T R I L L I N G S F R E Q U E N T I E S 4 A L L

MAGISCHE WERELD VAN ZELFHULP, WONDEREN EN OPLOSSINGEN 

Stroomnieuws

S T R O O M N I E U W S 

GECREËERD OM DE MAGIE IN HET LEVEN TE ERVAREN

NIEUWSBRIEF NR. 213

WORD VRIEND VAN STROOMNIEUWS

INSCHRIJVEN STROOMNIEUWS

RAZENDSNEL JE FREQUENTIE VERHOGEN?

GEMAKKELIJK MET FREQUENTIES LEREN WERKEN?

GEMAKKELIJK JE COMPUTER LATEN HERSTELLEN?

Gemeenschap waar mensen op een harmonieuze en respectvolle manier samenleven in liefdevolle verbinding met elkaar,

de aarde en de kosmos en met ruimte voor de ontplooiing van ieders kwaliteiten.

Missie

Wij willen dit bereiken door duurzame huizen te bouwen, gebouwen te bestemmen voor ateliers, theater, muziek, dans, tentoonstelling, restaurant, winkel, kringloop, healing, cursussen/seminars, werkplaatsen en gemeenschappelijke voorzieningen. Verder scheppen wij ruimte voor recreatie, permacultuurtuinen, dieren, waterzuivering en het opwekken van duurzame energie.

Wij willen zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn op het gebied van voedselvoorziening, energie, water, waterzuivering en afvalverwerking. Bouwmaterialen worden zoveel mogelijk lokaal betrokken en hergebruikt. Wij realiseren ons dat het een ambitieus plan is dat alleen kan slagen als er wordt samengewerkt op een nieuwe manier: in vertrouwen, met bereidheid tot zelfreflectie en zorgend voor elkaar.

We werken vol vreugde aan deze proeftuin waar oude en nieuwe technieken/principes/inzichten op het gebied van gemeenschapsvorming en duurzaamheid toegepast zullen worden. De ervaringen en opgedane kennis zullen beschikbaar zijn voor iedereen.

Onze missie samengevat:

Versterken van natuurwaarden

Duurzaam samenleven

Ateliers en werkplaatsen

Zelfvoorziening in voedsel en energie

Beheer van het landschap

Bijdrage aan duurzaam toerisme.

VOOR MEER INFORMATIE:

ecodorpbergen.nl

Video:

AQUA-ACTIEF

NIEUW INITIATIEF VAN MATTHIJS VD STROOM

Wat als u dagelijks uw lichaam gaat aanvullen met geactiveerd water, water dat zachter, helderder en smaakvoller smaakt?

Met geactiveerd water gaat de frequentie, Boviswaarde of levensenergie in uw lichaam weer omhoog!

Middels de Aqua-Actief methode wordt u nu deze mogelijkheid aangeboden!

Per dag verliezen we ongeveer 2,5 tot 3,5 liter vocht via de ademhaling (20%), transpiratie (20%), de urine (65%) en de ontlasting (4%). Om gezond te blijven is het extreem belangrijk dit verloren vocht dagelijks aan te vullen. Het is dan ook in uw eigen belang dit met de Aqua-Actief methode te doen. De Aqua-Actief methode is speciaal gecreëerd om middels een unieke techniek de kracht en energie van geactiveerd water te ervaren.

"OPZIENBARENDE DOORBRAAK":

KIJK HOE DIT MENSELIJKE EIWIT IN REALTIME KANKERCELLEN DOODT 

Vanwege de reeks mysterieuze overlijdens en ‘zelfmoorden’ in Florida is er plotseling wereldwijde aandacht voor een mogelijk universeel geneesmiddel tegen kanker. In een filmpje van First Immune is te zien hoe het menselijk eiwit GcMAF de macrofagen in het lichaam activeert, die op hun beurt in vitro borstkankercellen aanvallen en vernietigen.

In het twee minuten durende filmpje is de heilzame werking van GcMAF te zien, een eiwit dat het lichaam zelf aanmaakt, maar dat sommige mensen missen of onvoldoende kunnen produceren.

Boost

Door GcMAF intraveneus toe te dienen krijgt het immuunsysteem een boost, waardoor het zonder de hulp van chemotherapie of bestraling kankercellen kan vernietigen. GcMAF stelt het lichaam eigenlijk in staat om zichzelf te genezen, aldus de website van First Immune.

GcMAF beïnvloedt de werking van twee soorten cellen en het brein en zorgt op zes verschillende manieren dat het lichaam kankercellen te lijf kan gaan. In het filmpje is te zien hoe GcMAF de macrofagen aanzet tot het vernietigen van borstkankercellen. Je leest meer over de werking van dit eiwit in deze studie.

Dr. Jeff Bradstreet, een holistische arts uit Florida, werd in juni dood gevonden in een rivier. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd, hoewel hij een schotwond in zijn borst had. Bradstreet behandelde zijn patiënten onder andere met GcMAF en deed onderzoek naar dit eiwit.

