlicht kunt worden. In deze blog gaan we in de vraag: ‘Zijn deze spirituele leraren verlicht?’

Laten we om deze vraag te kunnen beantwoorden eerst kijken naar wat verlichting is. Ik ben aan aantal websites langsgegaan en sommige mensen zeggen dat verlichting het loskomen van het ego is, anderen dat je angstvrij kunt leven en weer een ander zegt dat je onvoorwaardelijke liefde kunt voelen ten opzichte van iedereen.

Prachtige ideeën, maar zijn ze ook waar? Allereerst: Loskomen van je ego, wat houdt dat in? Ons ego is ons zelfbewustzijn, het is het IK idee wat ontstaat in ons brein welke je nodig hebt in je dagelijks leven. Zonder goed functionerend ego heb je een depersonalisation disorder en die mensen staren heel de dag uit het raam, denkend dat ze zowel de zon zijn, evenals alle auto’s op de straat, alle bomen, vogeltjes en alle geluiden. Dat is dus niet zo handig.

Angstvrij leven, is dat verlichting? Angst is een diepe emotie welke we als mens nodig hebben om te kunnen overleven. Door een functionele angst stop je voor het stoplicht, ren je weg voor een leeuw of zeg je tegen je kind dat zij niet de drukke straat over mag steken. Angst is enorm functioneel! Hooguit kan de irrationele angst wat minder worden. Daarmee bedoel ik het gepieker over dingen waar je toch geen invloed op hebt.

Onvoorwaardelijke liefde voelen ten opzichte van iedereen, klinkt prachtig. Zulke woorden lokken veel mensen naar je lezing. Mensen die dit zeggen staan echter altijd in een goed verwarmd spiritueel centrum en hun energie richt zich op het aantal bezoekers, de boekenverkoop en of de kleding die ze dragen wel bijdraagt aan de juiste uitstraling. Ze staan niet in Afrika of India kindertehuizen te helpen, daklozen eten te geven en ze zijn geen eenzame ouderen aan het bezoeken. Onvoorwaardelijke liefde is doorgaans liefde voelen voor mensen die ons een goed gevoel geven. Dit geldt ook voor de bezoeker. Ze zijn druk bezig met hun eigen emoties, gevoelens en gedachten en proberen die zo fijn mogelijk te krijgen. Spiritualiteit en materialisme liggen vrij dicht bij elkaar, ze zijn gericht op het verkrijgen van iets om onszelf beter te voelen.

Verlichting zoals ik het vaak omschrijf, is het inzien dat alles één energie in beweging is en dat alles gaat zoals het gaat. Dit inzicht maakt dat veel piekergedachten vervallen waardoor het leven wat lichter aanvoelt. Je voelt daarbij nog steeds angst, je voelt de meeste betrokkenheid en empathie voor circa 150 mensen om je heen en je hebt nog steeds een ego.

Ik heb zo’n tien jaar in het ‘nondualiteit-circuit’ vertoefd en ken verreweg de meeste leraren en sprekers, waarvan ik met diverse bevriend ben en met één heb samengewoond. Ook al die mensen hebben een ego en zijn bezig met een hun zelfbeeld, de een wat meer dan de ander. Zo ontving ik de afgelopen tien jaar heel wat mails van leraren. De een was boos omdat ik slechts tien euro entree vroeg voor mijn lezingen en daarmee volgens haar de markt verpestte. Een andere leraar schreef dat hij meer verlicht was dan ik omdat ik bij een interview bij een vraag naar rechts keek dat erop duidde dat ik eerst moest nadenken voordat ik antwoord gaf. Een andere leraar wil niet door Patrick geïnterviewd worden en in de lijst staan met leraren omdat hij zich daar te bijzonder voor voelt. Mooji, Eckhart Tolle, Adyashanti, ze hebben mooie praatjes met daarachter een marketingafdeling die ‘het product’ op eenzelfde wijze in de markt zet als Coca Cola dat doet. Als we bij hen een aanvraag voor een interview doen is de eerste reactie: ‘Wat hebben wij eraan? Hoe groot is jullie bereik? Welke vragen gaan jullie stellen?’

