T R I L L I N G S F R E Q U E N T I E S 4 A L L

MAGISCHE WERELD VAN ZELFHULP, WONDEREN EN OPLOSSINGEN 

STROOMNIEUWS

S T R O O M N I E U W S

NIEUWS VOOR DE ZIEL

N I E U W S B R I E F N R. 2 1 8

KLIK HIER OM U IN TE SCHRIJVEN VOOR STROOMNIEUWS

GIROPRACTOR WONDEREN

Vergeet niet de video op groot beeldscherm en HD af te spelen:

RUG EN BEENPROBLEMEN

EXTREME LAGE RUGPROBLEMEN

HEUPPROBLEMEN

LEUK IDEE OM IN DE ACHTERTUIN TE BOUWEN

DRUÏDEN

Druïden zijn toch al eeuwen uitgestorven?

Op je druïdisch pad zal er zeker een moment komen, waarop je je gaat afvragen of de claim op de spirituele traditie der druïden wel legitiem en authentiek is.

Bob Stewart schrijft in zijn 'Merlin Tarot':"Er is een ongelooflijke hoeveelheid klinkklare onzin geschreven over de druïden. Pretentievolle claims van 'Druïden Ordes', zonder fundering, puttend uit 19e eeuwse denkbeelden. Geen enkele groep kan werkelijk claimen de originele leer van de druïden te onderwijzen, omdat ze ruim 1.000 jaar verwijderd zijn van de laatste sporen van dit spirituele pad. 

"Heeft hij gelijk? Kan iemand zichzelf een 'echte' druïde noemen? Stewart en de meeste schrijvers zien druidry als een menselijke vinding met een gat in de lineaire tijd tussen de tussen het einde van de Keltische druïden en de heropleving van de interesse voor druïden in de 18e eeuw. Zij concluderen vervolgens dat hedendaagse druïden 'nep' zijn.

Moderne druïden geloven echter dat de traditie der druïden allereerst zijn oorsprong vindt in een spirituele bron en pas in tweede instantie een menselijke vinding is. Deze bron bestond in het verleden en bestaat nog steeds. We kunnen dagelijks de spirituele of archetypische (keltische) wereld ervaren als een bron van inspiratie, energie, beelden en ideeën. 

GEBOREN MET HET HART AAN DE BUITENKANT VAN HET MIDDENRIF

OP DE DUNNE SCHEIDSLIJN VAN SPIRITUALITEIT EN PSYCHOSE

Oriana van Tergouw is zich bewust van haar geschiedenis van vorige levens. Ze loopt op een dunne scheidslijn tussen psychose en spiritualiteit. Toch durft ze haar verhaal te vertellen.

“Vind je het erg als ik een sigaret opsteek? Dat praat voor mij wat makkelijker.” Ze is gespannen als we aan het interview beginnen. Het is te begrijpen: nog nooit heeft de in Nieuwegein woonachtige Oriana van Tergouw (28, steenbok) buiten een kleine kring van intimi haar verhaal compleet uit de doeken gedaan. En nu zal heel Nederland ervan weten! Het voelt als een coming-out. Een verhaal dat hier en daar aan het fantastische grenst.

Als kind is Oriana verliefd op het leven en heeft een onvoorwaardelijk vertrouwen in de goedheid van de mens. Groot is het onbegrip als blijkt dat niet alles in de wereld pais en vree is. Maar bij wie kan ze haar verdriet kwijt? Oriana: “Ik vond het heel moeilijk om kind te zijn, omdat ik me nog zo goed herinnerde hoe het was om volwassen te zijn. Dat maakte me eenzaam: voor de kinderen was ik te oud om jong te zijn en voor de volwassenen te jong om oud te zijn. Ik vluchtte in dat wat mijn ouders een fantasiewereld noemden. Zocht de natuur op, knuffelde met bomen en noemde de elementen mijn vriendjes. Op andere momenten zat ik urenlang in de bibliotheek.”

Aan deze zelfgecreëerde idylle komt een wreed einde na een jaar vol trauma’s; de lieflijke contacten die zij met ongeziene entiteiten heeft, krijgen scherpe randjes. Demonische randjes zelfs. Oriana: “De ellende die ik meemaakte, haalde de meer negatieve aspecten die óók achter de sluier verborgen zijn naar voren. Ik had het idee achtervolgd te worden door duivelse creaturen, haalde op school alleen nog maar enen en tweeën en begon mezelf te verminken.”

Oriana belandt bij de dokter. De diagnose is onverbiddelijk: een psychose als gevolg van paranoïde schizofrenie. Samen met medicijnen, krijgt ze de boodschap mee dat ze pas voor genezen zal worden verklaard wanneer alle spiritualiteit uit haar leven verbannen is. Er breekt een donkere periode aan voor de puber: “Of ik van de psychoses of van de medicijnen zieker werd weet ik niet, feit is dat ik dagenlang volstrekt uitgeschakeld op bed lag. Ik was depressief en dacht: alles wat ik ben en waarin ik geloof, is een ziekte.”

Niet vluchten

De Engelse psychiater Russell Razzaque schrijft in zijn boek Breaking Down Is Waking Up (in het Nederlands vertaald onder de titel: Helderheid in chaos) dat mensen een volledig gevormd ego moeten hebben voordat ze zich kunnen leren verbinden met de werkelijkheid die aan het ego voorbijgaat. ‘Het probleem voor iemand die aan psychoses lijdt, is dat hij vatbaar is voor grote onevenwichtigheid, al kan hij zich misschien ook gemakkelijker verbinden met wat achter het egoperspectief ligt omdat hij daar toch al met één been in staat’, aldus Razzaque. Dit is de situatie waarin Oriana zich op haar vijftiende bevindt, zonder dat haar behandelend arts daarvan enig idee heeft. Oriana krijgt geen psychologische gesprekken maar gesprekken over het juiste gebruik van de medicijnen. Ontkenning als het antwoord van de medische orthodoxie. Onderdrukken luidt het devies. Deze aanpak dreigde haar eigenheid uit te wissen, zegt ze nu. Het is aan haar moeder te danken dat het niet zover komt. Ze stelt Oriana voor aan de spirituele buurman Lucky. Oriana: “Hij leerde me dat spiritualiteit niet bedoeld is om van de wereld weg te vluchten, waartoe ik de neiging had, maar om deze juist te naderen.” Vanaf dat moment houdt ze zich bezig met de ontwikkeling van haar intuïtieve, mediamieke talenten. Ze gaat op verkenningstocht naar zichzelf. Eerst door uit huis te gaan, dan door het lopen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en ten slotte door een retraite in een boeddhistisch klooster. Ondanks het feit dat ze als tiener bovenal op zoek is naar een identiteit, vallen haar belangrijke inzichten ten deel: “Zo sijpelde langzamerhand, onder meer door veel meditatie, het besef door dat het bij spirituele ontwikkeling gaat om het intieme en hoogst persoonlijke proces van het ontsteken van de innerlijke vlam, in plaats van het publiekelijk geuite statement van ‘kijk mij eens branden.”

Bij de Amanayé

Belangrijk in het nu is voor Oriana een ervaring in een vorig leven. Oriana: ‘Voor een lichtwezen als ik is het op z’n minst een uitdaging om in de stof te existeren. Het verschil in vibratieniveau is moeilijk overbrugbaar en leidt niet zelden tot lichamelijke en psychische problematiek.” Oriana ziet haar huidige leven als boetedoening voor fouten gemaakt in een vorig leven bij de inheemse stam van de Amanayé in Brazilië, zo’n tweehonderd jaar geleden. Als kind zei Oriana al: “Ik hoor hier niet. Mijn echte familie zijn de Amanayé en mijn godin heet Nala.’ Mijn ouders begrepen er niets van, maar het gevoel van heimwee heb ik mijn hele leven gehouden.” In dat vorige leven bij de Amanayé heeft Oriana als man ritualistische seks met een jong meisje. Dat voelde niet goed, maar het belang van de stam prevaleerde. Achteraf heeft ze zo’n spijt dat ze na haar dood besloot nog één keer naar de aarde terug te keren, het huidige leven dus dat 28 jaar geleden begon. “Mijn huidige leven is niet zozeer een straf, daarin geloof ik niet, maar wel om de balans te herstellen. Karma zorgt voor evenwicht in het universum.” En wat is het doel van haar huidige leven? Oriana: ‘Het mensen leren dat het contact tussen mens en kosmos mogelijk is voor iedereen. Bemiddeling door priesters en orakels is overbodig geworden. Voor het eerst in de wereldgeschiedenis is het voor velen mogelijk om zelf rechtstreeks verbinding te leggen met andere dimensies. Maar hoe meer reizigers, hoe meer verdwaalden.”

Energetisch omslagpunt

De wereld van Oriana is bijzonder. Ze vertelt hoe ze in andere levens aan de andere zijde van de sluier, de scheidslijn tussen leven en dood, stond. Hoe ze aan gene zijde de rol van Diana, de Griekse godin van de jacht vervulde en aanbeden werd en hoe ze geïntrigeerd raakte door deze Diana-priesteressen en hun vervoering. Ze besloot zo’n priesteres te willen worden. Oriana: ‘En dus kwam ik onder andere terug als Noorse sjamaan, als Keltische druïde en als christelijke non. De kosmische afspraak was dat ik na deze oriëntatiereis terug zou komen als een normaal, niet-religieus mens. Potje koken, jagen, klaar. Helaas liep het zoals gezegd bij de Amanayé net even iets anders, waardoor een nieuwe incarnatie gewenst was.” Terug naar haar huidige leven. Op 21 december 2012, het vermaarde energetische omslagpunt maakt Oriana een keuze: voor een leven als lichtwezen-mens in plaats van als ‘gewoon’ mens. Onmiddellijk hierna worden haar klachten intenser; het aantal psychoses neemt voor het eerst sinds jaren weer toe. Is dit de prijs die ze voor haar kracht als spiritueel werker moet betalen? Oriana ziet het zo: “De machten op dit vlak zijn zo intens, dat, wil het geheel in balans blijven, er aan de andere kant onmachten in de vorm van psychoses moeten zijn.’ Het geeft haar ook een voordeel, vind ze: ‘Want hoe herken je verdwaalde zielen als je niet zelf verdwaald bent geweest?’

Haar kwetsbare kracht uit zich in het vermogen de ander precies zo te zien zoals hij of zij daadwerkelijk is. Voorbij het masker, het ego en de persoonlijkheid. Intuïtief weet ze wanneer wat te zeggen tegen mensen die zoekende zijn. “Betaal geen duizenden euro’s aan goeroes die zeggen de antwoorden voor je te hebben, die je aanbieden te helpen om iets te worden wat je eigenlijk al bent. Jouw werkelijke kracht is niet te koop. Die bevindt zich in je eigen binnenste. Maak je dus niet afhankelijk van andere lichtjes van wijsheid. Je bent zélf het licht.”

Een eigen brug

Oriana’s strategie is om nu als spiritueel lichtwerker het individu te bekrachtigen. Het sluit naadloos aan op dat wat de Joods-Amerikaanse schrijver en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Elie Wiesel ooit eens schreef: ‘Er zijn duizend en één poorten die toegang geven tot de boomgaard van mystieke waarheid. Elk mens heeft zijn eigen poort. We moeten ervoor waken dat we niet de fout maken om de boomgaard te willen betreden door een poort die niet de onze is. Dit is gevaarlijk voor degene die er binnen gaat…’

Oriana verwoordt het als zo: “Ik ben er groot voorstander van dat mensen hun eigen weg plaveien, hun eigen pad bewandelen. Belangrijk is het te weten dat je niet verdwalen kunt. Want het landschap is je ziel. Wel kan je angst je ervan weerhouden om verder te reizen. Je blijft onderweg in een herberg plakken omdat de berg verderop zo intimideert. Het gaat om de klim naar boven. De moeilijkst te beklimmen berg biedt het mooiste uitzicht.”

Oriana is ervan overtuigd dat ze nu aan haar laatste aardse reis – of incarnatie – bezig is. “Begrijp me goed, ik ben dankbaar als ik ’s ochtends de gordijnen opentrek en geniet ervan als ik met mijn hondjes door het park wandel. En mensen helpen bij hun spirituele groei is mijn passie. Maar ondertussen knaagt het gemis van mijn broeders en zusters in het licht dagelijks aan me. Nóg een keer terugkeren en incarneren na dit leven hoeft niet meer.”

SHAMPOO PRANK

HORSETAIL FALL - NATIONAL PARK - WATER ALS LAVA

HOE KOMT HET TOCH DAT IK ZO WEINIG HOOR?

UITSCHAKELEN CONTACTLOOS BETALEN

'Gemakkelijk en razendsnel!', zo promoot ING het contactloos betalen. 'Even uw betaalpas tegen de betaalautomaat aan houden en de betaling is voldaan'. Maar wat als je deze functie helemaal niet veilig vindt en 'm liever uitschakelt?

'Iedereen kan met een gestolen of gevonden pasje iedere dag weer zonder pincode voor €25,- van je rekening halen...', schrijft Maria op onze Facebookpagina. 'Je kunt het heel makkelijk uitzetten', tipt ze. Hoe dat moet lees je hieronder.

Het maximale bedrag dat je achtereenvolgens kunt pinnen zonder code is volgens de site van ING overigens vijftig euro. Wil je een bedrag van vijfentwintig euro (of meer) in een keer afrekenen dan wordt ook om je pincode gevraagd.

Hoe werkt contactloos betalen eigenlijk, en hoe weet je of je pas geschikt is? Lees meer.

Klant bij ING

Log in op Mijn ING, ga onderin het menu naar het kopje 'Vernieuwd in Mijn ING' en klik op 'Contactloos betalen'. Klik vervolgens op 'Instellingen wijzigen', onderaan kun je de functie contactloos betalen uitzetten. De beslissing moet je vervolgens bevestigen door het invoeren van een TAN-code. Lees meer op de site van ING.

ING-klanten kunnen ook langsgaan bij een ING-kantoor of telefonisch de functie uitschakelen: 020 22 888 88.

Klant bij ABN Amro

Klanten van ABN Amro moeten zelf een nieuwe pas aanvragen, dat kan in een kantoor of telefonisch: 0900-0024.

Klant bij SNS Bank

Als je een pinpas hebt van SNS Bank, kun je via een online formulier het contactloos betalen uitschakelen. Let op: je hebt hiervoor wel een digipas of digicode nodig. Heb je deze nog niet, dan kun je deze aanvragen. SNS Bank laat weten dat het sinds kort ook mogelijk is contactloos betalen via de app uit te schakelen.

Klant bij Triodos Bank

Als je een rekening hebt bij Triodos, dan schakel je het contactloos betalen uit via internetbankieren. Ga naar 'Gegevens wijzigen', 'Wereldpas' en kies bij het contactloos-symbool voor 'Uit'.

Klant bij KNAB
Consumenten met een pinpas van KNAB kunnen het contactloos betalen in de KNAB-app uitzetten. Ga naar 'Meer' en 'Mijn bankpassen', of naar 'Details rekening & bankpas' in het menu 'Betalen' in je Persoonlijke Bankomgeving.

Klant bij Rabobank

Klanten van de Rabobank die liever niet contactloos betalen kunnen de functie hier uitschakelen.

DE BROER VAN CHRUT TITULAER

DE ARROGNOOM

CHANNELING VAN MIKE QUINSY

Gebeurtenissen gaan nog steeds snel vooruit, en de mogelijkheid van bemoeienis wordt steeds kleiner nu de macht van het Duister steeds minder wordt. Er hangt veel af van hun mogelijkheid om door te gaan met het financieren van hun behoeften en dit wordt langzamerhand steeds moeilijker aangezien hun activiteiten beïnvloed worden door het gebrek aan fondsen. De hogere machten zullen doorgaan hun activiteiten in te perken, wat ze al vele jaren hebben gedaan. Nu echter worden hun opties steeds meer beperkt en worstelen ze om hun projecten door te laten gaan. Vele malen hebben ze geprobeerd de beperkingen die hen zijn opgelegd te omzeilen en ze zijn niet in staat hun plan voort te zetten om een derde wereldoorlog te starten, en daarbij is hen in niet mis te verstane bewoordingen verteld dat hen onder geen enkele voorwaarde zal worden toegestaan er één te beginnen.

Ondertussen zijn de maatregelen om “Disclosure” mogelijk te maken goed gevorderd en niets zal een aankondiging daarvan in de weg staan. Andere zaken die gepland staan om de waarheid naar buiten te brengen gaan eveneens goed vooruit. Mensen vinden op vele fronten de moed om hun waarheid te verkondigen en ze zullen beschermd worden. De leugens worden niet langer geaccepteerd en de doofpotten worden blootgelegd. De tijd voor het vrijmaken van de waarheid is nu gekomen, en wanneer de geschiedenis wordt herschreven zal dit bekend staan als de Tijd van de Openbaringen. De waarheid is zo anders dan die welke jullie werd wijsgemaakt. Feitelijk zullen velen het ongelofelijk vinden dat jullie zo lang werden misleid.

Het vreedzame leven waar jullie zo naar verlangden zal spoedig binnen jullie bereik zijn en de veranderingen zullen uiteindelijk wereldomvattend zijn. Alles wat heeft voorkomen dat jullie konden genieten van dat waarop jullie recht hebben zal worden overwonnen en niets van de oude onaanvaardbare gewoonten zal worden toegestaan te blijven bestaan. In jullie behoeften zal worden voorzien zodat jullie uiteindelijk in staat zullen zijn volledig van het leven te genieten. De “nare droom” waaruit jullie nu net ontwaken zal ophouden en er zal jullie veel hulp worden gegeven zodat de noodzakelijke veranderingen zich zullen manifesteren. Ze zullen natuurlijk jullie hulp nodig hebben, samen met jullie buitenaardse vrienden die jullie op je reis hebben vergezeld. Zelfs tijdens jullie leven waren er verscheidene gelegenheden waarbij ze grote rampen hebben voorkomen.

Er komt een tijd naderbij waarin jullie een nauwe band zullen hebben met Wezens die binnenin jullie Aarde hebben geleefd. Ze zien dat jullie voldoende zijn geëvolueerd om zichzelf aan jullie bekend te maken. Er zullen ook anderen zijn van buiten de Aarde die jullie met je transitie zullen helpen om Galactische Wezens te worden, hoewel die gebeurtenis nog ver weg is. Er wacht jullie een prachtige toekomst die jullie meer dan compenseren zal voor alle levens die jullie in de lagere dimensies hebben geleid. Jullie hebben in een lange tijdsperiode veel geleerd en dit zal jullie uitermate goed helpen bij toekomstige ervaringen. Zoals jullie nu ontdekken is het leven een hele serie ervaringen die jullie hebben voorbereid op grotere dingen.

Neem de levenslessen serieus, aangezien ze jullie veel te leren hebben wat jullie in staat zal stellen je te verheffen boven de noodzaak om meer levens op Aarde te leiden. Niemand is méér of minder dan een ander, aangezien het simpelweg een kwestie is van waar je je bevindt op de evolutieladder. Help je medereiziger waar je kunt, aangezien een vriendelijk woord of een helpende hand heel bemoedigend kan zijn. Karma is goed noch slecht in zoverre dat het eenvoudig lessen betreft die moeten worden geleerd als je door wilt gaan met je ontwikkeling. Ongeacht welke ervaringen je doormaakt, wees ervan verzekerd dat ze nodig zijn, hoewel sommigen vrijwillig zijn als resultaat van de wens om een andere ziel te helpen evolueren. Probeer dus onder alle omstandigheden je best te doen, wetende dat er veel is te halen uit het helpen van anderen.

Het Duister heeft jullie gestimuleerd om de ander als afgescheiden van jou te zien terwijl jullie allemaal Eén zijn. Dus kijk door die buitenkant heen aangezien jullie allemaal uit de Bron van Al Dat Is zijn ontstaan. Onthoud eveneens dat een ziel vele levens in alle mogelijke rassen ervaart. Omdat dit het einde van de Zonnecyclus is, is dit een tijd waarin vele zielen zullen ascenderen omdat ze de lagere trillingen zijn ontstegen. Degenen die nog geen hoog niveau hebben bereikt zullen in een nieuwe cyclus op dezelfde wijze doorgaan als voorheen en dit houdt een nieuwe kans in om vorderingen te maken. Niemand zal hulpeloos worden achtergelaten en deze hulp zal vrijelijk worden geboden wanneer daarom wordt gevraagd, alhoewel het niet precies in die vorm zal zijn zoals wordt verwacht. In de lagere trillingen is het mogelijk om grote blijdschap te ervaren maar ook grote zorgen en beide zullen je evolutie vooruit helpen. 

De eindtijden gaan gepaard met dramatische veranderingen die ver gevorderd zijn. Moeder Aarde is hierbij natuurlijk ook betrokken en is al begonnen om noodzakelijke veranderingen in gang te zetten. Ze heeft toegestaan dat haar “lichaam” op vele negatieve manieren werd gebruikt om op die manier jullie evolutie van dienst te zijn. Ze heeft echter besloten dat het nu tijd is om zich op haar eigen behoeften te concentreren en de opschoning van de Aarde is begonnen. De veranderingen zullen ervoor zorgen dat het voor de mens noodzakelijk is om zich naar veiliger oorden te begeven en hiervoor zal een passende waarschuwing worden gegeven en uiteindelijk zal de Aarde worden getransformeerd. In de hogere niveaus zal de Aarde terug naar een periode worden hersteld waarnaar wordt verwezen als “De Hof van Eden”. Het zal één en al plezier zijn om deze veranderingen mee te maken en om opnieuw in harmonie en vrede te leven.

Voor vele zielen op Aarde lijkt de situatie hopeloos, aangezien het Duister aan de macht lijkt te zijn en ogenschijnlijk te machtig is om aan de kant te worden gezet. Dit is echter, zoals al vaak is aangegeven, helemaal niet de juiste situatie en veel goed werk gaat achter de schermen gewoon door. Deze toestand is inderdaad behoorlijk lang aan de orde geweest en om de succesvolle fase te bereiken waarin jullie je nu bevinden heeft veel geduld en voorzichtig manoeuvreren gekost. De duistere garde heeft zichzelf boven alle anderen verheven in het geloof dat ze de heersers van de wereld zijn. Nu realiseren ze zich dat het Licht op Aarde progressief is gegroeid. Het heeft de hulp van de hogere machten aangetrokken en de balans is doorgeslagen, waardoor het Licht nu de dominante kracht is. Het is onmogelijk dat het Duister haar doelen kan bereiken, alhoewel ze tot het einde zullen vechten.

Ga door met je werk in alle vertrouwen dat de beloofde veranderingen zich binnenkort zullen manifesteren. Sommigen zijn op dit moment heel dichtbij en jullie krijgen in de nieuwsberichten hints van wat er staat te gebeuren. De waarheid is zo lang verborgen geweest, maar dit zal niet lang meer duren aangezien het binnenkort uit moet komen om de energieën van de mensen in de juiste richting te leiden. Het probleem is geweest dat degenen van het Duister over het algemeen jullie Pers hebben gecontroleerd en niet hebben toegestaan dat het ware nieuws aan jullie werd meegedeeld. Deze situatie zal binnenkort veranderen en dan zal het ware nieuws jullie verlichten en velen zullen, waar het degenen van het Duister betreft, geschokt zijn omdat ze weinig tot geen weet hebben gehad van de activiteiten van het Duister. Het is niet langer nodig om angst voor het Duister te hebben, omdat ze zo nauwlettend in de gaten worden gehouden, dat niets dat ze doen of plannen nog langer in het geheim uitgevoerd kan worden. Ze zijn zelf in de situatie beland die voor het Menselijk Ras was bedoeld en kunnen nu niet langer ontsnappen aan de gerechtigheid voor de daden die ze hebben begaan. 

Deze boodschap komt via mijn Hogere Zelf. Ik laat jullie achter met liefde en zegeningen, en moge het Licht jullie dagen en het pad naar voltooiing verlichten.

In Liefde en Licht,

Mike Quinsey.

FOTO VAN DE MAAND

GROEP MENSEN LEERT GEBARENTAAL OM DOVE BUURMAN TE VERRASSEN, FANTASTISCH!

VIDEO - BIG BANG IN TUNGUSKE - RUSLAND

DOCUMENTAIRE OVER EEN MYSTERIEUS GEBEUREN IN 1908

In de vroege ochtend van 30 juni 1908 (17 juni volgens de oude Russische kalender) worden bewoners van Noordwest-China en Mongolië opgeschrikt door een lichtgevend object dat zich met grote snelheid langs de hemel verplaatst. Boven Rusland vliegt het object nu zo laag, dat het met bulderend geraas gepaard gaat. Als het dan even later achter de horizon is verdwenen, stijgt er een zwarte rookwolk op, waaruit een enorme steekvlam te voorschijn komt, die gepaard gaat met een hevige hittestraling. Hierna volgt het geluid van zware explosies. Huizen staan op hun grondvesten te schudden, mensen en dieren worden omvergeworpen. Een machinist van de Trans-Siberische spoorweg, zo’n zeshonderd kilometer van de plaats des onheils verwijderd, brengt onmiddellijk zijn trein tot stilstand als hij tot zijn ontzetting ziet dat de spoorbaan hevig trilt. Op sommige plaatsen valt een zwarte regen. Geen wonder dat menigeen denkt dat de wereld vergaat.

Het vliegend object komt neer in een vrijwel onbewoond gebied. Er vallen dan ook geen doden. Maar in de hele wereld is te merken dat er iets vreemd is gebeurd. Seismografen in verschillende steden pikken de trillingen op. Verstoringen in het aardmagnetisch veld worden waargenomen. De zonsop- en ondergangen zijn opvallend fel gekleurd. De eerste nachten wordt het niet helemaal donker. Vooral uit Europa komen berichten over "witte nachten", hoewel de lucht eerder allerlei tinten lichtgroen, geel en roze vertoont. In Nederland wordt op 30 juni melding gemaakt van "een golvende massa" boven de horizon. In Londen denken sommigen dat er een grote brand woedt in het noorden van de stad. In Antwerpen lijkt na zonsondergang de hemel in brand te staan. Lees verder.

VIDEO:

GEZELLIG UITSTAPJE MET OMA


SYNTHETISCHE OF NATUURLIJKE VITAMINEN EN MINERALEN?

Ik volg een opleiding voor orthomoleculaire suppletie, een moeilijk woord voor kennis over het lichaam en de werking van vitaminen en mineralen. De vraag die ik altijd gehad heb en die nu beantwoord is: werken synthetische vitaminen net zo goed als natuurlijke?

Het antwoord daarop is eenvoudig: nee

Wat is het verschil tussen synthetische of natuurlijke vitaminen

Na het lezen van het boek ‘supplementen onder de loep‘ is het voor mij wel duidelijk. Synthetische vitaminen en mineralen worden in een laboratorium gemaakt en zijn eigenlijk medicijnen, er is weinig natuurlijks aan, het is eigenlijk van de natuur nagemaakt. Vergis je niet 95% van de huidige vitamines en mineralen zijn synthetisch.

Natuurlijke vitaminen en mineralen zijn ontrokken uit planten, door de natuur gemaakt en vaak veel complexer dan de synthetische vorm.

Wat zit er tegenwoordig nog aan voedingsstoffen in ons eten:

GEEF AL JE DROMEN OP EN ZIE ZE WAAR WORDEN

WAT ALS DE TITANIC NOOIT IS GEZONKEN?

VIDEO:

DE IDEALE BOOT

MAEKLONG SPOORWEG MARKPLAATS

DIERENNIEUWS

SYNCHRONICITEIT: ONTCIJFER DE GEHEIME BOODSCHAPPEN VAN HET LEVEN

Is dit jou ook wel eens overkomen? Je bent net aan het praten over iemand die je in geen jaren hebt gezien. En voor je het weet, zie je diegene op je afgelopen. Of je denkt even aan een vriend of vriendin met wie het contact bent verloren, en vervolgens krijg je een telefoontje van hem of haar!

Carl Jung noemde zulke ervaringen synchroniciteit. In zijn onderzoek merkte hij dat sommige gebeurtenissen op een dusdanige betekenisvolle manier verbonden waren, dat ze de wetten van de waarschijnlijkheid leken te tarten. Er zijn verschillende verklaringen voor synchroniciteit. De meeste theorieën bestaan uit een van de onderstaande drie verklaringen:

1. Synchroniciteit is verbonden met onze paranormale vermogens: Dit betekent dat we het kunnen aanvoelen wanneer een bepaalde persoon ons opbelt, of naar ons toeloopt. Daarom beginnen we over hen te denken.

2. Mystieke verbinding: Bepaalde mensen, objecten en gebeurtenissen zijn met elkaar verbonden. Synchroniciteit maakt deze verbindingen zichtbaar.

3. De geest kan objecten en gebeurtenissen manifesteren: Deze theorie is ook de basis van de ‘ de ‘Wet van de Aantrekkingskracht’, bekend van het boek The Secret.

Hier is een voorbeeld van hoe deze theorieën in de praktijk werken. Een tijdje geleden praatte een jongeman met me over zijn carrière en toekomst. In de loop van het gesprek kwam hij tot de conclusie dat het wel wat voor hem zou zijn om een tijdje te werken als communicatie manager. Hij was dan ook stomverbaasd toen hij thuiskwam en er een e-mail in zijn inbox zat van recruitmentbedrijf waar hij al meer dan vijf jaar geen contact meer mee had gehad. In de e-mail nodigden ze hem uit om te solliciteren voor baantje van acht maanden als communicatiemanager!

Dat is synchroniciteit. Hoe kan zo’n onwaarschijnlijke gebeurtenis gebeuren? Volgens de bovenstaande theorieën komt het door de volgende redenen:

a) Hij had een voorgevoel dat er een dergelijk baantje op hem lag te wachten en begon er daarom aan te denken.

b) Het samenvallen van zijn verlangen om een baantje te krijgen en de e-mail van het recruitmentbedrijf was een belangrijk teken dat het een goede beslissing was.

c) Zijn verlangen naar die positie manifesteerde de e-mail.

Ik weet niet precies wat de juiste verklaring is. Wat denk jij?

Maar als we synchroniciteit willen gebruiken om een gelukkiger leven te creëren, dan moeten we ons vooral één ding herinneren:

Synchroniciteit is een prikkel tot om je aan te drijven iets te doen.

Een is een voorbeeld: 

Een paar jaar geleden was ik uit eten met mijn partner in Buenos Aires. Tegenover ons zat een jonge vrouw alleen aan tafel. David zei: ‘ Wat zielig dat ze helemaal alleen moet zitten. Zullen we haar uitnodigen om bij ons te komen zitten?’ ‘Lijkt me leuk, maar ik durf haar niet te storen’, zei ik. Even later kwam ze naar onze tafel toelopen. Ze wees naar mijn nek: ‘ Ik zie dat je een Maori-sieraad om je nek hebt. Kom je ook uit Nieuw-Zeeland?’

We haalden er meteen nog een stoel bij. Het bleek dat Monica in Brazilië woonde en werkte voor een bedrijf uit Nieuw-Zeeland. Het was het begin van een mooie vriendschap!

Op dat moment zelf hadden David en ik het synchroniciteit-aspect nog niet door, maar we konden de verwantschap wel voelen.

Alleen Monica kon zien dat onze verbinding met Nieuw-Zeeland de synchronische band vormde. Als zij er niet naar had gehandeld, dan waren we misschien een prachtige vriendschap misgelopen.

Een synchronische gebeurtenis is een persoonlijke boodschap van het universum.

Als je gewoon doorloopt zonder naar de boodschap te luisteren, dan loop je misschien een waardevolle kans is. We zijn allemaal verbonden.

Synchroniciteit werpt licht op het verborgen web van ons lot.

Wat zijn jouw ervaringen met synchroniciteit? Deel je verhalen bij de reacties onderaan.

DE MOOISTE DRONE-VIDEO'S OOIT GEFILMD

DE BRONCODE - UITVINDING VAN DE EEUW

De broncode is een reconstructie van het krankzinnige, maar waargebeurde verhaal van de Nederlandse televisiereparateur Jan Sloot, die een wereldschokkende coderingstechnologie wist te ontwikkelen.

In maart 1999 raakte de kroonprins van Philips, Roel Pieper, geïntrigeerd door de ontdekking van Sloot. Hij nam de uitvinding mee naar het hart van Silicon Valley, om er geldschieters voor te vinden. Binnen enkele jaren zou de revolutionaire technologie honderden miljarden dollars waard zijn, daar waren de grote namen uit het internationale bedrijfsleven, Pieper voorop, van overtuigd. Maar de euforie werd ruw verstoord. Geheel onverwacht overleed Jan Sloot en met hem verdween de broncode onder de grond.

Het mysterie rond Jan Sloot houdt de gemoederen tot op de dag van vandaag bezig. 

Voor meer informatie over de broncode is er ook een boek verschenen, klik hier.

VIDEO:

JONGEN BEKLIMT ILLEGAAL EGYPTISCHE PIRAMIDE 

KEIHARD BEWIJS VAN HET BESTAAN VAN HET DERDE OOG

MUZIEK VAN DE MAAND

George Michael - Mother's Pride

LEZINGEN, WORKSHOPS & BIJEENKOMSTEN 

Persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Agenda van: