T R I L L I N G S F R E Q U E N T I E S 4 A L L

MAGISCHE WERELD VAN ZELFHULP, WONDEREN EN OPLOSSINGEN 

STROOMNIEUWS

S T R O O M N I E U W S 

GECREËERD OM DE MAGIE IN HET LEVEN TE ERVAREN

NIEUWSBRIEF NR. 205

Veel lees, kijk & luisterplezier toegewenst. 

Vriendelijke groet,

Matthijs vd Stroom.

Word vriend van stroomnieuws

Ontvang een melding wanneer stroomnieuws weer is vernieuwd

DESERT BREATH

LAND ART-INSTALLATION 

DESERT BREATH VIDEO:

NAVARRA - HET LAND VAN LICHT

MATTHIJS VD STROOM

WORKSHOP - WERKEN MET FREQUENTIES MIDDELS DE SANJEEVINI-METHODE

24 MEI

5 JULI

& 2 AUGUSTUS 

Is het mogelijk om door middel van trillingsfrequenties op een natuurlijke, eenvoudige en kosteloze wijze uzelf te helpen? Kan deze techniek worden toegepast op zowel de mens, dieren, bomen, planten, water, voeding, kleding en andere gebruiksvoorwerpen? Kunnen de frequenties van bomen, planten, groenten en fruit worden geoptimaliseerd, zodanig dat met deze methode de groei, kwaliteit en smaak op een positieve manier wordt beïnvloed? 

Zijn we in staat deze techniek te leren en zelf toe te passen? 

Op al deze vragen geeft Matthijs vd Stroom tijdens de workshop u een zo duidelijk mogelijk antwoord, van wat er zoal mogelijk is met frequenties middels de Sanjeevini-methode. Matthijs heeft inmiddels 16 jaar ervaring met de Sanjeevinis.

In zowel Nederland als ook België worden er ééndaagse Sanjeevini-cursussen gegeven. Op deze dagen worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

• Achtergrondinformatie over het ontstaan van de Sanjeevini-methode.

• Gezamenlijk een combinatie maken, gericht op bepaalde ziektebeelden.

• Het stellen van een eenvoudige diagnose en bereiding van een persoonlijke combinatie voor een vrijwilliger uit de groep.

• Aanvullende informatie, die gegeven is door Poonam Nagpal tijdens haar bezoek in Bloemendaal.

• En nog veel meer interessante onderwerpen!

Deze methode is voor iedereen toepasbaar en te leren.

Aan het eind van de dag bent u in staat zelfstandig met deze methode te werken.

Klik HIER VOOR MEER INFORMATIE

ANGST VOOR SUCCES 

Soms zie je mensen waar het talent en de gedrevenheid vanaf spat, maar die toch niet datgene bereiken wat ze zouden kunnen en willen bereiken. Een nieuwe baan in een ander ziekenhuis. Voor zichzelf beginnen in een eigen praktijk. Een leidinggevende functie.

Terwijl hun omgeving denkt dat ze het best zouden kunnen, komen ze maar niet tot actie of saboteren soms hun eigen succes.

“Ik ga die sollicitatiebrief toch maar niet schrijven, want ze hebben vast al een interne kandidaat.”

“Mijn collega’s vinden het vast niet fijn als ik een eigen praktijk ga beginnen, dus laat maar zitten.”

“Ik wil onderdeel van het team blijven en daar moet ik mijn ambities maar op aanpassen.”

Eén van de redenen om niet tot actie over te gaan, is faalangst. De meeste mensen weten wel wat daaronder wordt verstaan. Waar veel mensen niet mee bekend zijn, is de angst voor succes.

Het klinkt op het eerste gezicht onlogisch, maar angst voor succes is een belangrijke reden waardoor mensen niet datgene bereiken wat ze zouden kunnen en willen bereiken. Kijk maar eens of je de volgende drie vormen van succesangst herkent.

Angst om het succes weer te verliezen

“Ik ga geen succes najagen, want dat kan ik weer net zo hard verliezen.”

Dit is een drogredenering van het type: “Het is zinloos om te eten, want morgen heb ik toch weer trek.” Heel even denk je dat hij plausibel is, maar dan doorzie je hem en dan is hij eigenlijk best grappig.

Achter deze drogredenering zit de angst dat het moeizaam bereikte succes op een dag verdwijnt en je berooid achterlaat. Kijk maar eens hoeveel loterijwinnaars ongelukkig en failliet eindigen. Je hebt maar één kans op succes, het is erop of eronder.

De vraag is of die gedachte klopt.

Het is inderdaad waar dat loterijwinnaars en erfgenamen van grote vermogens in de problemen kunnen raken door al het geld dat ze ineens tot hun beschikking hebben. Maar dat is iets anders dan zelf succes opbouwen.

Mensen die succesvol zijn geworden, zijn in dat proces veranderd. Ze hebben allerlei dingen over zichzelf geleerd, maar ook over anderen en over manieren waarop ze hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Ze leren kansen te ontdekken en te benutten. Ze leren de kracht van initiatief nemen, vooral op het moment dat ze nog niet weten of het allemaal gaat lukken wat ze voor ogen hebben.

Als hun eigen bedrijf dan toch failliet gaat, of de managementbaan tegen blijkt te vallen, hebben ze veel geleerd waarmee ze een volgende keer opnieuw succesvol kunnen worden. Als het één keer lukt, kan het ook een tweede keer lukken.

Angst om mensen te verliezen

Het spreekwoord zegt het al: Hoge bomen vangen veel wind: succesvolle mensen krijgen veel kritiek.

Nog vervelender is het dat iedereen die kritiek altijd en overal mag geven. Kijk maar eens rond op forums, Twitter en Facebook, dan zie je hoe ongenuanceerd kritiek wordt gespuid op beroemdheden, politici, rechters, dokters enzovoort. Misschien grappig bedoeld, maar lastig om van je af te laten glijden als je het zelf over je heen krijgt gestort.

Eén ding kun je niet veranderen: Mensen zonder succes zullen je altijd bekritiseren. Soms zijn het zelfs de mensen die dicht bij je staan, zoals collega’s en vrienden. En eigenlijk is dat heel logisch.

Op het moment dat jij meer uit het leven wilt halen dan zij, confronteer je ze namelijk met hun eigen onvermogen om tot actie over te gaan. Als het jou wel lukt om te worden toegelaten tot een specialisatie of om een bijzondere functie te bemachtigen, maak je heel zichtbaar dat het hen niet lukt.

Maar dat is jou niet te verwijten!

Integendeel, het probleem zit hem in het gedrag van de anderen. Ze noemen zich misschien jouw vrienden, familie of collega’s, maar intussen hebben ze eigenlijk nodig dat jij faalt. Waarom? Omdat ze dan kunnen vasthouden aan hun eigen overtuiging dat het leven niet eerlijk is, dat ze nooit kansen krijgen en dat het vooral aan anderen of aan “het systeem” ligt dat zij niet bereiken wat ze willen bereiken. Als het maar niet aan henzelf ligt.

Dit fenomeen is wel bekend als het Krabbenmand-effect: Als je een aantal krabben in een mand stopt, is er altijd wel eentje die probeert te ontsnappen. Maar net op het moment dat hij er bijna uit is, wordt hij door de anderen terug de mand in getrokken. Met als gevolg dat alle krabben uiteindelijk in de pan eindigen.

Er zijn ook mensen die het Krabbenmand-effect gebruiken als een teken dat ze goed bezig zijn. Ik was erg geïnspireerd door een citaat van André Geim, die in 2010 de Nobelprijs won voor het ontdekken van grafeen.

Maar het is niet allemaal kommer en kwel. Gelukkig krijg je ook weer nieuwe vrienden door succes. Grappig genoeg zijn dat vaak mensen die juist heel goed begrijpen wat je drijft en waar je mee bezig bent. Niet om elitair te doen, maar omdat zij weten hoe het is om te gaan voor iets wat je graag wilt, ook tegen de wind in.

Als je in jezelf de angst herkent om mensen te verliezen, moet je jezelf misschien de volgende vraag stellen:

Ben ik bereid om af te zien van mijn dromen, zodat anderen zich niet bedreigd voelen door mijn succes?

Angst om een akelige persoon te worden

Deze angst hangt samen met een empirische observatie: Succesvolle mensen zijn niet altijd aardige mensen. Integendeel, er bestaan heel onvriendelijke, dominante en stiekeme succesvolle mensen. Je komt ze tegen op allerlei plekken waar ze zich met politiek instinct en gevoel voor machtsverhoudingen naar boven hebben gewerkt.

Als je met zo iemand te maken hebt, moet je je één ding goed realiseren: Succes is als een vergrootglas. Het versterkt wie je al bent.

De brompot kan een negatieve tiran worden als hijsucces krijgt. Het onzekere meisje kan eindigen als een directrice die voortdurend bevestiging nodig heeft van haar ondergeschikten. En de handige jongen die zaken goed kan ritselen, loopt het gevaar om een corrupte bestuurder worden.

Het goede nieuws is: Als je je hierover zorgen maakt, is de kans kleiner dat het jou ook gaat overkomen. De integere, gedreven arts die steeds oog heeft voor de patiënt, kan een heel inspirerende leider worden. Misschien word jij dat wel.

Organiseer tegenspraak

Dan nog een tip uit de tijd van de middeleeuwse vorsten. Zij hadden een probleem, want iedereen aan het hof probeerde hen naar de mond te praten, om daar zelf beter van te worden. Als je in de gunst viel van de vorst, kon je immers zomaar een landgoed of een grote zak geld krijgen. Daardoor was het voor de vorst heel moeilijk om een goed beeld te krijgen van de manier waarop hij werd gezien door zijn onderdanen.

Organiseer tegenspraak

Dan nog een tip uit de tijd van de middeleeuwse vorsten. Zij hadden een probleem, want iedereen aan het hof probeerde hen naar de mond te praten, om daar zelf beter van te worden. Als je in de gunst viel van de vorst, kon je immers zomaar een landgoed of een grote zak geld krijgen. Daardoor was het voor de vorst heel moeilijk om een goed beeld te krijgen van de manier waarop hij werd gezien door zijn onderdanen.

Tegenwoordig hebben we geen hofnarren meer, maar wel collega’s, medewerkers of een coach met wie we dit gesprek kunnen voeren. Zorg ervoor dat je tegenspraak krijgt, anders word je vroeg of laat een karikatuur van jezelf.

Nu jij!

Waar zit jouw angst voor succes? En wat wordt je eerste stap om hiermee om te gaan?

ZOU HET KUNNEN DAT IK CANDIDA IN MIJN LICHAAM HEB?

ANTWOORD DOKTER, NEE DAT KAN NIET

Mijn naam is Kaj de Vries, ik ben geen arts maar een ervaringsdeskundige. Na vele jaren gezondheidsproblemen en vele ‘labels’ te hebben gehad binnen de reguliere geneeskunde waaronder: Fibromyalgie, kinderreuma en Chronische vermoeidheid syndroom (ME) was ik het zat. Ik ging op zoek naar antwoorden en kwam er achter dat er een schimmel met de naam ‘Candida’ aan de basis staat van enorm veel ziektebeelden. Na mezelf te hebben geholpen met alle kennis die ik had vergaard besloot ik hier mensen mee te gaan helpen via deze website, waar later een gratis e-book en sinds kort ook een gratis film bij zijn gekomen en is mijn boek fysiek uitgebracht en hier te koop (bol.com). Ik ben nu 4 jaar bezig met deze website en die inmiddels ruim 10.000 unieke bezoekers per maand verwelkomt. Tijdens mijn zoektocht naar ziekte en gezondheid heb ik veel ontdekt. Het meest waardevolle is een nieuwe therapie/techniek: laser fotonen therapie. Ontwikkeld in Duitsland welke het immuunsysteem herstelt en waar ontelbaar veel ziektebeelden en klachten mee zijn te behandelen. Ik geef inmiddels deze behandelingen in mijn eigen praktijk waar ik ook werk met diverse betrouwbare diagnose methoden. Zo kan ik exact vast stellen welke infecties en andere belastingen cliënten belasten, want: meten is weten! Voor meer informatie over mijn praktijk kijk op www.herstartjegezondheid.nl ik help je graag!

Candida video + informatie over klachten en gratis E-book

Klik HIER VOOR MEER INFORMATIE

STRALING, KANKER EN CANDIDA

SCHOOL VOOR HOOGGEVOELIGE KINDEREN OPENT DEUREN IN MEPPEL

Anita Movrin uit Meppel start binnenkort een school voor hooggevoelige kinderen in Zuid-West Drenthe. Het Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO) wordt geleid door vrijwillige docenten en heeft trekken van een vrije school.