De beroemde Deepak Chopra schoot tijdens een congres vol in de kramp toen hij van Sam Harris wat kritiek kreeg en begon zich wanhopig te verdedigen in de hoop alsnog zijn gelijk te halen. Bij een vergadering met auteurs van uitgeverij Samsara zag ik de meeste auteurs niet kwetsbaar en open zijn, maar een verlichte versie van zichzelf verkopen. Vervolgens brak er ook nog eens een ordinaire ruzie uit. De inmiddels overleden Wim Zonjee, een van de oprichters van Samsara, zei toen ik m’n eerste boek daar uitbracht tegen me: ‘Paul, de grootste ego’s die ik ben tegengekomen, zijn mijn auteurs’. En ja, ik val daar als auteur ook onder. Nu zullen sommige mensen zeggen: ‘Maar de oude en Indiase leraren waren wel echt verlicht!’ Over hen heb ik in de loop der jaren veel inside information gehoord en ook aan hun gedrag was niets heiligs.

Zijn spirituele leraren verlicht? Verlichting in de zin van wat minder piekeren en je minder druk maken als dingen anders lopen, dat zeker. Maar daarvoor hoef je niet spiritueel te zijn, op je kop te gaan staan bij yoga of bezig te zijn met mindfullness of nondualiteit. Sommige mensen leven van nature zo. Sterker nog, degenen die bezig gaan met bijvoorbeeld nondualiteit, zijn wellicht degenen die het meest piekeren. Je probeert immers pas ergens vanaf te komen, als je ergens mee zit.

Tot slot. Ik ben zelf geen haar beter. Toen tien jaar geleden het kwartje viel en ik minder ging piekeren, voelde dat heel licht. Vervolgens ging ik er lezingen over geven en keken mensen naar me alsof ik verlicht was. Ik kreeg dan vragen als: ‘Maar voel je dan nog wel fysieke pijn?’ en ‘Hoe voelt het dan om in jouw staat van zijn te leven?’ Er was een fase waarin ik werkelijk begon te denken dat ik verlicht was en dat er iets bijzonders aan me was. Het leven haalde dat geheel vanzelf weer keurig onderuit. De verleiding jezelf op een troon te zetten ligt al snel op de loer als je voor een groep gaat staan. Het is de seksuele selectie welke in ieder dier en mens aanwezig is. De intentie van iedere leraar is in mijn optiek mooi, iets delen wat bij jou resoneert. Jan van Delden zei al eens: ‘Kijk niet naar de leraar, kijk waarnaar ze verwijzen’. Bron.

CARL JUNG - SYNCHRONICITEIT IS EEN ALTIJD AANWEZIGE REALITEIT VOOR HEN DIE OGEN HEBBEN OM TE ZIEN

De Zwitserse psychiater Carl Jung kreeg in zijn tijd veel kritiek van wetenschappers en collega’s omdat hij stelde dat er met een soort gelijktijdig dingen gebeurden zonder aanwijsbare oorzaak.

Iets dat hij synchroniciteit noemde en wat in feite niets anders is dan boodschappen van het universum. 

Wat de boer niet kent dat vreet hij niet. Een bekende uitdrukking die eigenlijk geldt voor veel in ons leven. 

Dingen die wij kunnen zien en begrijpen daar kunnen wij ook mee leven. Onverklaarbare fenomenen zijn lastiger voor ons zo blijkt uit de praktijk.

Dan word men onrustig, de wetenschap wringt zich in allerlei bochten om toch maar vooral “logische” verklaringen te vinden en mensen kunnen zelfs agressief worden wanneer ze met onverklaarbare dingen worden geconfronteerd. 

Dat is één van de redenen dat mensen die bijvoorbeeld in buitenaards leven geloven belachelijk worden gemaakt of op een agressieve manier aangevallen worden en weggezet als aluhoedjes die niet helemaal sporen. Het onverklaarbare maakt vaak dat de mens zich ongemakkelijk voelt. 

Iemand die dat ook heeft ervaren, was de Zwitserse psychiater Carl Jung toen hij zijn synchroniciteitstheorie presenteerde. Hij was erachter gekomen dat er soms dingen gebeuren die te ver gaan om nog als toeval uitgelegd te kunnen worden. 

Hij zei daarover onder meer het volgende: 

Zinvolle coïncidenties zijn denkbaar als zuivere toevalligheden. Maar naarmate hun aantal toeneemt en de overeenkomst groter en nauwkeuriger is, wordt het steeds minder waarschijnlijk en meer ondenkbaar dat hier sprake van toeval is. Dat wil zeggen: ze kunnen niet meer voor zuiver toeval doorgaan, maar moeten bij gebrek aan causale verklaringen als ordeningen volgens een bepaald plan opgevat worden... Hun 'gebrek aan verklaarbaarheid' bestaat niet alleen uit het feit dat de oorzaak onbekend is, maar ook uit het feit dat zo'n oorzaak met onze verstandelijke capaciteiten niet denkbaar is". 