Bedreiging

Ook andere holistische artsen die in de afgelopen weken plotseling zijn overleden, werkten met GcMAF, dat in tegenstelling tot conventionele behandelingen geen ingrijpende bijwerkingen veroorzaakt.

Eén van die artsen, dr. Nicholas Gonzales, zei in een interview met Validity Magazine: “Ik kreeg te horen dat medicijnmakers op de hoogte zijn van mijn werk, maar liever zien dat ik word geraakt door een bus.”

GcMAF geneest geen kanker, maar bewapent het immuunsysteem dusdanig dat het zelf in staat is om te genezen van kanker. Het vormt daardoor een bedreiging voor de farmaceutische industrie, die vele miljarden verdient aan chemotherapie en bestraling. Vond je dit interessant?

Video:

ZEER GOEDE UITLEG OVER DE PIJNAPPELKLIER EN ZIJN WERKING

Video: 

Bron: RB.

WETENSCHAP STAAT VOOR EEN RAADSEL:

RAM BAHADUR BOMJAN KAN 10 MAANDEN ZONDER VOEDSEL OF WATER   

Is het mogelijk dat mensen langer dan vier dagen zonder eten en drinken kunnen? Het lijkt wetenschappelijk gezien onmogelijk, maar een jongeman uit Nepal zou 10 maanden lang hebben gemediteerd zonder voedsel of water te consumeren. Dit verhaal krijgt de laatste tijd veel aandacht omdat de wereld steeds meer open begint te staan voor nieuwe mogelijkheden.

Ram Bahadur Bomjan, een boeddhistische monnik, verwierf veel mediabekendheid door zijn meditaties en het leven zonder eten en drinken. In mei 2005 verliet hij zijn ouderlijk huis en begon hij met mediteren tegen een boom. Hij zat daar zes maanden zonder te spreken. Een jaar later was hij verder het bos ingetrokken omdat hij naar eigen zeggen te weinig rust had waar hij zes maanden had gezeten. Hij zou in totaal 10 maanden in de bossen hebben gemediteerd. Men beweert dat hij al die tijd zonder water en brood overleefd heeft.

Discovery Channel zond in 2006 een documentaire uit over de monnik, The Boy With Divine Powers (zie video hieronder), waarin hij 96 uur lang werd gefilmd, de duur dat een mens normaal gesproken kan overleven zonder eten en drinken. Na 96 uur concludeerde Discovery dat Ram de wetenschap voor een uitdaging had gesteld omdat het wetenschappelijk gezien onmogelijk is wat hij deed.

Enkele jaren geleden dook Ram Bahadur Bomjan, die door velen wordt gezien als de reïncarnatie van Boeddha, uit de jungle op in het zuiden van Nepal. Hij liet een hele tijd niets van zich horen nadat hij in de bossen bij de stad Nijgadh was verdwenen. De langharige Bamjan verkeerde in goede gezondheid.

Er zijn ook boeddhistische geestelijken die hun twijfels hebben over zijn authenticiteit. “Mediteren zonder voedsel bewijst niet dat hij een reïncarnatie van Boeddha is,” zei Min Bahadur Shakya. “Er moet veel onderzoek worden gedaan.”

Video:

MATTHIJS VD STROOM - WORKSHOP - WERKEN MET FREQUENTIES MIDDELS DE SANJEEVINI-METHODE

ZATERDAG 12 SEPTEMBER

Is het mogelijk om door middel van trillingsfrequenties op een natuurlijke, eenvoudige en kosteloze wijze uzelf te helpen? Kan deze techniek worden toegepast op zowel de mens, dieren, bomen, planten, water, voeding, kleding en andere gebruiksvoorwerpen? Kunnen de frequenties van bomen, planten, groenten en fruit worden geoptimaliseerd, zodanig dat met deze methode de groei, kwaliteit en smaak op een positieve manier wordt beïnvloed? 

Zijn we in staat deze techniek te leren en zelf toe te passen? 

Op al deze vragen geeft Matthijs vd Stroom tijdens de workshop u een zo duidelijk mogelijk antwoord, van wat er zoal mogelijk is met frequenties middels de Sanjeevini-methode. Matthijs heeft inmiddels 16 jaar ervaring met de Sanjeevinis.

Deze methode is voor iedereen toepasbaar en te leren.

Aan het eind van de dag bent u in staat zelfstandig met deze methode te werken.

Klik hier voor meer informatie...

"EEN NIEUWE WEG"

ECODORPEN EN ZELF VOORZIENENDE LEEFGEMEENSCHAPPEN IN EUROPA

FOTO'S VAN DE WEEK

UIIT EIGEN ERVARING

Na jaren van onderzoek van wat echt betrouwbaar en extreem goed werkt, kunt u met het onderstaande stappenplan uzelf helpen van enorm veel problemen, ongemakken en zelfs uw ziel en ware Goddelijk zelf weer in gevoel her activeren. 

Pakt u het gehele pakket volledig aan, gegarandeerd gaat u zich 100% anders voelen..!!!

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

SLIMME IDEEËN VOOR HET BEWATEREN VAN PLANTEN

!!!..GEBRUIK WEL WEEKMAKER VRIJE FLESSEN..!!!

WATER GEVEN AAN EEN VERTICALE TUIN MET IRRIGATIE SYSTEEM

116 Planten op 1 vierkante meter.

Water geven aan je planten met een automatisch systeem.

Tuin bewatering met een zelfgemaakt systeem, druppelaars en langzame filtratie van het voedingswater.

Maak zelf een minituin van sloophout en pet flessen. Piramide irrigatie systeem om heel veel planten te kweken op een vierkante meter. Een gemakkelijke manier om planten water te geven. Dit systeem om je planten water te geven is bedoeld om te gebruiken met een pompje. Tijdens de circulatie van het water wordt verontreiniging uit het systeem gefilterd. Je bent wel een tijdje bezig om dit systeem te bouwen maar het is een heel leuke klus. Er zijn niet veel dure onderdelen nodig, maar alles bij elkaar ben je toch wel 100 euro kwijt.

Onderdelen van dit bewateringsysteem die op deze foto niet te zien zijn:

Een pompje om het water rond te pompen en te filteren.

Een waterfilter om verontreiniging uit het voedingwater te halen.

Een opvangbak voor het lekwater.

  • In deze opvangbak zit het filter en het pompje.

VERTICALE HYDROPONISCHE TUIN PLASTIC FLESSEN

Hydroponische muurtuin van gerecyclede materialen. Hydroponisch systeem met petflessen voor een muurtuintje. Goedkoop hydroponisch kweeksysteem als muurtuintje. Goed voorbeeld hoe je zelf met hydroponie kunt Experimenteren. Water geven met een gesloten watercircuit.

Met gerecyclede materialen is dit hydroponie systeem tamelijk goedkoop om zelf te maken. Dit muurtuintje is gemaakt met plastic flessen als behouder voor het groeimedium. Je kunt hiervoor steenwol gebruiken of spaghnum, dat is mos wat heel goed water vasthoudt.

Van metaal hebben ze een frame gelast dat op ongeveer twintig centimeter van de muur afstaat. In het frame is een raamwerk gemaakt, je zou daarvoor betonijzer kunnen gebruiken of houten latten. Aan het raamwerk hangen plastic flessen waar de bodem uit is weggeknipt. De flessen hangen ondersteboven, in de flessendop is een afwateringslang bevestigd die overtollig water naar beneden laat weglopen, naar de volgende plant in de cirkel.

Bovenaan het hydroponie rek zit een regenpijp die via een slang van water wordt voorzien.

Uit de regenpijp komen slangen die de bovenste plantenhouders van water voorzien.

Overtollig water loopt naar de planten daaronder totdat het water de opvangbak onderaan heeft bereikt.

Onderaan wordt het water gefilterd en weer naar boven gepompt voor een nieuwe rondgang rond de plantenwortels.

De pomp kan continu draaien of op een tijdklok worden aangesloten. Het is belangrijk dat de planten in ieder geval meerdere keren per dag een circulatie van het voedingswater krijgen. De plantjes hebben immers maar weinig ruimte om veel wortels te ontwikkelen, en dat is bij deze hydroponische systemen ook niet nodig als je de pomp regelmatig laat draaien.

PLANTEN AUTOMATISCH WATER GEVEN MET EEN SYSTEEM OP ZWAARTEKRACHT

Planten bewateren met een zelfgemaakt systeem zonder pomp. Zwaartekracht zorgt voor automatische bevloeing van dit groententuintje. Een reservoir van een emmer en druppelslangen voor watertoevoer naar de plantjes.

Eenvoudige en goedkope methode om zelf een irrigatie systeem te maken van gerecyclede materialen. Hierbij is geen aansluiting op de waterleiding nodig en je hebt ook geen stroom nodig om een pompje te laten lopen. Een vat of grote emmer wordt gevuld met water, onderaan het vat zit een kraantje. Een polyethyleenslang met druppelaars bevochtigd de aarde langzaamaan. Deze manier om je planten water te geven is erg voordelig. Je kunt nooit vergeten om de kraan dicht te draaien. Wanneer het vat leeg is dan moet je het eerst weer handmatig vullen. Het is ook erg leuk dat je deze watersystemen zelf kunt bouwen met allerlei gerecyclede materialen. Op deze manier hoeft het helemaal niets te kosten om watersystemen voor je tuintje te maken.

KWEEKSYSTEEM STELLAGE MET PLASTIC FLESSEN

Door zwaartekracht loopt het water van de ene petfles naar de andere.

Dit is een prachtig voorbeeld hoe je zelf een kweeksysteem kunt maken met gerecyclede materialen. Voor deze kweektafel is een stellage gemaakt van metaal waarop planken liggen. Op de planken liggen een grote plastic flessen die aan de zijkant zijn opengesneden. Onderaan zijn deze flessen geperforeerd waardoor het overtollige water kan weglopen. De flessen liggen enigszins schuin met de flessen doppen onderaan. In de flessendoppen is een afwatering gemaakt waardoor het water vanaf de bovenste planten containers in de daaronder liggende bakjes kan lopen. Het systeem zou nog te verbeteren in zijn door ieder bakje te voorzien van een individuele bewatering. In dat geval kun je het overtollige water weer opvangen en hercirculeren nadat het water is gefilterd.

Meer doe het zelf systemen om planten te kweken.

Slimme manieren om op weinig ruimte heel veel plantjes te kunnen kweken. Bewatering met een automatisch systeem en stellages met plastic flessen als plantenbakken.

ARME AYLAN

Weekblad Elsevier kreeg Nederland over zich heen, omdat het had gewaagd te melden dat de Koerdische vader van het verdronken jongetje al jaren in Istanbul zat, nooit een asielaanvraag had gedaan en willens en wetens op een gammele boot was gestapt met zijn gezin. Mede omdat zijn gebit kapot was en een nieuw gebit in Turkije wel 14.000 euro kost. Dat kon in Europa vast goedkoper, wellicht zelfs gratis bij een asielaanvraag. Heel het Nederlandse goedvolk boos omdat Elsevier het in zijn hoofd haalt om de feiten te benoemen. En dat terwijl Elsevier zelfs de belangrijkste feiten achterwege liet:

1. Er is geen oorlog in Turkije maar dit hardop beweren wordt niet op prijs gesteld door iedereen die de Europese deuren voor vluchtelingen wijd open willen stellen. Ik herhaal: er is geen oorlog in Turkije. En hoe ik dat weet is simpel: ik was er voor en na het zinken van het rubberen bootje waar de kindertjes en vrouw van de Koerd in kwestie bij omkwamen. Ik ben nog steeds in Turkije. En heus, er is nog steeds geen oorlog. In Bodrum niet, in Kusadasi niet, in Istanbul niet en alsof dat niet genoeg is, is er nergens oorlog. Er schijnt gevochten te worden bij de grens met Syrië maar even een nuancering. Turkije is wat groter dan de grens bij Syrië. Je kunt het vergelijken met beweren dat West-Europa geteisterd wordt door aardbevingen terwijl het gaat om Slochteren. Veel lokaler wordt het niet. Er is geen oorlog in Turkije.

2. Veiligheid is geen universeel concept maar Koerden zijn veilig in Turkije. Zolang ze Erdogan niet beledigen en geen bommen gooien naar Turkse soldaten, kan een beetje Koerd redelijk rustig over straat. Net als de rest van de Turkse bevolking – nou ja op journalisten na. Er wordt neergekeken op Koerden, het zijn de Marokkanen van Turkije. Ze zijn laagopgeleid, fokken teveel kinderen, zitten in de criminaliteit en vechten voor een eigen territorium – na het uiteenvallen van het Ottomaanse rijk, werden Koerden de paria van de regio. Het wordt saai maar er is geen oorlog in Turkije, ergo: Koerden zijn er veilig. De enige reden waarom mijn Koerdische buren (ontelbaar veel leden, heus, N=20 is er niets bij) wegdromen bij Europa is omdat iedereen er rijk is, vrouwen geëmancipeerd zijn en de overheid gratis geld uitdeelt waardoor iedereen twee auto’s voor zijn deur heeft staan. Dat ik dat allemaal ontken, doet ze niets. Ik lieg, want anders zou ik niet zoveel ‘vakantie’ hebben.

3. Natuurlijk zijn niet alle Koerden dom maar zoals één Aboutaleb geen leuk volk van Marokkanen maakt, geldt hetzelfde ook voor Koerden. Als je je gezin in een dobberbootje pakt zonder dat ze kunnen zwemmen, ben je dom. Vooral als je kapper van huis uit bent; heus, in een volgend leven word ik kapper. Met een schaar en een föhn in de hand kun je je vak wereldwijd uitoefenen. En zwart bovendien, desnoods knip je in een kelderbox. De állerslechtst uitziende kapper in Turkije, is nog beter dan de allerduurste kapper van Nederland. Aan meneer de Koerd had ik mijn haar blindelings toevertrouwd terwijl ik in Nederland mijn neus ophaal voor Tony and Guy.

Dus dat kapper Kurdi in Turkije/ Istanbul verpieterde zal eerder aan hemzelf gelegen hebben dan aan Turkije/ Istanbul. Bovendien maken domme gelukszoekers, of het nou Koerden zijn of anderen, een grote rekenfout. Ze vergeten dat als een knip/kappersbeurt in Europa 180 euro kost (niet schrikken mannen) de helft naar de belasting gaat, en de rest naar winkelhuur, - baas, en overhead. Het concept afdracht bestaat in Midden-Oosterse contreien niet. Nee, in plaats van met een universeel vak als een gek te gaan knippen in Istanbul en daar een bestaan op te bouwen, stappen ze liever in een gammel bootje.

4. De tandartskosten in Turkije zijn zó laag, dat volksstammen Nederlanders erheen gaan om hun gebit te vernieuwen. 14k voor iets wat in Nederland (en waarschijnlijk ook de rest van Europa) 70k moet kosten. Blijft natuurlijk een hoop geld maar een beetje kapper knipt dat zo bij elkaar. Zeker in Turkije waar vrouwen dagelijks naar de kapper gaan (ja, ik ook). De Nederlanders die ik ken en die in Turkije hun tanden hebben laten doen, zijn mensen met een inkomen van een kwart miljoen en meer. Dan zou je zeggen dat je je tanden best ook in Nederland kunt laten doen maar ja, het blijven Nederlanders hé? Bovendien ben je in Turkije meteen aan de beurt.

5. Koerden, Syriërs en vluchtelingen in het algemeen worden in Istanbul slecht behandeld. Tja, wat denk je dan: het zijn vreemdelingen. Als je ze vertelt dat in Nederland ruzies en protesten uitbreken rondom asielzoekerscentra, in Duitsland zelfs de fik erin gaat, geloven ze je niet. Het groene gras hé? En als waarheidsbrenger word je uitgekotst door Nederlands goedvolk. Niemand zit te wachten op vluchtelingen. Hoewel, sorry. Al die BN’ers wel. Toch vreemd dat er geen vluchtelingen binnen de grachtengordel, Het Gooi, Hilversum, Wassenaar en Den Haag te vinden is. Ja, een beetje NIMBY neemt een hashtag. En plaatst een advertentie.

Tot slot het belangrijkste wat Elsevier verzwijgt:

De vader van Aylan Kurdi en met hem velen die zich vluchteling noemen, vormen in hun land van herkomst en dus ook in Turkije de onderkant van de samenleving. Die mensen moeten er ook zijn, daar is niets mis mee. Maar deze mensen denken dat ze de onderkant van de samenleving vormen omdat ze in een bepaald land wonen. Omdat ze Koerden zijn in Syrië, Irak of Turkije. Dit soort mensen denkt dat alles wat ze overkomt de schuld van de wereld is in plaats van dat ze de waarheid erkennen: niemand wordt het leven aangedragen, zelfs Maxima heeft er keihard voor gewerkt voordat ze een trouwjurk mocht laten maken door Valentino. En als je als kapper je hoofd niet boven water kunt houden, doe je iets verkeerd. Een arts kan nergens anders werken dan in het land waar hij zijn diploma heeft behaald. Het wetboek van de advocaat stelt niets voor over de landsgrenzen. Een auteur krijgt geen fatsoenlijke volzin op papier in een vreemde taal. Maar een kapper... gouden handel. Maak wat van je leven! Doe het dan! Helaas denkt dit soort mensen dat het gras elders groener is.

En de mensen die elders wonen? Die vluchtelingen willen opnemen in huis? Dat zijn mensen die met opgeheven neus voorbij de bedelaars en daklozen van Albert Heijn lopen. Mensen die nog geen week met hun schoonmoeder op vakantie willen, laat staan haar in huis zouden opnemen. Mensen die arme kindertjes van ver enig vinden, maar in Nederland over kutmarokkanen praten. Dat soort mensen weigert in te zien dat de vader van Aylan Kurdi willens en wetens zijn gezin in een veilig land op een boot zette, die niet geloofde dat water dodelijk kan zijn en die nu zijn gezin moet begraven in Kobani.

De vader van Aylan Kurdi is een domme man. Maar mensen die nu, omdat Aylan Kurdi is omgekomen door domheid van zijn vader, vluchtelingen willen opnemen in huis, zijn niet veel slimmer.

Ebru Umar

Bron.

VLUCHT OVER DE MEGALITHIC DUIVELS DOORGANG IN PERU

NEPHILIM - REUZEN OF GROTE MENSEN?

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

VLIEGTUIG HANGAAR SCHUIMTEST

HET INTERNATIONALE RUIMTESTATION

BIJZONDER OM TE ZIEN

FILM

DER UNTERGANG

De Duitse tiran Adolf Hitler (Bruno Ganz) brengt de laatste dagen van zijn heerschappij door in zijn bunker onder Berlijn. Het Rode Leger heeft met grote overmacht Berlijn omringd en daarbij vooral burgerslachtoffers gemaakt. De bunkers zitten vol met zwaar gehavende soldaten en het ontbreekt aan verpleging en medicijnen. Hitler wil Berlijn in geen geval verlaten en bevindt zich, na zijn 56e verjaardag te hebben gevierd met Eva Braun en zijn handlangers in een benauwende, uitzichtloze situatie.

Over de laatste dagen van Adolf Hitler in zijn Berlijnse bunker, verteld vanuit de optiek van Hitlers secretaresse Traudl Junge. Het Rode Leger heeft met grote overmacht Berlijn omringd, maar Hitler wil de stad in geen geval verlaten. Hij bevindt zich, na zijn 56e verjaardag te hebben gevierd, in een benauwende, uitzichtsloze situatie. De sfeer in de bunker wordt zo waarheidsgetrouw mogelijk weergegeven.

De opnamen van de film - met een budget van € 13.5 miljoen - werden in München en Sint-Petersburg gemaakt. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Joachim Fest en op talrijke ooggetuigenverslagen. In Duitse media werd uitvoerig gediscussieerd over de film, waarin Hitler niet meer zoals gebruikelijk een Engels sprekend monster is, maar een Beiers ratelende oude man, wiens wereld letterlijk ineenstort.

VOLLEDIGE FILM: 

THERAPEUT VAN DE WEEK

SONJA DIPPEL

LOOPBAANBEGELEIDER

Persoonlijke verandering realiseren? Wil je iets veranderen op je werk, in je loopbaan of wellicht privé? Of wil je jezelf beter leren kennen en je grenzen opzoeken? Dippel Coaching maakt dit mogelijk!

Wat is coaching?

Coaching overbrugt de kloof tussen waar je staat en waar je heen wilt. Dit gebeurt door middel van individuele gesprekken en opdrachten, waardoor je inzicht krijgt in wat je wilt en wat je kunt. De coach zal op basis van ervaring en met behulp van een aantal technieken naar mogelijkheden zoeken om je doel te bereiken. Waar nodig, zal hij je ondersteunen vaste denk- en werkpatronen te doorbreken. Er komen vragen aan de orde als: Waar sta je nu? Wat wil je bereiken, en op wat voor termijn? Hoe kijk je naar je zelf? Wat moet er anders en wat juist niet?

Sonja Dippel (38) is gediplomeerd coach en werkzaam als coach en loopbaanadviseur sinds 1999. De vele mensen die zij in de loop van de jaren heeft gecoacht, zochten hulp bij outplacement, in een WW- of WAO-reïntegratietraject of gebruikten haar expertise bij privé-problemen of uitdagingen in hun loopbaan.

Dippel Coaching onderscheidt zich van andere, vaak grotere reïntegratiebureaus met haar focus op persoonlijke aandacht en kwaliteit. Bij Dippel Coaching ben je niet een dossier dat een standaardtraject doorloopt. Bij Dippel Coaching doorloop je een traject dat op jouw persoonlijke vraagstelling en situatie is afgestemd en waarmee je heel concreet doelen kunt realiseren.

Klik hier voor meer informatie

MAGIE VAN DE WEEK

10 GEWELDIGE VUUR TRUCS

(EIND) VERANTWOORDELIJKHEID....

Iedereen voelt zich wel ergens voor verantwoordelijk. De meest normale zaken zoals verantwoordelijkheid voor de opvoeding van je kinderen, de verantwoordelijkheid voor het goed reilen en zeilen van de dagelijkse taken op je werk, de verantwoordelijkheid om je rekeningen tijdig te voldoen. Enfin, je kunt er zelf waarschijnlijk nog tientallen voorbeelden naast zetten.

Wat ik mis in de huidige samenleving is de verantwoordelijkheid voor het welzijn van andere mensen. Hoe verder mensen bij ons vandaan wonen hoe minder het verantwoordelijkheidsgevoel dat wij ervoor voelen. Waar stopt het gevoel van verantwoordelijkheid en waarom? Waarom voelen wij ons wel betrokken bij een ongeluk met 300 Nederlandse passagiers, wordt daar wekenlang, maandenlang aandacht aan geschonken en kun je je kont niet draaien of iemand heeft het erover maar hoor je zelden iemand over de al maandenlange aanvallen op de burgers van Jemen of bijvoorbeeld de al 60 jaar durende onderdrukking van het Palestijnse volk?

Welke redenatie ligt daaraan ten grondslag? Ben ik meer verantwoordelijk voor het welzijn van mijn buurman dan de vader van 4 kinderen in Donetz die dagelijks door westerse landen aangereikte bommen op zijn dak krijgt en zo ja, waarom? Wanneer mag je de verantwoordelijkheid overdragen aan anderen? Kun je de verantwoordelijkheid van jezelf wel bij iemand anders neerleggen?

Zij wij uiteindelijk niet allemaal voor alles wat op deze Aardkloot speelt verantwoordelijk? Ik meen van wel. Het maakt niet uit vanuit welke theorie je dit benadert, elke actie van wie dan ook, waar dan ook ter wereld, heeft een effect op deze wereld. Nu zou je kunnen stellen dat wanneer iemand niets doet er dus ook geen effect is maar die stelling klopt in mijn ogen niet. Wanneer iemand niets doet heeft ook dat effect.

Terwijl ik dit artikel zit te schrijven zitten twee collegae van mij aan dezelfde tafel en hebben discussie over de verantwoordelijkheid. Er wordt ineens onderscheid gemaakt tussen bewuste en onbewuste verantwoordelijkheid. Met andere woorden, als je niet weet wat er speelt, hoe kun je er dan verantwoordelijk voor zijn? Daar is wat voor te zeggen. Kijk, mensen die op geen enkele wijze voorzien worden van informatie kun je niet verantwoordelijk houden voor zaken die ze niet weten. Een mooi voorbeeld van iemand die niets doet maar wel een groot effect heeft op het geheel. Er is dus een verschil tussen verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijkheid hebben. Je kunt de verantwoordelijkheid nemen zodra je geïnformeerd bent, los daarvan zijn en blijven wij allemaal verantwoordelijk voor alles wat er om ons heen gebeurt. Of je nu wel of niet geïnformeerd bent.

Het lijkt erop dat steeds meer mensen hun verantwoordelijkheid delegeren en daarmee bijdragen aan de ellende die de wereld vandaag de dag kent. Wij stemmen eens in de 4 jaren en menen daarmee onze verantwoordelijkheid aan de kant te schuiven. Het is toch de gekozen overheid die voor ons de besluiten neemt die invloed hebben op de wereld om ons heen. Fout! Je kunt je verantwoordelijkheid niet weg delegeren. Iedereen blijft verantwoordelijk voor alles wat er zich op deze Aardkloot afspeelt.

Enige tijd geleden gebruikte ik de oceaan en de druppel om mensen aan te zetten tot nadenken, in de hoop dat mensen die het gelezen hebben actiever bij gaan bijdragen aan de wereld om ons heen. Maakt niet uit op welk niveau. De crux van dat artikel was dat iedereen de oceaan is en dat wij een ongekend potentieel hebben om de wereld om ons heen naar onze hand te zetten. Bovendien ziet dit als verantwoordelijkheid.

Het is voor iedereen die een beetje realiteitszin heeft duidelijk dat de wereld zoals deze nu vorm gegeven is door de mensen waar aan de meesten van ons hun verantwoordelijkheid gedelegeerd hebben, een in en in zieke planeet en dito samenleving is. Iedereen voor zichzelf en god voor ons allemaal, oog om oog, tand om tand, etc. Complete waanzin natuurlijk. De dogma's die eeuwenlang opgelegd zijn door religies en programma's, of dat nu regeringsprogramma's zijn of tv programma's, opleidingsprogramma's of opvoedingsprogramma's, hebben ons doen geloven dat niemand verantwoordelijk is voor wat dan ook. Doordat mensen zich niet verantwoordelijk voelen ondernemen ze ook niets om de zaken te veranderen.

Voortdurende verdeling op alle niveaus, hoe subtiel dan ook, zorgen ervoor dat onze samenleving, die ogenschijnlijk een warme zorgdragende samenleving lijkt, een kille bedachtzame machine is geworden waar niemand zich nog iets aantrekt van de ander, laat staan van het leed van de ander. Frappant in deze is dat opmerkelijke welvaart wel gesignaleerd wordt, mensen die ineens een groot bedrag ontvangen krijgen ineens een hele boel vriendjes erbij. Mensen die in de penarie zitten worden haast onzichtbaar voor de rest van de samenleving. Zij worden gezien als lastige figuren, vervelend en je kunt er gif op innemen dat de een of de ander snel een oordeel weet te vellen met strekkingen zoals, tja, eigen schuld of had die maar beter moeten opletten....en daarmee is in de meeste gevallen de baard af.

Er wordt wel eens gesteld dat wij kuddevolk zijn en naar mijn mening is dat ook zo. Wij gedragen ons als een kudde en als je goed kijkt worden wij ook als zodanig behandeld. Als een dier dreigt te ontsnappen aan de kudde stuurt de herder zijn hond erop af om het losgebroken dier tot de orde te roepen. Bij de mens werkt het feitelijk niet anders.

Losgebroken kuddedieren worden door de overheid tot de orde geroepen. Eigenlijk is de regelgeving waarnaar wij moeten leven al zo opgezet dat maar weinigen los willen breken omdat ze de consequenties kennen. Neem nou mij als Nederlander, ik baal trouwens van dit voorbeeld want ik voel mij vooral een wereldburger met dito verantwoordelijkheid, maar toch. Ik wil uit de orde breken en mij losmaken van het collectief, de kudde. Dat is zo moeilijk gemaakt en heeft zoveel consequenties, niet eens voor mijzelf maar voor de mensen die ik liefheb om mij heen, dat het losmaken haast onmogelijk is zonder daarbij dierbaren te beschadigen. Uit verantwoordelijkheidsgevoel naar die dierbaren toe doe ik dat niet, ondanks dat mijn hele wezen zegt dat ik het zou moeten doen. Bizar, gevangen in een kooitje, opgebouwd uit regeltjes en wetgeving die anderen hebben verzonnen, waar ik zelf nooit bij ben geweest, mij zelfs schade berokkenen als ik die regeltjes niet opvolg.

Wie heeft het recht om de ander regels voor te schrijven, waar komt dat vandaan? Onderdrukking en onderwerping is het antwoord. Mensen die regelgeving accepteren menen dat ze daarmee hun verantwoordelijkheid overdragen. Stel dat dit zo zou zijn, waarom stellen mensen dan geen vragen aan diegenen waaraan ze hun verantwoordelijkheid hebben overgedragen als er grove fouten worden gemaakt. Onder grove fouten maken versta ik het om het leven komen van een medemens of gebeurtenissen die verwijtbaar zijn waarbij leven in alle vormen vernietigd wordt. Eén van de grootse fouten die gemaakt worden zijn oorlogen. Er is geen enkele reden om een oorlog te beginnen tegen een hele natie omdat enkele mensen het niet met elkaar eens zijn. Frankie Goes To Hollywood schreef er een song over en onderstreepte deze song met een videoclip waarin twee wereldleiders met elkaar op de vuist gaan om een geschil te beslechten in plaats van twee hele naties. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid jullie erop te wijzen dat dit krommer is dan de kromste boemerang. Frankie had gelijk met zijn stelling en de hele wereld was het daar mee eens. Toch werkt het in de praktijk anders en wel omdat vrijwel NIEMAND nog zijn verantwoordelijkheid durft te nemen. Daarom dit stukje.

Wij zijn bewoners van deze planeet die wij Aarde noemen, niemand is eigenaar van de Aarde, de aarde is van iedereen, inclusief de planten, dieren, en al het andere wat erop, erin en omheen te vinden is. Iedereen is van de Wereld en de Wereld is van iedereen. Laten wij dan ook eens de verantwoordelijkheid nemen voor ALLES wat er op deze Wereld gebeurt. Overheden die oorlog willen, kunnen die krijgen maar dan van man tot man.

Ik ben ervan overtuigd dat het ooit eens zo was dat geweld geen enkele optie was, dat iedereen dezelfde verantwoordelijkheid droeg. Dat was de tijd dat wij voortdurend in contact stonden met de ether, de golflengte van de kosmos. Door ons constant in beweging te houden, af te leiden, op vele gebieden, werk, verplichtingen, TV, etc. verliezen wij het contact met de ether en daarmee met onszelf en wie wij werkelijk zijn.

Wij zijn geen wezens die graag oorlogen voeren, daartoe worden wij geconditioneerd. Wij zijn vredelievend van aard en zullen dat ook weer worden als mensen weer gaan leren in contact te komen met de ether.

Sta je in contact met de ether, dan ben je de oceaan, ben je de oceaan, dan sta je in contact met de ether. Voel je jezelf een druppel, dan ben je los van de ether.

De mensen die wij politici noemen weten dit en doen er alles aan om jullie los te koppelen en te houden van de ether. Ze willen heel veel druppeltjes zien en zijn als de dood voor de vernietigende kracht van de oceaan. Steun je dierbaren in het worden van die oceaan, deel kennis en informatie, dat ben je verplicht aan jezelf en daarmee aan iedereen die deel uitmaakt van die oceaan of kan gaan maken. Neem die verantwoordelijkheid want de tijd begint te dringen. Maak nu een eind aan de ellende om je heen en verzet je, laat je stem horen want er bestaat een kans dat er geen nieuwe kans komt om een eind te maken aan wat wij met zijn allen verafschuwen!

Wij zijn niet alleen verantwoordelijk voor wat wij wel doen maar vooral voor wat wij NIET doen!

Ik ben een paragraaf. Klik éénmaal om je eigen content in te voeren. Je kunt het lettertype, de regelhoogte, kleur en nog veel meer aanpassen door een gedeelte te selecteren en een van de opties in de werkbalk te kiezen.

A A N B E V O L E N

WERKBOEK:

POWER-AFFIRMATIES

Zijn we als mens in staat ons leven te transformeren? Kunnen we ons zelfbeeld van sober en negatief, transformeren tot het meest verheven beeld van ons zelf? Kunnen we ons zelf in 90 dagen van chaos tot orde herscheppen? Power-affirmaties zijn positieve programmeringen waarmee u uw gedachten over uzelf, of uw visie over bepaalde dingen in een positiever daglicht kunt stellen. 

MEER INFO.....

"WORD VRIEND VAN STROOMNIEUWS"

Stroomnieuws is een wekelijkse nieuwsbrief die met veel zorg, Ziel en Hart wordt gemaakt. De opzet van Stroomnieuws is voortgekomen uit de ergernis van al het negatieve dagelijkse nieuws. Het internet, tv, kranten en radio bombarderen ons dagelijks met extreem lage frequenties. U kunt u blijven voeden met al dat negatieve nieuws, alleen hoelang geleden heeft u zich nou eens één week lang goed gevoeld?

Wekelijks werkt Stroomnieuws standaard met positieve berichten en oplossingsgerichte mogelijkheden!

WORD VRIEND VAN STROOMNIEUWS

Persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling:

ONTVANG EEN MELDING WANNEER STROOMNIEUWS WEER IS VERNIEUWD

Heeft u zich al eerder ingeschreven,

dan hoeft u zich niet opnieuw in te schrijven.

SCHRIJF U IN VOOR DE STROOMIEUWS-NIEUWSBRIEF

STROOMNIEUWS FACEBOOK