Movrin heeft zelf vier kinderen die volgens haar ‘hooggevoelig' zijn. ,,Mijn dochter gaat naar een gewone school en kan zich eigenlijk helemaal niet concentreren door het lawaai in de klas. Ze komt iedere dag helemaal kapot thuis.'' Bij het IBBO-onderwijs gaan leerlingen vier dagen van 9.00 tot 16.00 uur naar school. ,,Een goed alternatief voor leerlingen die vastlopen in het klassikaal onderwijs.''

Er is aandacht voor mediteren, een rustige sfeer en leerlingen mogen hun eigen lesstof aandragen. Movrin: ,,Mijn zoon wil graag over magneten leren. Op een normale school kan dat niet zomaar, maar bij IBBO wel.''

De onderwijsinspectie zegt dat Movrin kan beginnen met de school. Woordvoerder Jan-Willem Swane: ,, Natuurlijk zijn er voorwaarden, zoals bevoegde docenten. Maar de inspectie komt pas controleren als de school is gestart.''

Meer informatie: [email protected]

IN GESPREK MET ANITA MOVRIN

MASSALE UFO WAARNEMING RIO DE JANEIRO APRIL 2015

Wat het ook was dat daar op die dag in april boven Rio de Janeiro hing, bijzonder was het wel. 

Talloze mensen waren getuige van tientallen, zo niet honderden UFO’s die een bizarre lichtshow boven de stad opvoerden. De onderstaande video zijn een compilatie van opnames gemaakt door de bevolking van Rio de Janeiro op een dag in april dit jaar, onduidelijk is de exacte datum. Op sommige opnames zie je een enkele UFO, op andere zie je een bonte verzameling van verschillend gekleurde UFO’s die als het ware aan en uit flitsen. Niemand heeft enig idee, zoals gebruikelijk, wat die objecten die daar prominent boven een miljoenenstad hangen, zijn. Er zijn mensen die denken dat dit niets met buitenaardse UFO’s te maken heeft, maar voorbereidingen zijn voor het beruchte Project Bluebeam. Als dat het geval geweest zou zijn dan zou je denken dat dit soort massale UFO vertoningen ook op mainstream televisie in Brazilië zouden verschijnen, maar dat is niet het geval. En dat is wel vreemd want normaal gesproken zijn die Zuid Amerikaanse televisiestations er als de kippen bij om interessante reportages over UFO’s uit te zenden. Of het moet wel op televisie geweest zijn en wij hebben het gemist, dat kan natuurlijk ook. Merkwaardig blijft het wel dat de lokale kranten niet vol staan over dat er zo enorm veel onbekende vliegende objecten te zien waren in de lucht. Je zou zeggen dat men graag antwoorden zou willen, maar ook dat gebeurt niet. Dat de waarneming echt was, blijkt uit de vele verschillende opnames vanaf verschillende locaties.

GEZOND LEVEN EN ETEN

DE KUNST VAN RESONANTIE

Resonantie wordt in het Oxford Woordenboek gedefinieerd als: “Reagerend op trillingen van een bepaalde frequentie, vooral doordat het zelf sterk vibreert.” Wanneer we dit koppelen aan de metafysica zien we het verband met de universele Wet van Resonantie. De wet bepaalt voornamelijk dat het gelijke het gelijke aantrekt.

Onze lichamen zijn energiesystemen en we trillen allemaal volgens onze eigen unieke trillingsfrequentie, die een afspiegeling is van de som van al wat we hebben ervaren doorheen eonen van tijd. We hebben een zogeheten 4-lichamen systeem van ‘lagere’ lichamen, ‘lager’ genoemd omwille van hun trillingsfrequentie of resonantie. We hebben ook hogere lichamen of energievelden die resoneren op een hogere of fijnere frequentie. Hun resonantie kan worden vergeleken met de muzieknoten die op een piano of een snaarinstrument worden gespeeld. Deze kunnen goed of slecht zijn gestemd.

Gifstoffen van negatieve gedachten, onopgeloste emotionele problemen, vervuiling, slakken, slecht dieet enz., beïnvloeden de energievelden van het lichaam. Op hun beurt beïnvloeden deze onze trillingsfrequentie en bepalen zo of we ‘gestemd of vals’ zijn. Ervaringen uit vorige levens en de ervaringen van ons huidige leven zitten allemaal vervat in het celgeheugen en weerspiegelen zich ook in onze trillingsfrequentie. Dr. Deepak Chopra stelt in zijn boek ‘Quantum Genezing’ dat een cel een herinnering is die materie om zich heen heeft verzameld en op die manier een bepaald patroon vormt, en dat het lichaam de plek is die de herinnering ‘thuis’ noemt.

Vele individuen worden nu gedreven door een sterk innerlijk verlangen om werkelijk vreugde, evenwicht, harmonie en onvoorwaardelijke liefde te kunnen beleven in het leven. Deze ervaringen verkrijgen we automatisch wanneer we onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichamen afstemmen op hogere, fijnere frequenties. Onze frequentie terug afstemmen is zoals het stemmen van een snaar op een instrument tot op haar perfecte toonhoogte. Hoe fijner de frequenties zijn die we uitzenden, hoe verfijnder de levenservaringen zijn die we aantrekken via de universele Wet van Resonantie.

Zo kan het fysieke lichaam bijvoorbeeld perfect resoneren op de muzieknoot ‘do’, het energieveld van het emotionele lichaam op ‘re’, het energieveld van het mentale lichaam op ‘mi’ en het spirituele lichaam op ‘fa’. Wanneer deze energievelden perfect zijn afgestemd op hun ‘noten’, dan spelen ze harmonieus samen en wordt het leven magisch. Wanneer ze niet goed zijn gestemd dan is de muziek dissonant, vals, en dan vloeit ons leven niet of het voelt niet harmonieus aan. Normen en verwachtingen verschillen van individu tot individu. De precieze afstemming van een instrument is van het uiterste belang voor een professionele musicus; voor de leek die met een ongeoefend oor de fijne nuances niet kan onderkennen, is minder veeleisend. Er zijn dus persoonlijke referentiekaders, en we hebben allemaal onze eigen maatstaf van wat aanvaardbaar is. Maar wie ook maar een beetje het gevoel heeft dat haar/zijn leven beter zou kunnen zijn, zal baat hebben bij het afstemmen van de energievelden op een fijnere resonantie en bij het vinden van haar/zijn perfecte toonhoogte.

In hun verlangen om de kwaliteit en/of de lengte van hun leven te verbeteren, worden veel mensen er nu innerlijk toe geleid om zichzelf te reinigen - niet enkel op fysiek vlak, maar ook op een emotioneel en mentaal niveau. Ze eten minder, en liefst licht voedsel. Op emotioneel vlak zijn ze ook aan het ‘verwerken’ en laten ze emotionele bagage los - emoties zoals angst, haat, schuld, zorgen, stress, woede enz. Als deze onopgelost blijven, worden ze in de diverse organen van het lichaam opgeslagen. Dit opslaan van negatieve emoties creëert blokkeringen in onze energievelden en tenslotte ziekte. Op mentaal vlak erkennen ze de beperkingen die aan ons leven worden gesteld door negatief denken en hoe de energie aan ons denken gehoorzaamt om onze realiteit te scheppen.

Gedachten, woorden en daden zijn energievormen. Wat we ook uitzenden, het komt naar ons terug volgens de karmische wet en de Wet van Resonantie. Dat is de aard van energie: al wat het leven ons aanbiedt, is er omdat we het tot ons hebben aangetrokken door onze trillingsfrequentie.

Positieve gedachten, woorden en daden samen met de intentie om altijd te handelen voor het hoogste goed van alle wezens, plus voor ons eigen hoogste goed, zal onze resonantie veranderen en zodoende ook de wijze waarop we het leven ervaren.

Hoe we op een bewuste manier onze trillingsfrequentie weer kunnen afstemmen om beter in harmonie te zijn met het Goddelijke lichtwezen dat we in essentie zijn, wordt in de volgende hoofdstukken gedetailleerd behandeld.

Kortweg: één van de krachtigste manieren om onze energievelden af te stemmen volgens hun ‘perfecte’ resonantie, is mediteren en iedere dag tijd doorbrengen in de Grote Stilte binnen in ons. Door meditatie stemmen we onze energie weer af, komen we open te staan voor innerlijke leiding en leren we luisteren naar de fluisteringen van ons Hogere Zelf, tot deze zachte stem luid en duidelijk wordt. Wanneer we volgens onze innerlijke leiding handelen kunnen we in alle aspecten van ons leven de vreugde, de liefde en de harmonie ervaren die we zoeken. Meditatie stemt onze spirituele, mentale en emotionele energievelden af. Deze afstemming weerspiegelt zich in - en wijzigt - ons fysieke energieveld oftewel ons lichaam.

We kunnen het energieveld van het fysieke lichaam dagelijks terug afstemmen, opbouwen en wijzigen door dieet, lichte voeding, het drinken van fris, zuiver water en zachte, stressvrije oefeningen. Dit bevordert gezondheid, vitaliteit en een lang leven. Maar deze zaken hebben niet de kracht van meditatie, waarbij we de inname van prana maximaliseren door een specifieke wijze van ademen en waarbij we toestaan dat de energie van het witte Licht ons heelt en transformeert. We leven in zo’n wonderlijke tijd: het aanbreken van een nieuw tijdperk. We weten dat we het vermogen hebben om de realiteit die we wensen te scheppen, gewoon door de energiesignalen die we uitzenden.

HET GEHEIM VAN HET OPENEN VAN DE CHAKRA'S MIDDELS DE TOONLADDER

Er zit een geheim in de toonladder!

Wanneer we de chakra’s willen openen, kunnen we daarvoor de toonladder gebruiken. Wanneer alle chakra’s zijn open gezongen, weer vrijelijk stromen, dat is het grote moment dat je meer en meer liefde gaat voelen. Probeer dit iedere dag uit te voeren, bvb 5 min. per chakra, net zolang je letterlijk gaat ervaren wat Liefde werkelijk betekent. 

Zing zolang mogelijk voor het openen van:

* De eerste chakra: Doooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo. Net zolang je het gevoel gaat krijgen alsof je bij je Wortel Chakra een gevoel krijgt van een orgasme. Dat is het moment van de opening van de eerste chakra.  

* De tweede chakra: Reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Net zolang je het gevoel gaat krijgen alsof je bij je Heiligbeen-chakra een gevoel krijgt van een orgasme. Dat is het moment van de opening van de tweede chakra.  

* De derde chakra: Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Net zolang je het gevoel gaat krijgen alsof je bij je Zonnevlecht-chakra een gevoel krijgt van een orgasme. Dat is het moment van de opening van de derde chakra.  

* De vierde chakra: Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Net zolang je het gevoel gaat krijgen alsof je bij je Hart-chakra een gevoel krijgt van een orgasme. Dat is het moment van de opening van de vierde chakra.  

* De vijfde chakra: Soooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo. Net zolang je het gevoel gaat krijgen alsof je bij je keel-chakra een gevoel krijgt van een orgasme. Dat is het moment van de opening van de vijfde chakra.  

* De zede chakra: Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Net zolang je het gevoel gaat krijgen alsof je bij je Voorhoofd-chakra een gevoel krijgt van een orgasme. Dat is het moment van de opening van de zesde chakra. 

* De zevende chakra: Tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Net zolang je het gevoel gaat krijgen alsof je bij je Kruin-chakra een gevoel krijgt van een orgasme. Dat is het moment van de opening van de zevende chakra.  

* De achtste chakra: Dooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo. Net zolang je het gevoel gaat krijgen alsof je bij je Droom-chakra een gevoel krijgt van een orgasme. Dat is het moment van de opening van de achtste chakra.  

Veel succes!

Matthijs vd Stroom.

FOTO VAN DE WEEK

EGO / SPIRITUEEL EGO 

HERKEN JE JEZELF IN DE VOLGENDE UITINGEN:

GA DAAR NOG MAAR EENS OVER MEDITEREN

LOOP ALSJEBLIEFT NIET OP MIJN SCHADUW

IK ZEG DIT VOOR JE EIGEN GOED

WAT EEN EGO HEEFT DIE GENE

IK DOE ALLES VANUIT LIEFDE

DAT IS ECHT NIET SPIRITUEEL

IK DOE ALLES ZONDER EGO

IK KRIJG DOOR VAN BOVEN

JIJ KOMT ER WEL 

HERKEN JE JEZELF HIERIN?

~ STOP DAARMEE ~

ALLES WAT JE UIT, ZEGT ALLES OVER JE EGO & SPIRITUEEL EGO

VEEL ZIELEN HEBBEN DOOR DAT JE HANDELT ONDER VOORWAARDE

DE MACHTIGE IK BEN GEEFT NIET DOOR, WERKT UITSLUITEND VANUIT ONMIDDELLIJKE, ONEINDIGE ALWETENDHEID & BEELDVORMING

IN 99% VAN DE DOORGEVINGEN IS MEN ZONDER HET ZELF TE BESEFFEN VERBONDEN MET ENTITEITEN.

DE DOORGEVINGEN KOMEN ZO HELDER DOOR ALS HET MEDIUM ZELF IS. 

BEN JE OP DE HOOGTE VAN DE POWER VAN DE ARCHONTEN EN REPTIELEN, DIE ZICHZELF IN IEDERE VORM KUNNEN MANIFESTEREN,

EN DIE JUIST WERKEN MET DOORGEVINGEN & ENGELEN MANIFESTATIES, DAN BESEF JE DAT JE AL EEUWEN GEVANGEN ZIT

EN JE WARE MACHTIGE IK BEN ONTKENT

OEPS

TIJD OM JE VOLLEDIG TE GAAN IDENTIFICEREN, ALS DE MACHTIGE IK BEN, ZELF ZIJNDE.

AFFIRMEER DE REST VAN JE LEVEN, IEDER UUR 3 MAAL:

"DE MACHTIGE IK BEN, IS NU IEDERE DAG, MEER EN MEER MIJN WARE ZELF"

iK BEN DIE IK BEN, OOOHHHMMMMM.

MATTHIJS VD STROOM

DE WET DER RESONANTIE

HET IS TIJD OM JE EIGEN GODDELIJKE KRACHT OP TE EISEN 

Vandaag spreken wij tegen jullie over Ascentie. Jullie beginnen nu de resultaten te zien van de hogere dimensionale energieën die het wereldbewustzijn binnen gutsen, en de oorzaak zijn van de ontbinding van vele oude paradigma’s en het binnenbrengen van een ontvankelijkheid voor de waarheid en er moet nog steeds veel komen. Tot nu toe, is Ascentie het verafgelegen doel geweest van honderden van individuele levensspannen aan ervaring en het verwerven van kennis, om uiteindelijk alleen begrepen te worden na het sterven met de hulp van je Gidsen. Echter, in deze tijd — NU, verschuift en verhoogt de planetaire frequentie door de aanwezigheid van zoveel verlichte wezens op de Aarde in deze tijd. Er zijn velen van andere planeten hier in het menselijke lichaam, om eenvoudig hun licht aan het proces toe te voegen. Het hogere dimensionale Licht van velen terwijl zij nog steeds in het fysieke lichaam zijn. Diegenen van jullie die de Arcturiaanse boodschappen lezen en ermee resoneren, kunnen ervan verzekerd zijn dat jullie ervoor kozen om hier te zijn in deze krachtige tijd om hier deel van uit te maken.

Ascentie is de reden dat zovelen worstelen met moeilijke ervaringen. Om in/naar de hogere dimensionale energie te verschuiven, moet er eerst een opruiming zijn van de lagere resonerende energieën die nog steeds vastgehouden worden in het cellulaire geheugen — deze energieën kunnen niet met je meegedragen worden in/naar het hogere. Deze energieën blijven gewoonlijk sluimerend zolang als een individu comfortabel is en alles goed lijkt te gaan — aldus mogen enige krachtige “oproepen om te ontwaken” nodig zijn om hen uit de zelfgenoegzaamheid vandaan te schokken. “Negatieve” ervaringen zijn geen signalen van mislukking voor de spirituele student, maar in plaats daarvan zijn zij indicaties van een spirituele gereedheid om dieper te gaan. Hoewel niet alle energieën die losgelaten moeten worden negatief zijn, soms is het een krachtige verbinding met iemand die gedurende de tijd aldus wederzijds afhankelijk geworden is met betrekking tot het terughouden van de student. Omdat dit zo een belangrijke tijd op de Aarde is, kozen de meesten van jullie geboorte families die zouden dienen om diep begraven kwesties te activeren, hen naar een bewust niveau brengend waar zij uiteindelijk opgelost en losgelaten zouden kunnen worden.

Door een eerlijk onderzoek van alle ervaringen, het goede alsook het slechte, zal je tot het begrip komen dat veel van wat je geaccepteerd hebt als de manier waarop de dingen “gedaan moeten worden, moeten verschijnen, moeten werken” om voor hen correct te zijn, in plaats daarvan eenvoudig concepten zijn, velen van welke geaccepteerd werden in andere levenspannen en in/naar dit leven gedragen werden. Iedereen heeft een andere levenservaring en dus zal ieders opruimingservaring anders zijn.

Het onpersoonlijke Universele menselijke bewustzijn bevat alle driedimensionale gedachten en overtuigingen. De overtuigingen en ideeën van dit onpersoonlijke menselijke bewustzijn zijn nooit de jouwe totdat je hen persoonlijk als zijnde waar accepteert, die in een bepaalde tijd jouw staat van bewustzijn worden en buitenwaarts kunnen beginnen te manifesteren. Je mag zeggen; ‘Maar ik geloof dit niet” of “Ik ben spiritueel bewust, dus hoe manifesteerde dit in mijn leven?” dit is omdat de energieën van de dualiteit en afscheiding nog steeds resoneren in het cellulaire geheugen en iedere algemene acceptatie van het derde dimensionale geloofsysteem zal buitenwaarts verschijnen. Er is geen on-manifesterend bewustzijn. Velen van jullie mogen deze onpersoonlijke energieën ervaren als zij opklaren, specifiek diegenen vanuit het emotionele lichaam, trek hen echter niet terug naar binnen, hen wederom personaliserend.

Als het jou toeschijnt dat je spiritueel gezien nergens naartoe gaat, weet dat deze suggestie opkomt vanuit de menselijke concepten van hoe spirituele ervaringen eruit moeten zien. Films, boeken en zelfs sommige spirituele leraren presenteren beelden en ideeën van Ascentie en de spirituele evolutie overeenkomstig met hun persoonlijke ervaringen en staat van bewustzijn. Ieder individu is anders en er is niet één ervaring voor allen — te geloven dat je een specifieke ervaring moet hebben is menselijk.

Sommigen worden aangetrokken naar de leringen van het Oosten omdat zij deze leringen in andere levensspannen leerden en leefden en met hen resoneerden. Anderen mogen bij zichzelf gewaarworden aangetrokken te worden tot leringen van het natuurlijke pad … deze van de Oorspronkelijke Amerikanen en andere inlandse groepen. Velen worden bij zichzelf gewaar aangetrokken te worden tot kloosters zonder een duidelijke reden. Dit is omdat jullie deze ervaringen in andere levensspannen geleefd hebben en alles waar jullie mee resoneren, ofwel positief of negatief, komt nu naar jullie besef.

Herinner je altijd dat op een bepaald punt, je niet langer de modaliteiten nodig bent — paden, rituelen en leringen. Gereedschappen kunnen leiden en helpen in de vroegere fasen van de ontwaking maar zijn niet langer nodig na het besef dat je al datgene bent wat je nastreeft en dat jouw eenheid met de Bron jouw eenheid met Alles dat de Bron is vormt. De gereedschappen kunnen een individu helpen om zich tot een dieper besef te openen, maar er komt een tijd waarop iedere afhankelijkheid aangaande hen op moet houden met het oog op het feit dat die lering van binnenuit moet komen. Stevig vasthouden aan het één of andere pad, traditie of lering nadat het ontgroeit is dient alleen om je in oude en afgedane energie te houden. Dit betekent niet dat je niet zo nu en dan met een ontwikkelde lezer of leraar kunt werken, of een energie sessie kunt inplannen, of een klas kunt volgen waartoe je geleid mag worden om die te volgen. Het betekent dat je niet langer meer gelooft dat je deze dingen NODIG bent.

Het is belangrijk dat jij jezelf niet oordeelt voor ieder menselijk geloof of gedachten die naar jou toe mogen stromen, zelfs als je hen tijdelijk accepteert. Onpersoonlijke ideeën zijn onopzettelijk geaccepteerd omdat je nog steeds met hun energie resoneert. Bijvoorbeeld, als een persoon vele vroegere levensspannen van ziekte heeft gehad, zal deze meer gevoelig zijn voor de concepten van gezondheid en ziekte dat in het universele bewustzijn ronddrijft.

Weersta iedere verleiding aangaande schuldgevoel, spijt, of zelfwalging voor gedachten of handelingen die je mag omhelzen, in plaats van deze beseffen te gebruiken als geheugensteunen om dieper te gaan. Als je beseft dat je onwetend het één of andere geloof geaccepteerd hebt welke je nu herkend als onjuist, weet dat de hemel niet omlaag zal vallen noch zal je “van bovenaf geslagen” worden als straf. Deze ervaringen zijn eenvoudig kansen voor groei, en in hen te investeren met een kracht die zij niet hebben is dualiteit en afscheiding. Herinner je altijd dat niets, geen woord, geen gedachte, ervaring, of verschijningsvorm jou ooit kan scheiden van wie en wat jij werkelijk bent. Het leren wordt mettertijd zachtaardiger omdat de behoefte om te leren via worsteling en pijn afgelopen is. De meesten van jullie zijn nu op dat punt.

Vertrouw je intuïtieve gevoel over de dingen. Als iets in jouw leven (voedsel, boeken, entertainment, wereldbeschouwing enzovoorts) niet langer meer met jou resoneert, weet dat je voorbij de energie ervan verschoven bent en probeer het niet opnieuw tot leven te wekken zoals het in het verleden was, ongeacht hoe plezierig of perfect het in die tijd geweest mag zijn. Probeer zeer hard om geen energie toe te voegen aan negatieve externe verschijningsvormen, maar in plaats daarvan interpreteer hen opnieuw. Bijvoorbeeld, je mag je bewust worden van de één of andere menselijke negatieve of gewelddadige activiteit, maar de spirituele werkelijkheid is dat alle activiteiten tussen levende dingen de activiteit is van onderlinge verbondenheid (Liefde — velen binnenin de Ene). In dit geval wordt die spirituele onderlinge verbondenheid gereflecteerd door het derde dimensionale bewustzijn van afscheiding — het is nog steeds de wisselwerking binnenin de Ene, maar gekleurd door onjuist geloof.

Vertrouw erop dat wanneer je eenmaal gekozen hebt om te evolueren, je inderdaad evolueert ongeacht van wat voor externe verschijningsvorm dan ook. Het is niet noodzakelijk om op en neer te springen, een kaars aan te steken, bepaalde chants te chanten, iedere week naar de kerk te gaan, of te staan en een bepaalde richting op te kijken en bepaalde woorden te zeggen om het proces in beweging te krijgen. Jullie zijn allemaal voorbij deze beginners activiteiten geëvolueerd of anders zouden jullie deze boodschappen niet lezen. Niets is nodig anders dan de intentie om te evolueren/ontwikkelen. Het betekent niet dat je een kerk niet kunt bezoeken en kunt genieten van de schoonheid van een dienst, noch betekent het dat je een petitie niet kunt tekenen of jou waarheid niet kunt spreken. Het betekent dat je deze dingen niet langer meer een kracht geeft die zij niet hebben, maar in plaats daarvan, rust in het besef dat er slechts één macht/kracht is en dat is de macht/kracht binnenin.

Daar zijn diegenen die geloven dat zij nu al alle antwoorden hebben, en er dus niets meer voor hen om te leren is. Droevig genoeg, dient dit ego-standpunt te handelen als een doos die hen omsluit met hun eigen creaties en hen iedere echte spirituele groei belemmerd tot aan een dergelijke tijd als dat zij gereed zijn om zichzelf meer open te stellen.

Evolutie is een geleidelijke reis in/naar de hogere dimensionale energie. Ascentie is de prestatie van die staat van bewustzijn welke jou toe zal staan te verschuiven in/naar de hogere frequenties. Hoe hoger en sneller de frequenties, hoe dichterbij zij tot het zuivere Licht komen. De derde dimensionale wereld is niet in staat om deze hogere frequenties met de menselijke ogen te zien en ontkent hen dus, maar dit is bezig te veranderen terwijl meer en meer in uitlijning met hen komen. Als wezens van Licht, stonden jullie je energie toe om te verlangzamen en ondoordringbaar te worden om de derde dimensie te ervaren voor het doel van het herinneren van de waarheid, ondertussen er schijnbaar afgescheiden van te zijn. In deze tijd zijn de meesten van jullie gereed voor de voltooiing en zijn op Aarde om voor eens en voor altijd wat voor overblijvende energieën dan ook van deze levensspannen op te ruimen.

Vertrouw erop dat je goed op weg bent ongeacht het gebrek van de zogenoemde spirituele ervaringen. Open jullie harten voor de waarheid achter wat je aanschouwd in het externe weten dat iedereen, zelfs de schijnbare niet-ontwaakten, oude energie in vrijheid stellen. Daar zijn sommigen die nog niet gereed zijn voor Ascentie, houd hen in ere en houd jezelf bezig met je eigen innerlijke werk. Het is geen wijsheid om te proberen een ander te bekeren die nog niet gereed is voor jouw niveau van besef. Houd de waarheid stil en geheim in je hart en diegenen die gereed zijn voor wat jij hebt zullen je vinden, want energie zoekt diens eigen niveau.

Ontspan, rust, en neem vaak de tijd om naar binnenin te gaan, zelfs als je midden in de nacht op moet staan om stilte te vinden. Blijf aanwezig in ieder moment, ongeacht hoe afgezaagd of beangstigend — dit is de spirituele reis welke zelden komt als de uitbarsting van het Hemelse Licht zoals afgebeeld in de films behalve voor diegenen die al hun persoonlijke Ascentie in een voorafgaand leven bereikt hebben.

Vertrouw, vertrouw, vertrouw dat wat binnenin is. Het is tijd om je eigen Goddelijke Kracht op te eisen.

DE BLIJE BANK

De Blije Bank is een burgerinitiatief van professionals. 

Wij introduceren de waardevaste munt URA en zodra wij meer dan 10.000 leden hebben, dan vragen wij een bankvergunning aan. Wij doen niet aan rente en zijn daarmee het eerste duurzame financiële initiatief van Nederland. Rente is parasitair. Het veroorzaakt tekorten en crises, ook onze huidige. In plaats van rente geven wij Financieel, Ecologisch, Emotioneel en Sociaal rendement, op basis van natuurlijke groei. Wij investeren in lokale economieën en duurzame projecten, voor een gezonde en rechtvaardige samenleving. Een bank van, voor en door de mensen, waarbij we weer zelf ons geld gaan beheren. Voor 25 euro doe je al mee. Voor 100 euro wordt het ook jouw bank.

MEER INFORMATIE:

HET WONDER VAN DE PAUW

ZET DE HD-KNOP AAN

MUZIEK VOOR DE ZIEL - HERACTIVEER IN GEVOEL WEER UW ZIEL!!

Deze muziekpagina is opgezet met als doel de ziel in gevoel te heractiveren. Veel van de muziek is opgenomen in 432 Hertz, wat voor sommigen mensen een betere luister & gevoelservaring geeft!  

KLIK HIER NAAR DE MUZIEKPAGINA

"HET MONSTER" - ENTITEIT

Een eigentijds sprookje over indringers in de menselijke geest

Ik kijk naar het monster. Het slaapt. Een uur geleden is het vanuit de keuken naar mijn slaapkamer gekropen. Daarna heeft het al zijn tentakels opgevouwen en is het gewriemel van zijn geschubde lijf overgegaan in een rustige, regelmatige ademhaling. Nietsvermoedend ligt het nu voor mijn bed te ronken, vlak onder het zilveren mes dat ik omklemd houd. Een paar uithalen naar de vormeloze kop zijn al voldoende. Waar wacht ik eigenlijk nog op? Heeft dat kreng mij nog niet genoeg narigheid bezorgd? Peizend blijf ik een ogenblik staan, mijn greep om het lemmet verslapt. En als uit een diepe, oude zweer die opnieuw open gaat, komen alle herinneringen die ik geprobeerd heb te vergeten weer boven.

Sinds het monster in mijn leven kwam is alles anders geworden. Door een spleet in de houten vloer is het bij me ingetrokken. Een klein, onschuldig slakje was het toen nog en het kwam me gezelschap houden in een periode waarin ik mij erg somber voelde. Slijmerig was het toen al, dat wel, en het stootte me af. Maar op een ondefiniëerbare manier wist het contact met mij te leggen. Al vanaf de eerste dagen dat het bij mij in huis rondkroop probeerde het mij op te beuren als ik weer eens een pestbui had. Dan ging ik op mijn bed liggen, schopte mijn schoenen uit en sloot mijn ogen. De slak, die zich voorstelde als Memo, kroop dan naar mij toe en begon te vertellen. Hij beweerde dat hij mij door en door kende en zei tegen me dat ik een riddelijke inborst had. Niet van dat stripverhalenwerk, nee: een echte ridder, iemand met aristocratisch bloed, een Held. Hij sprak dat woord met een hoofdletter uit.

In het begin geloofde ik hem niet. Maar wat hij zei klonk aangenaam en zijn zoetgevooisde stem monterde mij op. Stel je toch eens voor: ik een ridder, met wuivende helmbos, een maliënkolder en een zwaard dat losjes aan een riem om mijn middel bengelt. Ergens smacht een jonkvrouw met halfontblote boezem en Jacoba van Beierenpuntmuts op naar mijn terugkeer. Ja, dat leek mij wel wat. Ga verder, zei ik dan tegen hem, waar haal je die wijsheid vandaan? Ach heer, antwoordde hij, al vanaf het eerste moment dat ik u zag had ik het in de gaten. Zulke vurige, onverschrokken ogen als u hebt, die zie je zelden meer. Uw fiere gebaren en vaste tred verraden uw adellijke natuur, dat ziet een kennersoog onmiddellijk. U moet gewoon naar uw ware aard gaan leven, dan losse alle sores zich vanzelf wel op.

Die gedachte stond mij wel aan. Maar omdat ik hem niet helemaal vertrouwde, vroeg ik hem mij het bewijs te leveren voor zijn boude bewering. Die zal ik u geven, antwoordde hij, maar onder één voorwaarde: dat ik deze nacht naast u op uw kussen mag slapen. Na enige aarzeling stemde ik toe. Toen ik de volgende morgen wakker werd, was alle somberheid uit mij verdwenen. Energiek stapte ik uit bed en bekeek mijzelf eens voor de spiegel. Dat rondsoppen in mijn eigen ellende moest maar ‘es afgelopen zijn, besloot ik. Mijn houding moest veranderen. Ook letterlijk. Fier stak ik de borst vooruit en kantelde mijn bekken iets naar achteren. Mijn handen plantte ik losjes in de zij en mijn hoofd hield ik schuin achterover. Zo, dat gaf direct al een heel andere aanblik. Als ik mij straks in deze houding op straat zou begeven, zou niemand mij meer herkennen. Ik nam een koude douche en bezag vol walging het slappe, halfslachtige leven dat ik tot nog toe had geleid. Waarom was ik na het V.W.O. eigenlijk niet gaan studeren? En waarom had ik nog steeds geen vriendin? Het was allemaal gewoon een kwestie van dóórzetten. Nadat ik mij had aangekleed en wat had gegeten, fietste ik naar de universiteit om een inschrijvingsformulier op te halen. Theologie, dat leek mij wel wat. Dat verdiepte je levensinzicht. Doorstoten naar de top, naar het allerdiepste en het allerhoogste, waarom had ik dat nooit eerder geprobeerd? Sinds die dag is de omgang met mijn slak vertrouwelijker geworden. Voortaan vlijde hij zich elke nacht naast mij op het kussen en voorzag mij tijdens mijn slaap van nieuwe levenskrachten. Onafgebroken lag ‘ie dan te murmelen over mijn goede eigenschappen en mijn ridderlijke natuur. En het werkte. Ik ging vooruit, dat kon je aan alles merken. Met tegenstanders veegde ik de vloer aan en schone jonkvrouwen maakte ik regelmatig het hof. Eentje meer of minder deerde niet, dat hoorde er gewoon bij. Mijn studie liep op rolletjes.

Ondertussen begon de slak te groeien. Elke morgen was ‘ie weer een beetje groter geworden. Eerst kon mij dat niet zo veel schelen, want dankzij hem beschikte ik over een schier onuitputtelijk dosis energie. Maar toen hij zo groot was geworden als een mannenvuist, begon de aanwezigheid van zijn weke, lillende massa op mijn hoofdkussen mij fysiek zó tegen te staan, dat ik van hem eiste dat ‘ie ergens anders ging slapen. Mokkend ging hij daarmee akkoord. Voortaan zou hij de nacht wel onder mijn bed doorbrengen.

Vreemd genoeg namen mijn krachten daarop af. De slak groeide ook niet meer. Toen ik hem weer ‘es om raad vroeg, vertelde hij mij dat dat kwam doordat de energie die van hem uitging alleen effectief op mij kon overgaan wanneer hij zich zo dicht mogelijk bij mij bevond. Eigenlijk zou hij het best met mij kunnen samenwerken als hij ’s nachts tegen mij aankroop. Hoewel ik dat een walgelijke gedachte vond, ging ik er na lang wikken en wegen mee akkoord. En ook nu weer bleek de slak gelijk te hebben. Mijn ridderidealen indachtig werd mijn houding nog kloeker dan eerst. Elke sneer van het grauw pareerde ik ogenblikkelijk en klunzige brieven van bedrijven en instanties werden door mij met gepaste minachting beantwoord. Een ridder laat zich immers niet koeioneren. Noblesse obligé! Mijn minnaressen behandelde ik evenzo.

De bijverschijnselen van deze opstelling lieten niet lang op zich wachten. Met steeds meer mensen kreeg ik het duchtig aan de stok. Vriendinnen, buren, studiegenoten – op steeds meer terreinen smeulden de irritaties. Hoewel de slak, die inmiddels zo groot was geworden als een flinke kater, mij nog steeds van energie voorzag en mij ’s nachts verhalen influisterde over mijn verheven roeping, begon het geruzie met anderen steeds meer kracht van mij te vergen. ’s Nachts kroop ik uitgeput in bed en alleen het vooruitzicht van de mooie dromen die ik zou krijgen weerhield mij er dan van om me van de slak te ontdoen.

Naarmate ik kwistiger met mijn energie omsprong werd mijn vermoeidheid diep binnenin alsmaar groter. Opnieuw vroeg ik de slak om raad. Hij antwoordde me, dat mijn probleem niet onoverkomelijk was. Als hij overdag, verstopt onder mijn overjas, overal mee naar toe mocht, kon ‘ie mij altijd subiet adviezen geven en van de nodige power voorzien. Ik voelde weerzin bij die gedachte, maar omdat ik zo niet langer door kon gaan, willigde ik zijn verzoek in. Elke morgen verborg ik hem, voordat ik de deur uitging, onder mijn overjas. Dan kroop ‘ie langs mij ruggegraat omhoog tot vlak onder mijn nek. Dat had het nadeel dat ik daardoor wat voorovergebogen liep, maar voorlopig voelde ik me weer fit en zelfverzekerd, en dat is ook wat waard. Na verloop van tijd merkte ik dat hij steeds tirannieker begon te worden. Zijn aanwijzingen kregen steeds meer het karakter van bevelen. Hij bemoeide zich werkelijk overal mee. Geen enkele plagerige, op zichzelf onschuldige opmerking van een ander mocht ik meer over mijn kant laten gaan. Noblesse obligé, fluisterde hij me dan in. En ik gehoorzaamde. Hele vetes vocht ik uit. Met de buurt, met kennissen, zelfs met vrienden. Al mijn tijd, energie en zelfs al mijn geld ging zitten in het bestrijden van het rapaille dat ik overal tegenkwam. Toen ik mij dat met een schok realiseerde, besloot ik mij van de slak te ontdoen.

Dat was eenvoudiger gezegd dan gedaan. De mentaliteit van de slak had zich diep in mij genesteld. Overal loerden vijanden op me, overal bestreed ik het onrecht en het janhagel. Maar het grootste janhagel was ik zelf ondertussen geworden. Daar moest verandering in komen! Ik verbood de slak daarom nog langer met mij op stap te gaan. Slapen op mijn kussen was er ook niet meer bij. Maar hij wilde van geen wijken weten. Sterker nog, hij begon te groeien als kool. Als ik hem ’s nachts in de tuin had gegooid, trof ik hem de volgende morgen in de keuken aan. Hij begon zelfs schubben te ontwikkelen. Zijn ogen op steeltjes veranderden in grote, loerende reptielenogen. En ook al sliep hij dan niet meer naast mij, de invloed die hij op mijn dromen had werd er niet minder om. Badend in het zweet werd ik uit nachtmerries wakker. Als ik dan trillend als een rietje om mij heen keek, zag ik hem in het schemerdonker voor mijn bed liggen. Uiteindelijk nam hij de gedaante aan van een reusachtige, geschubde kwal met tentakels eraan. Het afschuwelijkste was, dat al mijn gedachten, mijn hele doen en laten, op den duur door hem werden bepaald. Alsof alles zijn vorm en gedaante aannam, zijn geest ademde. Elk voorwerp in huis, elk contact met anderen, elk gerucht van buiten, elke handeling die ik verrichtte stond na verloop van tijd in het teken van het beest.

Gelukkig had ik in al die jaren heel wat opgestoken van mijn studie over de verborgen kant van de wereld. Mijn theologische opleiding had mij tot het inzicht gebracht dat het goed was om je af en toe ook ‘es open te stellen voor andere bestaansniveaus. Er was méér dan alleen maar de zichtbare, concrete en vaak platvloerse werkelijkheid. Ondanks – of misschien wel dankzij – de conflicten die ik overdag met jan en alleman uitvocht, was er in mij een gevoeligheid gegroeid voor de ragfijne wereld van de ziel, voor de subtiele, vaak nauwelijks merkbare gevoelens en gedachten die voortdurend vanuit de geestelijke wereld op je inwerken. De slak had daar maling aan: hij wist dat deze dingen me interesseerden, maar hij verfoeide deze manier van denken hartgrondig. Daarom probeerde hij mijn boeken over mystiek en esoterie te verstoppen. Maar ik was hem te slim af en verborg ze op een plekje op zolder waar hij niet bij kon komen. ’s Nachts, als ‘ie lag te slapen, haalde ik ze tevoorschijn en las erin totdat m’n ogen dichtvielen van vermoeidheid. En zo groeide in mij een andere manier van denken.

Uiteindelijk zou dat mijn redding betekenen. Ik had me nu al zó ver in de nesten gewerkt, dat ik besefte dat ik me niet meer op eigen kracht van de tirannie van het monster kon bevrijden. Daarom richtte ik ’s nachts, als het huis in diepe rust was, mijn smeekbeden tot de goede geesten waardoor ik mij wist omringd. In het begin gebeurde er niets; er kwam geen enkele reactie, hooguit een licht, kalmerend gevoel. Maar na maanden tevergeefs wachten werd mijn schreeuw om hulp eindelijk verhoord. In een droom verscheen mij een jonge vrouw. Ze droeg een lange, witte pij. In haar hand hield zij een zilveren mes. Daarmee moest ik zeven nachten, telkens vlak voor het slapen gaan, een paar keer uithalen naar het monster. Elke keer dat ik dat deed zou een zevende deel van het beest in water veranderen; dat moest ik dan opdrinken. Na de zevende nacht zou het gedrocht voorgoed verdwenen zijn, maar het water zou nog lange tijd een bittere smaak in me achterlaten. Het mes dat ik nodig had zou ik de volgende morgen naast me op het kussen vinden. Vanmorgen trof ik het moordwapen op mijn kussen aan. Voorzichtig heb ik het opgeraapt en in een handdoek gewikkeld. Dat heb ik de hele dag bij me gedragen, want ik vertrouw die slijmbal voor geen cent meer. Hij wordt steeds brutaler. Als ik aan het eind van de middag thuis kom, tref ik overal slijmsporen aan. Dan is meneer weer ‘es op strooptocht geweest. Laatst heeft ‘ie stiekem al mijn broodbeleg opgegeten, dat schijnt de nieuwste mode te zijn.

Ongeveer een uur geleden is ‘ie vlak voor mijn bed in slaap gevallen. Rustig en regelmatig gaat zijn geschubde lijf op en neer. In mijn hand houd ik het zilveren mes. Langzaam breng ik mijn hand naar de kop of wat daarvoor doorgaat: een kwabbig uitsteeksel met twee ogen, een mond en twee diepe poriën die als gehoororgaan dienen. Bevend hef ik mijn arm op.

Ik kijk, durf haast niet te kijken. Dan steek ik toe – snel, hard en onverbiddelijk. Geluidloos lost de kop van het ondier op in helder water. Ik vang het op in een kommetje dat ik vasthoud in mijn andere hand. Drinken maar!

MUZIEK

Best chill out music Solar filed Most beautiful nature Timelapse from all around the world:

KUNDALINI

Diep in ons bekken ligt een opgerolde slang, die is van pure energie. Onze bekken zijn de zetel van de kundalini energie. Als je dus niet meer voor je binnenste weg loopt en op zoek gaat naar je ware IK, kom vanzelf bij je chakrapunten uit. Daardoor maak je ze beetje bij beetje los(open), waardoor vanzelf die slang in beweging gaat zetten. En ze kruipt dan voorzichtig (kan jaren duren) langs je ruggengraat naar boven, iedere keer als hij een chakra passeert maakt hij die chakra open. Als hij dan op een keer de kruin chakra bereikt heeft dan is de spirituele evolutie voltooid.

En dat is dat het dus als niet prettig ervaren kan worden omdat er door de kundalini energie zintuiglijke ervaringen kunnen ontstaan die er voor zorgen dat je het contact met de realiteit verliest. Ook kunnen er te grote hoeveelheid van energie door je lichaam stromen. Als je dat niet aan kan (en dus het afdwingt) kun je er geestelijke en lichamelijke klachten door krijgen. En ook kan het te snel voor je zijn dat er NOG te veel te grote blokkades zitten. Als je dan die Kundalini op wekt, je chakra’s TOCH open gaan, kan het te overweldigend voor je zijn, omdat je er nog NIET sterk genoeg voor bent, er klaar voor bent. Daarom ben ik tegen opwekken. Het komt vanzelf als je klaar voor bent.

Ik wil er verder eigenlijk niet veel meer over schrijven, en vind het veel beter dat je even naar deze sites (hier onder vermeld) gaat kijken daar kun je lezen dat er op verschillende manieren over de kundalini energie gedacht wordt. Ik heb hier geschreven over MIJN manier van ervaren en ook hoe IK er over denk, over het wel of niet opwekken. Ik wil niemand iets opdringen dus lijkt het mij verstanding als je die andere sites over door leest, dan kun jij zelf bepalen wat JIJ vindt.

Bipolaire stoornis: het wakker worden van Kundalini

Bipolaire stoornis, voorheen bekend als manisch depressiviteit, treft 2% van de bevolking van de Verenigde Staten. (In Nederland gaat men uit van 1% tot 1½ %)

Twee uit iedere honderd personen, of 20 uit iedere duizend hebben een bipolaire stoornis.

Deze stoornis is dus allesbehalve zeldzaam en lijkt zich op een steeds jongere leeftijd te uiten in het leven van mensen. Men diagnostiseert de stoornis nu vaak in het leven van tieners, terwijl men het voorheen pas ontdekte bij mensen in hun 20-er en 30-er jaren. Dit kan te wijten zijn aan een beter diagnosestelling en een groter bewustzijn van de symptomen en hoe ze het leven van mensen beïnvloeden.

Bipolaire stoornis wordt samen met schizofrenie gezien als één van de belangrijkste geestesziekten. Bij bipolaire stoornis gaat men echter niet uit van verandering in hersenweefsel. Bij bipolaire stoornis kan men de symptomen gemakkelijker bestrijden, zijn er minder complicaties en is er meer mogelijkheid om een productief en bevredigend leven te leiden. Maar wat is bipolaire stoornis?

Zoals de naam aangeeft, komt dit idee van de twee uitersten van een slinger. De term stemmingsschommelingen wordt ook gebruikt om het aan te duiden. Het is echter accurater om het aan te duiden als een energieschommeling. Het gaat namelijk over het stromen van energie; over een blokkade of onbalans in de distributie van biochemische energie (neurotransmitters) in het systeem.

Een duidelijk teken van manie is snel en gestrest praten, toegenomen creativiteit, slapeloosheid, gewichtsverlies en gedragsveranderingen. Wanneer de manie voortschrijdt, wordt de communicatie tussen hersencellen gedesorganiseerd. Het resultaat is een patroon van bewustzijn dat gedesorganiseerd is: de geest uit zich in de vorm van hallucinaties (visueel en auditief) en waandenkbeelden.

De onbewuste geest wordt aangesproken, het oerdenken (archetypen) opent zich. Iemand kan werkelijk psychische informatie ervaren van hogere bewustzijnssferen, maar door de desorganisatie is hij niet in staat deze informatie te verwerken.

Wanneer de energie zich verder opbouwt in de hersenen, kan er wel celbeschadiging ontstaan. De natuurlijke reactie van het lichaam is om de energie omlaag te brengen, zodat evenwicht bewaard wordt. Meestal volgt dan de depressie. Medische interventie is wel belangrijk in verband met dit risico op celbeschadiging wanneer de manie te lang doorwoedt.

Wanneer iemand eenmaal gestabiliseerd is en naar zijn normale niveau van functioneren terugkeert, is hij klaar om zich bezig te gaan houden met het werk dat voor hem ligt: het opwekken van de kundalini-energie(bewustzijn), waar zijn psyche om schreeuwt.

Bipolaire energie: Kundalini en het chakrasysteem

Kundalini-energie en het chakrasysteem maken het voor het individu mogelijk de wereld te ervaren waarin hij zich begeeft. Ons neurologisch systeem (met de fysieke tegenhanger in de vorm van de endocriene klieren, en de astrale tegenhanger in de vorm van het chakrasysteem) is het circuit; Kundalini is de oplader, en ons bewustzijn is het patroon waarin wij de werkelijkheid ervaren. Een andere manier om dit te zeggen zou zijn: de chakra’s zijn de software, de endocriene klieren en de hersencellen de hardware, en Kundalini levert de informatie aan de monitor, ons ego.

Volgens Zachary F. Lansdowne ontstaat het bewustzijn van beleving vanuit de chakra’s en het endocriene systeem op de volgende manier:

[[PASTING TABLES IS NOT SUPPORTED]]

Bij de bipolaire stoornis stimuleert de wakker gemaakte Kundalini-energie de endocriene klieren en de daarmee verbonden chakra’s, terwijl de daarmee verbonden nivo’s van bewustzijn nog niet bereikt zijn. Het resultaat is een zwak ontwikkeld individu, die grote hoogten en laagtes van emotie ervaart, maar met vrijwel geen controle, zich uitend in stemmingsschommelingen.

Iemand kan zijn solar plexus chakra ontwikkeld hebben en een intensieve stimulatie ondervinden van de schildklier, waardoor hij eindeloos zal praten over zijn eigen verworvenheden, gericht op ego-bevrediging en het zichzelf ophemelen. Compassie voor anderen is dan beperkt ontwikkeld. De hypofyse kan gestimuleerd worden, zodat iemand intuïtieve ervaring vanuit het onderbewustzijn ervaart, maar niet vanuit het bovenbewustzijn. Daardoor kan iemand geen intuïtieve wijsheid tot uitdrukking brengen.

Kundalini-energie kan wakker worden als gevolg van ongelukken, trauma, een chemische gevoeligheid of wat voor stress dan ook. Alleen wanneer een individu psychologisch volwassen wordt, door ontwikkelingsblokkades die in de jeugd gevormd zijn op te lossen, kan hij of zij de Kundalini-energie in balans gaan brengen.

Bipolaire stoornis: Het in balans brengen van de fysiologische energie en de psychologie in de bipolaire persoon.

Het belangrijkste doel voor iemand met een bipolaire stoornis is het vinden van balans: de juiste kanalisering van psychische en fysieke energie. Vaak wordt het fysieke deel alleen aangesproken door middel van medicatie die inwerkt op de hersencellen. Maar vergeet niet het endocriene systeem! Een goed functioneren van de endocriene cellen is net zo belangrijk als het functioneren van de hersencellen. Lichaamssystemen zijn wederzijds afhankelijk van elkaar en moeten ook als zodanig benaderd worden.

Fysieke oefening waarbij de hart- en vaten-functies onderhouden worden, houdt het endocriene systeem in balans en is noodzakelijk voor mensen met bipolaire stoornis. Daarbij is een psychotherapeutisch proces nodig om de energieblokkades te verwijderen uit het bewustzijn. Iedereen, onafhankelijk van persoonlijke jeugdervaringen, draagt psychisch trauma met zich mee. Iedereen kent wel ergens een blokkade in zijn chakrasysteem.

Samengevat zijn de volgende ideëen van belang:

Medicatie voor het stabiliseren van de energie in hersencellen, de neurotransmitters

Een psychotherapeutisch proces om trauma’s te verwijderen die iedereen oploopt als gevolg van het leven, en de geest weer helder te krijgen

Fysieke oefening met de nadruk op gezondheid van hart en vaten, om het endocriene systeem (hormonen) in balans te brengen

We kunnen met enige zekerheid voorspellen dat een individu met bipolaire stoornis kan leren luisteren naar de taal van zijn lichaam, en door gezond leven met heldere richtlijnen de noodzaak voor medicatie, die op den duur gezonde organen schaadt, zal kunnen verminderen.

Tips

Wanneer de Kundalini-energie door je lichaam raast en allerlei symptomen veroorzaakt, is het waarschijnlijk het beste niet door te gaan met aktief mediteren. Aktiviteiten die helpen om je in het hier en nu te houden en in contact met de aarde, zijn bijvoorbeeld tuinieren, schoonmaken en opruimen, wandelen etc. Voor mij heeft de benadering van de Vietnamese boeddhistische monnik Thich Nhat Han altijd erg geholpen. Hij geeft het voorbeeld van het volledig in het moment zijn met al je aandacht, zodat afwassen of het pellen van een mandarijn zelfs meditatie kunnen worden, en je kunnen verbinden met wat je aan het doen bent.

Ook kan het aan te bevelen zijn om vegetarisch eten even te laten voor wat het is en juist vlees te gaan eten, omdat dit je energie omlaag brengt.

Echte adviezen zijn verder nauwelijks te geven, omdat ieders proces individueel is en anders kan verlopen. Angst en weerstand tegen het proces maken het erger. Volg wat goed aanvoelt voor jou, blijf rustig ademhalen en vertrouw erop dat het je wijst hoe je verder kunt. En bovenal: hou van jezelf, je bent een waardevol mens!

Bij alles wat we beleven – of het nu gaat om psychosen, depressiviteit, mystieke ervaringen of andere gewaarwordingen – is onze (Kundalini-)energiehuishouding betrokken. Je kunt hierin meer harmonie brengen, jezelf ‘aarden’ (gronden) en alles wat negatief in je werkt loslaten door lichaamsgerichte, genezende, meditatieve oefeningen. Peter Kampschuur werkt hiermee in zijn praktijk als psycholoog en ademtherapeut, vlakbij ’s-Hertogenbosch. Zijn eigen Kundaliniproces kwam in de zeventiger jaren op gang en is na enkele psychosen en mystieke ervaringen in een veel rustiger vaarwater gekomen, met name door het dagelijks aan zichzelf werken met op de band opgenomen oefeningen.

Literatuur

Koendalini en transformatie | Bonnie Greenwell

Het ontwaken van Koendalini is een ervaring waardoor je nooit meer dezelfde zult zijn. Mensen die dit proces doormaken, ondergaan een transformatie op lichamelijk, emotioneel en geestelijk niveau die zo ingrijpend kan zijn dat ze erdoor uit balans raken en in de problemen komen. De omgeving, waardoor dikwijls ook artsen, psychologen, en andere hulpverleners, weet er vaak geen raad mee en interpreteert de oorzaken op onjuiste wijze. Dit boek wil een handleiding zijn bij het Koendalini- proces en wil mensen helpen de ervaringen die ze hebben, te plaatsen en positief te verwerken. De auteur heeft een diepgaand onderzoek verricht naar een groot aantal aspecten van het Koendalini- proces en belicht in haar studie niet alleen de spirituele kant maar ook de psychologische en lichamelijke achtergronden. Zij maakte een grondige literatuurstudie en interviewde tientallen mensen die een Koendalini- ervaring hadden gehad of zich (als deskundige) ermee bezig houden Zo ontstond een zeer informatieve gids die een helder licht werpt op het Koendalini- proces en die ertoe kan bijdragen meer inzicht te krijgen in achtergronden en uitwerkingen ervan.

Kundalini | Denish Dutrieux

Kundalini-energie is een bij de meeste mensen latent aanwezige oerbron van energie. Als deze energie wordt opgewekt, brengt dit vaak een geestelijke transformatie teweeg. Ze kan echter ook op spontaan tot uitbarsting komen. Als dan de `symptomen’ niet goed worden begrepen, kan een authentiek spiritueel proces uitmonden in psychische gestoordheid. Dit boek is geschreven om mensen bewust te maken van wat hun ervaring inhoudt, eerste (zelf)hulp te bieden en te laten zien hoe je verstandig met kundalini om kunt gaan.

Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-Energie | Pierjarsi

De oefeningen in het boek zijn zo geschreven dat je zelf dingen kunt ervaren: in het ontwikkelen van spiritualiteit, het meer bewust worden van jouw spirituele dimensies en het uitnodigen en beleven van piekervaringen. Piekervaringen zijn dan te zien als geschenken op de weg naar het bewust ervaren van je innerlijke bron.

Het Kundalini yoga werkboek | Yogi Bhajan

Bij Kundalini yoga worden de oefeningen dynamisch uitgevoerd. De aandacht wordt gericht op het waarnemen en voelen van eigen lichaamsenergie. De adem staat centraal en wordt bij alle oefeningen en meditaties bewust geleid. Bij deze meditaties nemen mantra”s een belangrijke plaats in. Kundalini yoga werd door Yogi Bhajan vanuit Noord-India naar het Westen gebracht. Yogi Bhajan was meester in Kundalini yoga en Witte Tantra yoga. In 1969 kwam hij naar Amerika om les te geven. Hij behaalde aan de universiteit van San Francisco doctoraten in psychologie en filosofie. Yogi Bhajan is in 2004 overleden.

Spiritualiteit en energie | Peter Kampschuur & Ad van Beckhoven

Gezondheid en spiritualiteit hebben alles te maken met energie. In ons bekken bevindt zich een bron van sterk geconcentreerde kracht, in India ‘Kundalini’ genoemd. Op de juiste wijze circulerend draagt zij bij aan bewust- en heelwording. Maar dezelfde energie kan ook ernstige psychische en lichamelijke ontregelingen teweegbrengen. De achtergrond ligt vaak in een ongeluk(je), zoals een val op het staartbeen. Of in heftige emoties, een psychotrauma of uitputting. Maar ook een onjuiste beoefening van yoga, meditatie of andere vormen van ‘bewustzijnstraining’ kan tot grillige kundalini-problemen leiden. Dit boek bevat 15 persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen, onder wie de auteurs zelf. Over raadselachtige kwalen waarvoor vaak geen organische oorzaak is te vinden, tot en met psychiatrische stoornissen. Maar ook over ‘paranormale’ en spirituele ervaringen waardoor je onnodig van slag kunt raken.

De auteurs geven nuttige hints om je energieproces in harmonie te brengen, gebaseerd op ruime praktijkervaring en kennis van de ‘regelen der kunst’. Bovenal biedt het boek een voor velen nieuw perspectief op spiritualiteit met beide benen op de grond: een heldere visie op energie, genezing en creatieve zelfverwerkelijking.

MYSTERIEUZE OCEAAN GRIDS

TOEVAL - BESTAAT TOEVAL?

Bestaat toeval??

Voor mij niet. ”Het valt je toe”.Voor de meeste mensen bestaat het wel.

Als je het gaat toepassen kom je er steeds meer achter dat het niet bestaat maar dat het je toevalt. En dat het je toevalt doe je eigenlijk met je eigen gedachten.Je stuurt dus het toeval door ervan tevoren bewust of onderbewust eerst over gedacht te hebben.Ieder kent wel het voorbeeld dat hij aan een oude bekennende denk, en daar bij denkt “Die zou ik nog wel eens willen terug zien” of “hoe zou het met die of die zijn”. En ja wel na een tijdje kom je zomaar toevallig die persoon tegen. En dan zegt men ook nog vaak “WAT een toeval ik liep laatst nog aan je te denken en vroeg mij af hoe zou het met je zijn”. 

Dit is dus een van de vele voorbeelden. Als je hier verder over nadenkt, zul je zelf nog wel meer van deze voorbeelden kunnen opnoemen. Als je nu hier in de toekomst op zult gaan letten dan zul je steeds meer ervaren dat het wel erg vaak voorkomt. Het blijkt dat het dan wel erg toevallig is allemaal. Dus je denkt ergens heel sterk aan of je wilt het erg graag, dan gebeurt het ook. Dit kan binnen een paar dagen zijn maar het kan soms ook wat langer duren.Ik zelf maak het nu ik erop let steeds vaker mee, maar misschien is het ook een kwestie van er vertrouwen in hebben, en dat heb ik. Een tijdje geleden kon mijn vriend voor niets hele brede zonneluifels krijgen die ook nog op en motortje gingen wat wil je nog meer?? En toevallig hadden ze ook nog de goede breedte, maar er was een probleempje het stof was niet zo goed meer. Daar moest dus een nieuw stofje op. Maar daar het zulke grote lappen zijn van de hele breedte van het huis liep dat nog al in de Ze zeggen “Wat een toeval zeg, dat……..” Maar geloof me, als je er op gaat letten, en het in je leven gaat meters (lees centjes). Dus ik zeg tegen mijn vriend “we wachten nog wel even” en hij vraagt dus waarom? Ik zei “je weet nooit!” En ja hoor ik ben kleine zelfstandige in de confectie, en na een paar weken krijg ik werk aangeboden van een fabriek die kampeertenten maakt met dus juist de stof die IK nodig had. Maar tegen een veel goedkopere prijs als ik eerst kwijt zou zijn. Leuk hé? Ik had dat dus mooi even mijn gedachten de kosmos in gezonden, en een of andere engel had mijn wens opgevangen en lekker in vervulling laten gaan. Of is dit toch maar toeval?? Ik denk van niet. En als ik het dan over toeval heb, kom ik vanzelf bij de kracht van het “positief denken”. Want deze twee dingen zitten dus heel kort bij elkaar.

Kennen jullie de spreuk gedachten zijn krachten? Want dit is dus een waarheid als een koe. Als je denkt dat iets mis gaat, gaat het ook mis, als je denkt dat iets goed gaat, gaat het ook goed. Je gedachten hebben dus een bepaalde kracht. En daar wil ik nog verder in gaan: Je schept eigenlijk je eigen leven. Je kunt (als je het durft het lef hebt) je eigen leven uitstippelen en dus ook op de positieve manier. In het boek “Een ongewoon gesprek met God” van Neale Donald Walsch staat in dat ALS je het lef hebt als van tevoren God durft te bedanken (dus na het uitspreken van je wens vóór dat hij is uitgekomen) je wens altijd uitkomt. Doordat je er zoveel vertrouwen in hebt dat God hem doet uitkomen, dat God dan zegt “Wie ben ik als ze zoveel vertrouwen in mij hebben en zo’n groot geloof in mij hebben om hem niet uit te laten komen?”. Als je dus op deze manier er naar durft te kijken, en het gaat uit proberen zul je net zoals ik zien dat het gebeurt en er dan ook steeds méér vertrouwen in krijgen, en kun je steeds meer je eigen leven scheppen. Máár dit werkt dus ook hetzelfde naar de negatieve kant. Als je steeds maar denkt dit gaat niet goed, dan gaat het niet goed! Je trek dan vanzelf die negatieve krachten naar je toe. Als je dit dus goed leest en goed begrijpt dan weet je nu dat het een groot stuk je eigen schuld is als het je niet goed gaat. Ik schrijf dit niet om jullie te kwetsen en/of pijn te doen, maar om jullie wakker te schudden. En geloof me ik was vroeger ook zo ongelovig ook ik was zo eigenwijs om dit niet te geloven. Maar nu geloof ik het wel en ik heb het uit geprobeerd. Je hoeft mij niet te geloven, maar wat belet je om het uit te proberen? Het werkt natuurlijk niet van de een op de andere dag, maar de aanhouder wint, dat beloof ik je. En bovendien alles wat erop aarde aan problemen naar je toe kom is niet voor niets! Alles wat je overkomt, mag en kan je iets van leren. Alles wat je overkomt is daarom ook op je pad gekomen (=karma). Die minder leuke dingen hebben dus wel degelijk een goede reden. Als je dus slim bent en er is weer iets op je pad gekomen dat minder leuk is, vraag je dan aller eerst af “Wat kan ik hiervan leren”. En geloof me, je probleem wordt daardoor al de helft lichter. Omdat je het dan ziet als een stukje leer/groeiproces, en niet zoals vaak meteen denkt “Och arme ik, waarom overkomt mij dit weer?“. Want daar maak je het alleen maar zwaarder mee. Ook is het slim om er alles te halen uit leer/groeiproces wat er in zit. Als je iets goed geleerd hebt komt dát lesje niet meer terug want je zou er toch niet meer in trappen.Positief denken is de vaardigheid om met de negatieve dingen van het leven (die nu eenmaal aanwezig zijn) om te kunnen gaan, er zo naar te kijken of over te denken, dat je, je er goed bij voelt. Het is de kracht om niet meer negatiever te denken dan echt nodig is. Je moet de problemen niet alleen maar negatief of positief zien maar echt op z’n waarde schatten zonder te veel energieverlies door alleen in het negatieve te blijven hangen.Als je,je leven positief wilt veranderen, zul je allerlei nieuwe dingen moeten leren. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want de meeste willen er niet teveel inspanning voor leveren. Dat functioneert natuurlijk niet, je moet er wel in investeren. Dat is niet gemakkelijk maar het is een dankbare taak en beslist de moeite waard. Na een poosje zal het al een stuk makkelijker worden. Aanvaardt verantwoordelijkheid voor jezelf, je doen en laten en je gevoelens. De wereld zal niet veranderen, je moet het echt zelf doen. En dan denk je na een tijdje dat héél de wereld veranderd is maar dat is niet zo, dan ben jij veranderd.

Maak een lijstje op van wat je wilt veranderen, verbeteren of accepteren. Niet alles tegelijk willen veranderen, niet te veel hooi op je vork nemen! Kans op succes is uitsluitend gegarandeerd als je het één voor één oplost. En ook is het veel beter te zeggen wat je wilt of vind in plaats dan dat je met je boosheid alleen blijft rond lopen. Kom voor jezelf op. Bepaalde wensen en of verplichtingen moeten naar je eigen gevoel gedaan kunnen worden. Als je dat op een goede rustige manier doet heeft dat grote kans van slagen. Anderen kunnen je gedachten niet lezen, zodat je het hun zelf moet vertellen. Je bent voor jezelf verantwoordelijk.

Praten over gevoelens. Een relatie kan alleen goed zijn als je niet alleen luistert naar de problemen en gevoelens van een ander, maar ook zelf je gevoelens en gedachten uit. Je openbaart als het ware een stuk van je eigen innerlijk. Praten over gevoelens moet van beide kanten komen wil er sprake zijn van vriendschap. Je zou je anders te kwetsbaar gaan opstellen.

Affirmatie:

Ik neem mijn leven en geluk in eigen handen. Ik weet dat ik het verleden achter mij kan laten en heb besloten een nieuw begin te maken. Ik stel mij open voor de buitenwereld. Ik mag andere mensen graag, en zij vinden mij ook aardig. Ik ben een waardevol persoon en ben trots op mezelf en op wat ik heb bereikt. Vanaf nu neem ik de volle verantwoordelijkheid voor mijn eigen geluk op me. Niets kan mij nu nog tegenhouden. Alles wat ik naar anderen uitstraal komt in overvloedige mate naar mij terug. Ik straal vriendelijkheid en genegenheid uit.

Ik bevind me in het centrum van vrede

De wereld daarbuiten heeft geen vat op mij. Ik sta aan het hoofd van mijn eigen wezen.Ik bewaak mijn eigen innerlijke wereld want daar is het waar ik creëer. Ik doe wat nodig is om mijn eigen innerlijke wereld vredig te houden. Mijn innerlijke vrede is essentieel voor mijn gezondheid en welzijn. Ik keer naar binnen en vind die ruimte waar alles rustig en sereen is. Ik kan haar zien als een vredig, diep en stil meer, omringd met groen gras en met hoge stille bomen. Ik kan haar voelen als witte golvende wolken waar je op kunt liggen en vertroeteld kunt worden. Ik kan haar horen als heerlijke, vloeiende muziek die mijn zintuigen streelt. Hoe ik ook mijn innerlijke ruimte wil ervaren, ik vind vrede. In het midden van die vrede bevind ik mij. Ik vorm de puurheid en de stilte van mijn creatieve proces. In vrede creëer ik. In vrede leef en beweeg ik en ervaar ik het leven. Omdat ik midden in die innerlijke vrede blijf staan, vind ik vrede in de wereld buiten mij. En hoewel anderen misschien in chaos en ruzie leven, heeft dat geen vat op mij want ik verklaar mijzelf de vrede. En ook al is er waanzin overal om mij heen, ik ben kalm, rustig en tevreden. Het Universum kenmerkt zich door grote ordelijkheid en vredigheid en ik weerspiegel dit in ieder moment van mijn leven. Ik kies ervoor tevredenheid uit te drukken, want ikzelf ben vrede. En zo is het.

Als het leven je een situatie voorschotelt, die je niet aankunt, doe dan geen poging het op te lossen. Doe het in Gods bus.Alle situaties zullen opgelost worden,maar in ZIJN tijd,niet de jouwe.

Blijf er niet over piekeren. Focus je in plaats daarvan, op de prachtige dingen die nu in je leven aanwezig zijn.

Louise Hay

MARLICE VAN DER MERWE

SPELEND MET DIEREN ZONDER ANGST - SCHITTERENDE BEELDEN

BOOSHEID - HET ONTLADEN VAN ENERGIE

Door ieder lichaam stroomt energie. Deze energie verandert onder invloed van emoties, zoals angst, boosheid, blijdschap of verdriet. Misschien merk je dat ook wel bij jezelf, dat bij verschillende emoties, de energie in je lichaam ook anders stroomt. Als je heel erg boos bent, dan voel je die energie echt als een razende door je lichaam stromen, je hebt dan ook heel erg de neiging om die energie te ontladen. Je kan dan je boosheid uiten naar degene op wie je boos bent op dat moment, maar je kan het ook vasthouden. Dat vasthouden, dat is een belangrijk punt. Bij emoties is het namelijk niet zo, dat wanneer je ze niet uit, ze vanzelf verdwijnen. Nee, het is net alsof je die emotie dan opslaat. Stel je je voor dat je een kast bent, met een heleboel laatjes, (chakra’s) en in die laatjes liggen nog bakjes, mappen, noem maar op. Elke keer als je je boosheid niet uit, en je er niets mee doet, sla je die boosheid op in een van die laatjes. Ofwel, je slaat ergens in je lichaam, jouw boosheid met die bepaalde herinnering op. Het bekende “overlopen van de emmer” bevestigt dit ook. Als die druppels steeds vanzelf verdwenen, zou de emmer nooit over kunnen lopen. Oke, mensen slaan hun emoties dus op. De kunst is dan ook, om iets met die emotie te doen. Nu hoor ik je al zeggen “maar ik hou niet van agressie”. Nee, daar houd ik ook niet van. Maar het is ook niet perse nodig om je boosheid naar een persoon direct te uiten. Als je dat niet wil, niet kan of niet durft, kan je besluiten om thuis, die boosheid alsnog te ontladen. Het beste kan je dat zo snel mogelijk doen na een voorval, of wanneer je je het voorval weer herinnert, en de boosheid weer voelt opborrelen. Voor mij werkt het slaan met een kussen het beste. En je mag best weten dat ik daarover altijd heel sceptisch was. Ik vond het maar belachelijk, wie gaat er nou met een kussen rammen? Nou ja, waarom niet? Waarom zou je niet je boosheid op die manier uiten, als het je helpt? En er is niemand die het hoeft te zien, je kan dat gewoon doen wanneer jij dat wil, in een voor jou veilige ruimte en omgeving. Als je er net zo sceptisch over bent als ik, daag ik je uit het eens te proberen. Je zal namelijk zien, dat nadat je je boosheid met het kussen hebt geuit, de energie in je lichaam totaal anders voelt. Vooral als je het regelmatig toepast zal je dat verschil goed gaan merken. De eerste keer echter, kan het zo zijn dat er een hele berg aan boosheid naar boven komt, en zal je het verschil in energie nog niet goed ervaren. Als je bang bent dat je, als je eenmaal begint, niet meer kunt stoppen, raad ik je aan om het eerst samen met je therapeut(e) te oefenen als je die hebt, of anders op zoek te gaan naar een therapie waar je kunt gaan werken aan het uiten van je emoties.

Oke, nog even verder over het uiten van je boosheid op het kussen. Ik zal je uitleggen hoe ik dat zelf doe. Ik neem een kussen, en stel me voor dat dat kussen een bepaalde persoon betreft. Ik zeg gewoon tegen dat kussen, “oke, jij bent nu even die persoon”. Dan ga ik praten tegen dat kussen alsof ik tegen die persoon zelf praat. Je kan dan zeggen “waarom heb je me zo erg pijn gedaan? Ik vind je een egoïst, je denkt alleen aan jezelf” enz. enz. De eerste keer dat ik met deze methode ging oefenen, begon ik met een heel klein tikje op het kussen. Toen het beter ging voelen lukte het me ook om echt te gaan rammen en dat luchtte me behoorlijk op! Voor mij is het een hele veilige manier om mijn boosheid te uiten. Ik doe er niemand kwaad mee en het kussen voelt gelukkig geen pijn. Zelf heb ik ervaren hoe deze ontlading van boosheid, mijn energie totaal veranderde. De opgeslagen boosheid maakte mij namelijk enorm lusteloos, en uiteindelijk zelfs depressief. Ik was ervan overtuigd dat ik geen boosheid voelde, maar ervoer wel een innerlijke gefrustreerdheid. Dat nam nog meer toe naarmate ik lustelozer werd. De eerste keer dat ik die oefening met het kussen deed, had ik ’s ochtends op de bank gezeten, en voor me uit zitten staren, zoals ik zo vaak de dagen doorbracht, in complete lusteloosheid. Ik voelde de boosheid ook niet meer, die had ik inmiddels al netjes in een laatje opgeborgen. Maar zodra ik begon, kwam de boosheid weer terug. Ik heb net zo lang op het kussen geslagen en tegen het kussen gepraat en geschreeuwd, tot al mijn woede weg was, en ik niets meer wist te zeggen waarover ik nog boos was. Ook nam de kracht van mijn slaan tijdens het oefenen steeds meer af. En toen ik klaar was, voelde ik me zo enorm opgelucht, ik voelde de energie weer door mijn lichaam stromen, en was die dag ook niet langer meer lusteloos!

Als je toch beslist niet wilt gaan slaan op het kussen, raad ik je aan om wel het praten uit te proberen. Je hoeft het kussen dan niet te slaan, maar uit je boosheid door te praten en desnoods te schreeuwen. In het begin was ik nogal bang om mijn boosheid te uiten, en schreeuwde ik in het kussen. Dat voelde voor mij toen veiliger. Ook kan je bijvoorbeeld het kussen tegen de bank werpen, of er een duw tegen geven. Je kan ook op andere manieren je boosheid uiten, door een rondje te gaan fietsen en dan keihard te trappen wanneer je tegen de wind in fietst. Maar zelf vind ik dat het praten, het meest helpt je boosheid kwijt te raken. Het is niet alleen voor jezelf belangrijk om je emoties goed te gaan uiten. Ook voor je relaties met anderen is het van groot belang. Als je namelijk niet tussendoor dat emmertje steeds leegmaakt, gaat het overlopen. Het nadeel daarvan is, wanneer je dan eindelijk eens boos bent geworden omdat je alles zo hebt opgespaard, je een heleboel boosheid van langer geleden er ook bij gaat halen, en je boosheid uit proportie raakt. Je gaat namelijk oude koeien uit de sloot halen. Die haal je erbij, omdat je ze nog niet eerder had geuit, maar al die tijd wel dwars waren blijven zitten. Je begrijpt daarom vast wel, dat het beter is om je boosheid niet op te sparen. En eigenlijk, als je je boosheid, irritatie, en frustratie over dingen eerder had geuit, had het waarschijnlijk nooit tot zo’n uitbarsting hoeven komen.

Probeer jezelf dan ook aan te leren, om iedere kleine irritatie naar iemand uit te spreken. Niet in de vorm van “jij irriteert mij”, maar probeer de dialoog met mensen aan te gaan. Je kan aan iemand vragen waarom hij of zij iets doet. Als diegene dan antwoord geeft kan je vragen aan hem of haar dat niet meer te doen omdat het jou irriteert, en kan je ook rustig uitleggen wat het met jou doet, of wat het bij jou oproept. In het begin zal dit heel onwennig voor je voelen, maar je zal merken hoeveel het je oplevert, en voor je het weet is het een nieuwe gewoonte geworden. Ik zal een voorbeeld geven. In mijn relatie viel ik vaak uit tegen mijn man. Ik had mijn kleine irritaties opgespaard en niet naar hem geuit, en uiteindelijk kwam er dan zo’n moment dat het me zo erg irriteerde dat ik ontplofte. Dat kwam mijn relatie niet bepaald ten goede. Als ik dan tegen hem tekeer ging, vond ik dat hij niets voor mij overhad, dat hij egoïstisch was, enz. Terwijl hij zich nergens van bewust was, en niet begreep waarom ik nou zo kwaad was ineens. En waarom had ik nooit eerder er wat van gezegd? En dat ben ik dus gaan doen. Ik ben er wat van gaan zeggen op een moment dat het me irriteerde, maar het nog geen boosheid was. Dan was ik ook in staat om het op een rustige manier te zeggen, en erover te gaan praten, in plaats van ruzie te maken. Ik ging in dialoog.

Wat we namelijk vaak als vanzelfsprekend aannemen, blijkt helemaal niet zo vanzelfsprekend voor die ander te zijn. Verondersteld, niet wij denken altijd van tevoren al te weten wat een ander denkt of zal gaan doen. En heel vaak trekken wij dan toch de verkeerde conclusie. Ik dacht dat mijn partner precies in de gaten had wat hij deed, en wat voor effect dat had op mij. Maar toen ik ging praten met hem, kwam ik erachter, dat hij over bepaalde dingen gewoon heel andere ideeën had, en het dus helemaal niet zo logisch was als ik altijd had aangenomen. Zo kwam ik tot nieuwe inzichten en was daardoor ook in staat om iets in mijn eigen gedrag te veranderen, zodat bepaalde situaties zich niet langer voordeden. Voorheen had ik dat nooit durven doen, ik was bang om een zeurpiet te zijn, als ik steeds maar mijn irritaties zou uiten. Ik had nooit gedacht dat het juist een heel positief effect zou hebben. Door mijn irritaties op tijd te uiten, konden er namelijk een heleboel ruzies voorkomen worden, en daardoor was mijn partner ook veel meer bereid om naar mij te luisteren. Uiteindelijk werd onze relatie steeds beter, want ook je partner merkt natuurlijk een verandering. Voor beiden is het een opluchting wanneer je minder vaak ruzie hebt. Ook in relaties met anderen kun je ditzelfde principe toepassen. Bijvoorbeeld op je werk, of in vriendschappen. Ik heb zelf namelijk ontdekt, dat datgene wat ik logisch vind, voor een ander helemaal niet logisch hoeft te zijn. Door eerder uit te spreken wat ik denk, wat ik vind, en wat ik voel, kan ik dus een heleboel problemen voorkomen. Je voorkomt dan namelijk dat dingen zich gaan opstapelen.

MYSTERIEUS GROEN LICHT BOVEN GRONINGEN

Harry Perton uit Groningen maakt graag foto’s van de natuur. Dinsdag ging hij op pad in de Onlanden, het grensgebied tussen de provincies Groningen en Drenthe.

Bij thuiskomst keek hij even raar op. Op één van zijn foto’s van dreigende luchten is een groen lichtverschijnsel aan de hemel te zien.

“Opeens flitste er iets,” schrijft Perton op zijn weblog. “Ik dacht eerst mijn toestel, maar de flitskap stond niet omhoog. Ook zat er geen druppel op mijn lens. Ik besloot dat het een bliksem moest zijn geweest. Maar thuis zie ik wat vreemds op één van de foto’s die ik aan het eind van het bomenlaantje maakte.”

Was het een UFO, een meteoor of een bijzonder natuurverschijnsel? Zegt u het maar.

DE LEUGEN DIE ONS IS VOORGEHOUDEN NIET MET DIEREN TE KUNNEN SAMENLEVEN

IS DE MENS IN HARMONIE MET DE NATUUR, VOLLEDIG VERBONDEN VANUIT HET HART MET DE DIEREN, PAS DAN ERVAREN WE HET WONDER.

DE MACHT VAN DE ADEM

Adem, het geheim van alle wezen, is het belangrijkste van alles. Of je een krachtig lichaam hebt, heeft er niets mee te maken. Wanneer je in gewicht toeneemt, is het alsof je je jas zwaarder maakt, want je ware wezen is de adem. Als de adem het lichaam verlaat, is het lichaam nutteloos geworden. Het belang van ons wezen ligt in de adem.

Adem is God. Indien het god zich in iets manifesteert, dan is het in de adem. De activiteit van ons fysiek is afhankelijk van de adem. Deze bewaart het ritme van de pols en het hoofd. De innerlijke centra worden in stand gehouden door dit ritme. Als de tik van een klok, zo is de schommeling van de adem. En overeenkomstig dit ritme, is de conditie van het lichaam. Onregelmatigheid van de ademhaling betekent ziekte. In drift is het ritme van de ademhaling veel vlugger dan anders, zo zelfs dat het soms ’t spreken onmogelijk maakt. “Sprakeloos van boosheid,” is spreekwoordelijkheid; zo werkt de ademhaling op het denkvermogen. Ook atletische oefeningen zijn feitelijk niets anders dan oefeningen in de ademhaling. Een lastdrager wordt geen atleet, indien hij zijn adem niet doelbewust gebruikt. Hij spant zich in zonder resultaat.

De leeuw, de luipaard en andere wilde dieren hebben een zeer onregelmatige ademhaling; er is geen ritme in, zij hebben ook een kort leven. De cobra daarentegen windt zich nooit op; zij haalt langzaam adem en trekt haar voedsel , van welke afstand ook, tot zich door zuivere concentratie van de wil. Zij heeft een zeer lang leven.

Ons ademhalen is het effect van de Adem. Inderdaad is het een trilling, rijzend en dalend. Er is trilling in alle dingen, in leven en geboorte, en in alles is ritme. Het is alles activiteit van God. Er zijn verschillende ritmen voor de duur van de dag, het uur, de minuut, de veertig dagen. Er is een samenhang tussen die ritmen en het leven in het heelal, als tussen het licht van zovele kaarsen en lampen.

Woord – Licht – Schepping. De adem is het woord. Ge kunt geen woord uiten zonder de adem. Dus is het woord adem en woord tegelijk. De gewaarwording komt vóór de klank. Als de adem zich niet manifesteerde door de stem, zou hij zich openbaren op een andere wijze, als de afwezige verklanking van gedachte. Waarheen hij gericht wordt, zal hij gaan. Als ge een gedachte niet uitspreekt, zal de adem toch in stilte werken.

De mens denkt, dat men alleen kan horen met zijn oren, zozeer hecht hij aan het fysieke lichaam. Zodra ge overtuigd raakt, dat ge kunt horen zonder oren, zult ge het kunnen zonder dat men tot u spreekt. Ge zult weten dat iemand boos is zonder dat hij spreekt, wijl die persoon het openbaart in al zijn trillingen. De wijze waarop iemand “ja” zegt, zal u doen weten of hij gewillig is of niet. Dit hangt namelijk af van het karakter van de adem op dat moment.

Zij die een materieel leven leiden, openbaren dit, aangezien ook de adem materieel wordt en geluid maakt. Deze is zo dicht geworden, dat hij werkelijk hoorbaar is. Bij verfijnde mensen is de adem licht. Koeien, kamelen en buffels maken gerucht als zij ademen. Hierbij toont zich dadelijk de fijnheid en grofheid van het individu. Zij, die deze soort dingen opmerken, zullen ze begrijpen. De verschillende stemmingen waarin wij verkeren, neiging tot lachen of schreien, zwaarmoedigheid, vervoering, meditatie – alles is het resultaat van de adem. Deze verandert zovele malen wat haar activiteit betreft, gedurende dag en nacht. In die verandering drukt zich een bepaald element uit: aarde, water, vuur, lucht, ether. En iemand voelt zich geneigd te handelen in overeenstemming met het element, dat op dat ogenblik in hem overheersend is.

De verschillende begeerten wortelen in de adem; zelfs het karakter van de mens, zijn “kansen”, alles hangt af van de adem. Wie het mysterie van de adem kent, kan in de ziel lezen. De adem is een schakel tussen God en de mens. De adem wordt gereinigd door gebed. Vuur-aanbidders plaatsen vuur voor zich ten einde hun adem ritmisch te houden.

De wetenschap van de ademhaling wordt slechts overgebracht door het woord van de leraar waar hij iemand waardig keurt haar te leren. Er zijn drie woorden die de trappen van bekwaamheid tekenen: jelal, dit is kracht van de adem; jemal, dit is fijnheid van de adem. Kemal is de volmaaktheid van de adem. De laatste trap vindt zijn hoogtepunt in het verrichten van wonderen. een boek is in dit opzicht een dode lering.

De mens zendt zijn adem voortdurend uit naar ongewenste centra. Het is nodig een levende gids te hebben, en niet te trachten het uit boeken te leren. Dan bereikt men met het leiden van een zuiver en goed leven nog oneindig meer. Laat uw kalmte niet verstoord worden, dan zal het ritme van de ademhaling regelmatig blijven. Het denkvermogen zal in goede staat blijven en het lichaam gezond. Hecht je niet zo aan aardse dingen, maakt jezelf niet tot slaaf van wat dan ook. Wees boven alle begeerten verheven. Volg de wet van zuiverheid, de wet van evenwicht. Wees goed voor anderen, heb goede wensen, goede gedachten. Bewaar het als een hoog ideaal en blijf altijd verlangen dit te bereiken. Door dit alles te volbrengen, zal de adem ook in deze vorm worden vastgelegd.

WERKBOEK: POWER-AFFIRMATIES - GEWELDIG GEREEDSCHAP OM UW LEVEN TE TRANSFORMEREN..!! 

Zijn we als mens in staat ons leven te transformeren?

Kunnen we ons zelfbeeld van sober en negatief, transformeren tot het meest verheven beeld van ons zelf?

Kunnen we ons zelf in 90 dagen van chaos tot orde herscheppen? 

Power-affirmaties zijn positieve programmeringen waarmee u uw gedachten over uzelf, of uw visie over bepaalde dingen in een positiever daglicht kunt stellen. Het is een manier om uw gedachten en daarmee ook uw leven te veranderen. Want geluk is niet afhankelijk van omstandigheden. Daar kiest u zelf voor. Wat u verlangt en gelooft, dat zal zich manifesteren. 

Stel dat u beseft dat u al uw hele leven bewust/onbewust voor negatieve situaties kiest en deze u ook overkomen? 

Klik HIER VOOR MEER INFORMATIE

10 BIZARRE PARINGSRITUELEN VAN DIEREN

GRATIS WERKBOEK: SANJEEVINI - 'WERKEN MET FREQUENTIES' 

Auteur: Poonam Nagpal.

Vertaald door: Klaas vd Ven.

Sinds 1994 bestaat de Sanjeevini-methode, inmiddels ruim door 2 miljoen mensen wereldwijd toegepast, op zowel de mens, dier, natuur en techniek. Stap voor stap wordt u begeleid om op een eenvoudige wijze met de Sanjeevini-methode te kunnen werken. 

In het werkboek staan meer dan 246 verschillende symbolen afgedrukt met de daarbij behorende frequenties:

• 60 symbolen gericht op bepaalde lichaamsdelen of functies.

• 186 symbolen gericht op symptomen en disbalans.

Geschiedenis - Jaar: 1994

Poonam Nagpal, afkomstig uit Delhi-India, is de grondlegger van de Sanjeevini-methode. Ze woonde in Saoedi-Arabië en voerde daar een homeopathische-, natuurgeneeskundige praktijk voor vrouwen en kinderen. Poonam heeft de reguliere geneeskunde bestudeerd en op alternatief gebied vrijwel alle richtingen onderzocht en toegepast. Het bijzondere was dat iedereen kosteloos behandeld werd. Jarenlang heeft Poonam lezingen gegeven over haar manier van werken voor zowel therapeuten als belangstellenden. Zij werkte toen met radionische apparatuur, maar die apparatuur was onbetaalbaar naar Indiase maatstaven, dat het voor de meeste mensen onmogelijk was om de apparatuur aan te schaffen en ermee te werken. Poonam Nagpal heeft toen de Universele Scheppingskracht gevraagd haar een methode te onthullen waarbij mensen op een natuurlijke, eenvoudige en uiterst goedkope wijze kunnen genezen. Stapje voor stapje werd in haar dromen aangereikt hoe zij de radionische apparatuur sterk kon vereenvoudigen, zodat het voor iedereen toepasbaar kon zijn.

GA NAAR HET SANJEEVINI-WERKBOEK

GROEIENDE ZAND SCULPTUREN 

WERKBOEK: POWER-AFFIRMATIES - GEWELDIG GEREEDSCHAP OM UW LEVEN TE TRANSFORMEREN..!! 

Zijn we als mens in staat ons leven te transformeren?

Kunnen we ons zelfbeeld van sober en negatief, transformeren tot het meest verheven beeld van ons zelf?

Kunnen we ons zelf in 90 dagen van chaos tot orde herscheppen? 

Power-affirmaties zijn positieve programmeringen waarmee u uw gedachten over uzelf, of uw visie over bepaalde dingen in een positiever daglicht kunt stellen. Het is een manier om uw gedachten en daarmee ook uw leven te veranderen. Want geluk is niet afhankelijk van omstandigheden. Daar kiest u zelf voor. Wat u verlangt en gelooft, dat zal zich manifesteren. 

Stel dat u beseft dat u al uw hele leven bewust/onbewust voor negatieve situaties kiest en deze u ook overkomen? 

Klik HIER VOOR MEER INFORMATIE

"WORD VRIEND VAN STROOMNIEUWS"

Stroomnieuws is een wekelijkse nieuwsbrief die met veel zorg, Ziel en Hart wordt gemaakt. De opzet van Stroomnieuws is voortgekomen uit de ergernis van al het negatieve dagelijkse nieuws. Het internet, tv, kranten en radio bombarderen ons dagelijks met extreem lage frequenties. U kunt u blijven voeden met al dat negatieve nieuws, alleen hoelang geleden heeft u zich nou eens één week lang goed gevoeld?

Wekelijks werkt Stroomnieuws standaard met positieve berichten en oplossingsgerichte mogelijkheden!

WORD VRIEND VAN STROOMNIEUWS

LEZINGEN, WORKSHOPS & BIJEENKOMSTEN 

Persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling:

ONTVANG EEN MELDING WANNEER STROOMNIEUWS WEER IS VERNIEUWD

Heeft u zich al eerder inschreven,

dan hoeft u zich niet opnieuw in te schrijven.

SCHRIJF U IN VOOR DE STROOMIEUWS-NIEUIWSBRIEF

STROOMNIEUWS FACEBOOK