Zijn collega's namen hem deze wending toen bijzonder kwalijk want voor hen was alleen causaliteit aanvaardbaar in een wetenschappelijk opgevatte psychologie.

carl jung synchroniciteit

Overal om ons heen vinden wij voorbeelden van de synchroniciteit waar Jung het over heeft. 

Heb je het bijvoorbeeld wel eens meegemaakt dat je naar een drukke plek gaat waar parkeren bijna onmogelijk is en net als jij komt aanrijden, vertrekt er een andere auto alsof deze net op dat moment plaats maakt voor jou? 

Of dat je op het punt staat iemand te bellen en net op dat moment belt diegene jou? 

Sommige mensen zullen bovenstaande voorbeelden toeval noemen of geluk hebben in het geval van de parkeerplaats. Echter, beschouwd door de ogen van de synchroniciteitstheorie zijn dit soort gebeurtenissen het resultaat van de verwevenheid van het universum. 

Op spiritueel niveau hebben we in die dimensie geen beperkingen van afstand of tijd. Alles is met elkaar verweven en perfect in lijn met alle andere dingen. Er heerst vrede, harmonie en richting met betrekking tot wat goed en fout is. 

Daar valt alles op zijn plek, alsof het lot het zo gewild heeft. Je spirituele bewustwording manifesteert zich in de vorm van synchroniciteit waardoor je in staat wordt gesteld om uit te puzzelen of bepaalde dingen zo moesten zijn. 

Synchroniciteit komt veel voor, maar wordt maar zelden herkend voor wat het is. Gedurende iedere dag observeer en beleef je miljoenen dingen. Het grootste deel daarvan wordt door je bewustzijn niet geregistreerd als bewuste observatie. 

Als je dus in staat bent om synchroniciteit zoals hierboven te herkennen dan is het de moeite waard om in overweging te nemen dat het iets meer is dan alleen maar toeval. 

Dit betekent dat de eerstvolgende keer dat je synchroniciteit meemaakt, je blij mag zijn dat je op één lijn zit met de wijze van werken van het universum. Dingen kloppen, vallen zonder al teveel moeite op z'n plek.

Overal waar je kijkt kun je synchroniciteit waarnemen want het komt vaker voor dan je denkt. Hier volge​n een aantal voorbeelden die je kunnen helpen te beseffen dat er ook in jouw leven synchroniciteit voor komt. 

Wanneer je naar de klok kijkt en je ziet een serie zich herhalende of oplopende getallen zoals bijvoorbeeld 11:11, 22:22, 12:34 of 12:12. Dit soort getallen blijven precies 60 seconden in beeld voordat ze weer verdwijnen. Net gedurende die periode kijk jij. Dit is geen toeval, maar een positief teken van een doel en vervulling. 

Je neuriet een liedje en net op dat moment hoor je het ook op de radio. Dit is absoluut een moment voor blijdschap, maar vergeet niet om even aan synchroniciteit te denken. 

Soms heb je een groot probleem of vraag die zich in je hoofd genesteld schijnt te hebben. Het voert daar een soort permanente herhaling uit en opeens uit een totaal onverwachte hoek komen er wat aanwijzingen over wat er moet gebeuren. Het is dan alsof het universum samenspant om jou te helpen een goede beslissing te nemen. 

Er zijn soms mensen die zo ongeveer altijd en overal geluk lijken te hebben. Ze gaan de weg op en komen alleen maar groene verkeerslichten tegen. Ze krijgen de mooiste parkeerplaatsen op de drukste plekken. Hun aandelen gaan van de ene op de andere dag omhoog in waarde. Ze krijgen zomaar de beste kortingen en koopjes alsof ze uit de lucht komen vallen. 

Als jij zo iemand bent dan heb je enig idee hoe synchroniciteit werkt. 

Je komt iemand tegen die je niet kent, maar die wel het beste advies aandraagt voor je problemen. Ondanks dat je diegene net hebt ontmoet en je niet eens hebt verteld waar je allemaal mee te maken hebt. Zoiets heet nu synchroniciteit. Omarm het zolang het duurt. 

Al een tijdje loop je te denken over een bepaald ornament dat je wilt voor in je kamer. Je weet heel goed wat je graag wilt en de volgende dag wordt er een pakje bezorgd. In dat pakje dat is gestuurd door een vriend ziet precies het ornament dat jij zo graag zou hebben en je weet heel zeker dat je er met niemand over hebt gesproken. En ja, ook dat is synchroniciteit. 

Synchroniciteit komt heel regelmatig voor. De volgende keer dat je denkt “wat een gelukkig toeval”, stop dan een minuut en besef dat dit synchroniciteit is. 

Een teken van boven dat je op een goede manier bezig bent.

HEERLIJKE VAKANTIETIP - VAKANTIEHUISJE IN JISP

BOEKINGEN LOPEN T.E.M. DE EERSTE WEEK VAN SEPTEMBER

Dit natuurhuisje ligt op een unieke plek op een eiland in het Wormer- en Jisperveld. Vanaf het haventje in het dorp Jisp (met parkeerterrein) is het zo'n vijf minuten varen om bij het huisje te komen, een roeiboot is hiervoor aanwezig. Het knusse huisje geeft een prachtig uitzicht over het weidse veenlandschap. Er zijn meerdere steigers zodat je overal aan het water kunt zitten, je boot kunt aanleggen en zwemmen. Het huisje is gezellig ingericht, je zult je er direct thuis voelen! De geschiedenis van het eiland waar dit natuurhuisje op staat is ook bijzonder. Samen met Graft en De Rijp behoorde Jisp tot de dorpen van waaruit de walvisvaart vertrok in de 17/18e eeuw. Dit natuurhuisje staat op een eiland waar vanaf 1611 tot begin 20e eeuw een oliemolen en een zogenaamd pruthuis hebben gestaan. Regelmatig worden er nog walvisbotten gevonden, vandaar de naam "Walviseiland".

NATUUR

Het Wormer- en Jisperveld bestaat uit honderden eilandjes, rietkragen en plassen. Dit wordt beheerd door Natuurmonumenten. Het is een prachtig natuur- en zeilgebied, visrijk en bekend om vogelrijkdom (tureluurs, grutto's, kieviten, zwarte sterns). Vanuit het dorp Wormer worden rondvaarten met uitleg verzorgd door het gebied. Er zijn twee sluizen waardoor de Zaan en het Noordhollands Kanaal te bereiken zijn. Het is een ideaal gebied om te vissen, te kanoën, te zeilen, te roeien en te zwemmen. Kano's zijn in het dorp te huur. Er is een restaurant gelegen aan het haventje van Jisp en meerdere eetgelegenheden in de dorpen eromheen. Het dichtstbijzijnde winkelcentrum ligt op vier kilometer afstand in Wormer. Bezienswaardigheden in de buurt zijn bijvoorbeeld de Zaanse Schans en De Rijp met musea. Amsterdam ligt op circa 20 kilometer.

Bekijk eerst de onderstaande foto's, boek vervolgens uw vakantie via: NATUURHUISJE.NL of bel met Fam. Jager: 0031 251 654 816.

RICHART SOWA - ECO ARCHITECT

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

VROUWELIJKE KUNSTSCHILDERINGEN

KLIK OP DE EERSTE FOTO EN KIJK ZEER GOED NAAR HET RESULTAAT

GIGANTISCHE SCHILDPAD

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

SUPERSNELLE BOUWCONSTRUCTIES

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

15 VERDIEPINGEN IN 2 DAGEN

30 VERDIEPINGEN IN 15 DAGEN

GRAAFMACHINE REDT HERT

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

GEAVANCEERDE OUDE TECHNIEKEN

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

DIT IS WAT ER GEBEURT ALS JE 2 GEVLEKTE BANANEN PER DAG EET

Onderzoekt toont aan dat de toenemende aantal bruine vlekken op een banaan een teken is voor dat de banaan rijper wordt, maar ook dat het betere kwaliteiten bevat om je immuunssysteem te versterken. Deze kwaliteiten vinden we terug in Tumor Necrose Factor of TNF, die te vinden is in bananen. Het is een stof die kanker bestrijdt door te helpen bij het verplaatsen van onze lichaamscellen in de richting van geïnfecteerde of ontstoken gebieden in ons lichaam. Met als gevolg dat deze cellen worden vernietigd en daarmee voorkomen wordt dat tumorcellen verder groeien en verspreiden. In combinatie met een hoog niveau van antioxidanten, die bananen tevens bevatten, helpen ze bij het verhogen van witte bloedcellen en dat versterkt het immuunsysteem eveneens. Het is dus zinvol om zelfs die bananen te eten in plaats van ze te weggooien.

Hoge voedingswaarde

Deze immuunversterkende kwaliteit van rijpe bananen is slechts één van de redenen waarom fruit goed is. Echter, bananen blijven één van de minst gewaardeerde fruiten te zijn. Door de opkomst van andere fruiten, sommige van hen zeer exotisch, vergeten we het feit dat bananen gevuld zijn met vitaminen, voedingsstoffen, vezels en natuurlijke suikers.

Voeding

Inderdaad, er wordt vaak gezegd dat het eten van een appel per dag, een uitstapje naar de doktor kan worden vermeden. Maar misschien moeten we dit herschrijven en de banaan als een gewenste en noodzakelijke fruit neerzetten. Vandaag de dag eten Amerikanen meer bananen dan appels en sinaasappels tezamen.

Hier is een lijstje met punten wat een banaan nog meer doet om je lichaam gezond te houden.

1. Ze verlagen de bloeddruk - De reden waarom bananen helpen je bloeddruk laag te houden en een bescherming te vormen tegen een beroerte of een hartaanval, is doordat ze weinig natrium en veel kalium bevatten. Dit betekent dat bananen zeer gezond zijn voor het hart.

2. Ze behandelen zure reflux - Je kunt een banaan als een natuurlijke maagzuurremmer betrachten. Het eten van zelfs één banaan verlicht een brandend maagzuur en verminderd de symptomen.

3. Ze zijn een bron van ijzer - Bloedarmoede kan worden verminderd door inname van ijzer en ja, ook bananen bevatten ijzer. Het stimuleert de productie van rode bloedcellen en hemoglobine, waardoor het bloed nog sterker door je lichaam stroomt.

4. Ze leveren energie aan - Ga je fitnessen of sporten op een andere manier, dan neem voor je training een hap of twee van een banaan. Het voorziet je van extra energie dat ongeveer een uur of twee aanhoudt, wat voldoende tijd is voor je training. De uithoudingsvermogen van je lichaam wordt tevens verhoogd door de lage glycemische koolhydraten, mineralen en vitaminen in een banaan. Bovendien beschermt de kalium in een banaan je tegen krampen in je spieren.

5. Ze zijn goed voor de maag - Mensen die lijden aan maagzweren worden vaak geadviseerd bepaalde voedingsmiddelen te vermijden. De reden hiervoor is dat hoewel deze voedingsmiddelen gezond zijn, ze pijn en zelfs schade aan de zweren kunnen toebrengen. Bananen kunnen echter worden gegeten door deze mensen, omdat ze zacht en glad zijn. Sterker nog, door de weke textuur van een banaan wordt de maagwand beschermt tegen zuren en andere vormen van irritatie.

6. Ze helpen bij het overwinnen van een depressie - Hoe? De hoge mate van tryptofaan in een banaan wordt omgezet in serotonine in ons lichaam. Serotonine op zijn beurt maakt je vrolijker, meer ontspannen, verbetert je humeur en kan dus helpen bij het overwinnen van een depressie.

7. Ze voorkomen verstopping - Bananen bevatten voldoende vezels om voor een regelmatige stoelgang te zorgen. Hiermee wordt dan verstopping voorkomen.

8. Ze kalmeren het zenuwstelsel - Veel dingen in het leven kunnen ervoor zorgen dat je in stress raakt of van tijd tot tijd humeurig wordt. Eet dan paar bananen. Ze regelen je bloedsuiker en bevatten vitamine B, die helpen je zenuwstelsel te kalmeren. Het resultaat: een beter humeur.

9. Ze controleren je lichaamstemperatuur - Als het weer beter wordt, dan vergeet niet een banaan te eten want een banaan kan je lichaamstemperatuur doen verlagen. Het klopt tevens dat wanneer je verhoogde lichaamstemperatuur hebt, bijvoorbeeld koorts, jij je temperatuur kunt verlagen door een banaan te eten.

ADEMBENEMENDE PARAGLIDING VLUCHT

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

ZALIG SURFEN OP EEN EIGEN GEGRAVEN WATERUITLAAT

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

MOOIE REDDING VAN EEN VASTZITTEND PAARD

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

DUIKERS ONDERSTEBOVEN VAN ENORME KLOMPVIS

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

KRISHNA'S BOTERBAL

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

150 DOLLAR KOSTENDE MOBIELE FIETSKAMPER

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

HEERLIJK ZWEVEN MET JE MINI-HELICOPTER

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

HOND SPEELT MET KRAB

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

FUN MET BRANDEND METHAANGAS ONDER HET IJS

KAT GEEFT DUIDELIJK WEER WAT HIJ NIET MEER WILT

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

FUN VAN DE WEEK

GELUIDEN VAN ZEE ORGELS

MUZIEK VAN DE MAAND

Mobi - Everything That Rises

ZEEPAARDJE GEEFT DE GEBOORTE AAN NIEUW LEVEN

!!..Vergeet de HD-knop niet aan te zetten..!!

LEZINGEN, WORKSHOPS & BIJEENKOMSTEN

Persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Agenda van: