T R I L L I N G S F R E Q U E N T I E S 4 A L L

MAGISCHE WERELD VAN ZELFHULP, WONDEREN EN OPLOSSINGEN 

S T R O O M N I E U W S 

GECREËERD OM DE MAGIE IN HET LEVEN TE ERVAREN

NIEUWSBRIEF NR. 204

Veel lees, kijk & luisterplezier toegewenst. 

Vriendelijke groet,

Matthijs vd Stroom.

HELP STROOMNIEUWS TE BLIJVEN BESTAAN:

Samen met de Divineboosters een verbinding aangaan en uw diepere Zelf ontmoeten, resulteren in een allesomvattende Respect voor uw aanwezigheid. Door dit inzicht kunnen de reeds verruimende inzichten in het dagelijks leven eindelijk geleefd worden vanuit een samenwerking tussen uw Machtige Ik Ben, Ziel, Hart en Hoofd.  

Ideaal om uw innerlijk Zelf. Rust & Balans weer te herontdekken.!!

Gecreëerd door:

Matthijs vd Stroom.

DE HELENDE KRACHT VAN DE PRAATSTOK OFWEL TALKING STICK - VIDEO

Één van mijn mooiste ontdekkingen de afgelopen 2 jaar vind ik wel de praatstok oftewel de talking stick. In de indiaanse cultuur wordt de praatstok gebruikt door de raadsleden om ‘het heilige standpunt’ te delen. Kort gezegd staat de praatstok voor spreken vanuit je hart, je eigen innerlijke waarheid, echt naar elkaar luisteren en elkaar niet onderbreken.

Ik kom uit een groot gezin en ik kon vroeger nooit echt mijn verhaal afmaken. Vroegtijdig werd je wel geïnterrumpeerd en nam iemand anders het gesprek over. We lieten elkaar dus nooit uitpraten en terugkijkend was er dus veel strijd. Kortom geen hele ontspannen sfeer waar iedereen zonder kleerscheuren zijn zegje kon doen. Nu zal je denken, wat afschuwelijk. Echter was het buiten ons gezin niet anders. Op feestjes ging het er hetzelfde aan toe. De grootste monden hadden het woord en als je je niet cool genoeg gedroeg of je kwetsbaar opstelde dan werd je met een botte grap weggezet.

Gaande weg heb ik er mee om leren gaan door er niet zo zwaar aan te tillen en gewoon mee te lachen. Ik leerde om me aan te passen aan de groep en me niet meer kwetsbaar op te stellen, dat was veilig. Ook in situaties waar mensen elkaar niet met botte grappen wegzetten heb ik gemerkt dat het elkaar laten uitspreken en echt luisteren niet echt de norm is. En ja ik heb dus ook geleerd om de ander vroegtijdig te onderbreken zonder dat hij zijn verhaal kan afmaken, en ik heb nog steeds de neiging om het te doen.

De ommekeer

Toen ik 6 jaar geleden in mijn Yurt ging wonen was dat zo’n symbolische daad dat ik gelijk al mijn andere idealen ook wilde gaan leven. Al was ik me er toen nog niet echt bewust van, was dat dat ook mijzelf uitspreken, mijzelf kwetsbaar opstellen. Al ging dat met horten en stoten, zoiets moet je leren. Toen ik in 2013 workshops Terug naar de Basis ging geven dacht ik, “De praatstok moet er ook in”.

Ik wist er nog weinig van, het was puur intuïtie. ‘S ochtends en ‘s avonds deelden we in een cirkel wat er in ons omging. Niemand interrumpeerde de ander en er werd geen ongevraagd advies gegeven. Wow! Wat een uitwerking had dit op de groep, keer op keer. Op 1 of andere manier was er een groepsband ontstaan en ging alles als vanzelf. De aanzet om naar elkaar te luisteren en elkaar te respecteren bleef de hele dag als een wolk van bewustzijn om ons heen hangen en dit verdiepte zich naarmate de dagen vorderden. Ondanks dat het maar een klein onderdeel was van de workshop, had het toch een grote impact. De praatstok was de verbindende factor die de weekenden keer op keer tot een succes maakte.

Heldere communicatie

Wat ik ook mooi vind van regelmatig delen met de praatstok, en dus ook te delen hoe het met je gaat, is dat miscommunicatie en misverstanden worden voorkomen. In plaats van bijvoorbeeld zelf in te vullen waarom de ander sjagerijnig is of afstandelijk doet hoor je het gewoon van de persoon zelf. En vaak is de reden een andere dan je zelf had ingevuld. De lichaamstaal die we dagelijks ongevraagd naar elkaar uitzenden krijgt op deze manier woorden. Het wordt helder(der), duidelijker. Ook wordt het zachter doordat de reactiviteit eruit wordt gehaald.

Vaak merk ik dat er vooraf, ook bij mij, weerstand is om te delen met de praatstok. Je kwetsbaar opstellen, het achterste van je tong te laten zien, is best eng. Achteraf, als we gedeeld hebben, merk ik vaak het tegenovergestelde. Opluchting dat het toch wel fijn was om dat te delen wat je eerst niet zo belangrijk leek. Dat het fijn is om toch wat dieper te gaan, net iets verder, vanuit je hart te delen wat je eerst niet durfde.

Familie

Na afloop van een familie bijeenkomst zoals een verjaardag weet ik vaak na afloop eigenlijk niet hoe het nu echt met mijn familie gaat. Als er iemand na de vraag ‘Hoe is het met je ?’ begint te vertellen dan wordt dit meestal vroegtijdig onderbroken door een ander en wordt het gesprek niet meer opgepakt of maar half. Er is te weinig focus voor diepte. Toen mijn vader en 2 zussen bij mij op bezoek waren, heb ik de praatstok een keer voorgesteld. Een beetje ongemakkelijk, stelde ik dit voor. Het was nieuw en het werd niet gelijk juichend ontvangen. Ik vertelde dat ik het wilde doen om te delen hoe het met me was, omdat ik daar behoefte aan had. Ik stelde voor dat ik zou beginnen en dat als ik de praatstok zou doorgeven aan de volgende, deze niet verplicht was om iets te zeggen. Hij of zij mocht de praatstok ook gewoon weer doorgeven. Ik had er geen druk op gelegd en ze gingen overstag. Ook legde ik vooraf uit wat de praatstok inhield en wat de regels waren. Het resultaat? Heel bijzonder! Er vloeiden traantjes. Waarom? Goede vraag. Ik denk omdat het gevoel, het hart mocht spreken. Omdat er niet onderbroken werd maar respectvol geluisterd. We gingen meer de diepte in. Heel fijn om dit zo nu en dan met elkaar te doen. Ik voel dat het de onderlinge band versterkt.

Inmiddels weet ik dat keer op keer de Praatstok staat voor meer diepte, verbinding en wederzijds respect. Ik ben er zo enthousiast over dat ik me er nog meer in wil verdiepen en er workshops over wil geven. Wil je meer weten over hoe je de praatstok kunt gebruiken, kijk dan hier.

ZIE DE INDIAANSE PRAATSTOK VIDEO:

ALAN WATTS

2 BELANGRIJKE VIDEO´S

THE BRILLIANT LIGHT

YOU CREATED GOD IN YOUR MIND

BOUW JE EIGEN YURT

KLIK VOOR EEN VERGROTING OP EEN VAN DE FOTO'S:

GRATIS ENERGIEGENERATOR

ZELFGEMAAKTE AIRCONDITIONER 

TIEN TIPS ALS ER NIKS UIT JE VINGERS KOMT 

Soms heb je van die dagen, er komt niks uit je vingers. Dit artikel is ontstaan toen ik zelf zo'n dag had. Je krijgt tien tips wat je kan doen om weer wat uit je vingers te krijgen. Met deze tips ben je in een wip uit je dip.

1. Laat het los

Hou op met 'moeten'. Het lijkt soms alsof iedereen zoveel van je verwacht. Dat alles mis gaat als jij niets doet. Bedenk dat je niet onmisbaar bent. Vaak zijn het niet de anderen waarvan je zoveel moet. Meestal moet je zoveel van jezelf. Je hoeft niet perfect te zijn. Pas je doelen aan, zodat ze haalbaar zijn. Ontspan, ga hardlopen, fietsen of zwemmen of duik de sauna in en laat het maar even. Je zult opknappen en je beter voelen. Accepteren van wat is is de sleutel. Je hoeft je niet schuldig te voelen over het feit dat het even niet lukt. Jezelf niet veroordelen, je niet minder waardig voelen en vooral er niet meer van balen!

2. Ga sporten

Door geregeld te sporten word je minder gestrest, kunnen je geheugenproblemen verminderen, verbetert je stemming en neemt je concentratievermogen toe. Sporten zorgt voor een betere doorbloeding van je brein. Bij sporten komt do­pamine vrij, een stof die doorgaans een gelukkig gevoel geeft. Ook als je je eigenlijk te moe voelt. Probeer een wandeling van tien minuten en kijk eens of je je beter voelt.

3. Doe je belangrijkste taken als eerst

'Slik die kikker!' Doe de essentiële taken uit al je werkzaamheden eerst. Je krijgt zo niet alleen meer gedaan in minder tijd, maar je krijgt ook de juiste dingen gedaan. Dit boek geeft een korte samenvatting van 21 principes die je daarbij kunnen helpen.

4. Duik een sauna in

Tijdens een saunasessie van 10 – 20 minuten stijgt je hartslag met zo’n 50-75%. Omdat je bloed flink gaat stromen en alle aderen opengaan stimuleer je de ontgiftingsorganen zoals de lever en de nieren hun werk te doen. De poriën van de huid gaan door de warmte open en daardoor kan je lichaam via de huid afvalstoffen kwijt. De warmte opent niet alleen je poriën, maar ook je geest waardoor je gemakkelijk gedachten en problemen kunt loslaten. Het is mijn ervaring dat de warmte van de sauna zorgt voor een ontspanning, maar dat het afkoelen zorgt voor een nog intensere ontspanning. Veel mensen zien op tegen het koude dompelbad, maar dit is wel erg belangrijk om de overtollige warmte weer kwijt te kunnen. Meestal is de sauna een rustige ruimte zonder afleiding en prikkels. De saunagang zorgt voor de aanmaak van rustgevende endorfines in de hersenen, waardoor je na afloop een heerlijke rust mee naar huis neemt.

5. Zet een lekker muziekje op en ga dansen

Zet een lekker muziekje op en ga dansen. Tijdens het dansen komt het gelukshormoon endorfine vrij, waardoor je je automatisch beter voelt.

Deze helpen mij

6. Stel jezelf een deadline

Stel jezelf een deadline. Laat andere van je deadline weten en stel jezelf een beloning in het verschiet. Gebruik een deadline om jezelf te motiveren, om kracht en focus te krijgen. Om dat te bereiken wat je wil bereiken. En als je ze gehaald hebt, krijg je de beloning van een gevoel van succes en voldoening.

Ideeën om jezelf te belonen: sporten, een lekker warm bad, een boek lezen, bioscoop, je lievelingsmaaltijd maken, een massage.

7. Zorg voor goede voeding

Begin de dag goed met een optimaal ontbijt. Door anders te gaan eten kan je je energieniveau verbeteren. Hersenscans tonen aan dat het ontbijt overslaan ervoor zorgt dat je later op de dag extra zin hebt in calorierijk voedsel. Dat melden onderzoekers van het Imperial College London op de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Neuroscience.

Voordelen optimaal ontbijten:

 • Blijft je bloedsuikerspiegel in balans
 • Ervaar je dus geen pieken en dalen in energieniveau
 • Heb je de hele dag veel minder last van behoefte aan zoetigheid
 • Zorg je voor een gezonde darmflora en stoelgang
 • Lever je een bijdrage aan gezonde botten en gewrichten
 • Zal je lichaam overschakelen op vetverbranding en verlies je gewicht, vooral rond je middel
 • Krijgen de cellen van je spieren en hersenen energie in plaats van je vetcellen
 • Hou je je hormonen in balans waardoor o.a. je humeur stabieler blijft
 • Voorkom je ongezonde eetbuien later op de dag
 • Hou je dus energie over omdat je jezelf niet op de kop zit

8. Ga op tijd naar bed

Als je niet goed slaapt word je prikkelbaar. Als je weer genoeg slaap krijgt, kom je in een betere stemming. In de hersenen zitten boodschappenstofjes (neurotransmitters) die de slaap reguleren. Een groot deel van deze neurotransmitters bepaalt de gemoedstoestand: daarom zijn mensen die lijden aan slaapgebrek humeurig en kunnen ze last hebben van stemmingswisselingen. Als deze neurotransmitters weer aangevuld worden door lekker te slapen, zal het humeur aanzienlijk verbeteren.

9. Maak een planning de dag van tevoren

Maak een planning. Begin de dag met een takenlijstje. Schrijf hier op wat je die dag moet doen. Het geeft je overzicht en houvast. Je kan ook aan het einde van een werkdag alvast een lijstje voor de volgende dag maken. Dat helpt je 's avonds om je werk los te laten. Als je in je vrije tijd dan nog aan iets denkt, schrijf je dit meteen op.

 10. Niks uit je vingers lijst

David Allen maakt met zijn Getting Things Done systeem gebruik van lijstjes.Eerst volgende actie lijst, projectenlijst, later/misschien, wachten op. Je kan aan deze lijst nog een lijst toevoegen, de niks uit je vingers lijst. Op deze lijst zet je acties die je moet doen als je even niet zo veel energie hebt.

Na een nacht goed slapen was dit artikel zo geschreven.

Heb jij nog meer tips. Laat ze hieronder achter. Alvast heel erg bedankt!

Vind jij dit artikel over Tien tips als er niks uit je vingers komt interessant help dan mee deze te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

ANNE FRANK

Wat geweldig dat niemand ook maar één moment hoeft te wachten met het verbeteren van de wereld.

~ Anne Frank ~

WILLEKEURIG OP MENSEN GAAN ZITTEN

GAAT JOUW GEHEUGEN KAPOT DOOR HANGEN ACHTER DE PC? - VIDEO

We worden luier en dommer. Ons geheugen holt achteruit. Is er nog een weg terug en wat valt er aan te doen? In de onderstaande video stelt Prof. Dr. Erik Scheder de vraag of je geheugen kapot gaat als je te veel achter je computer hangt? Denk je dat er een relatie is tussen bewegen en je geheugen?

In deze blog leg ik je aan de hand van de video van Prof. Dr. Erik Scheder uit dat er er inderdaad een relatie is tussen bewegen en je geheugen.

Wat is de beweegnorm in Nederland?

De beweegnorm in Nederland is een half uur per dag minimaal. Essentieel hierbij is dat je matig intensief beweegt, je moet een beetje gaan zweten.

Vraag aan jou: Heb jij vandaag een half uur matig intensief bewogen? Tof als je dit onderaan deze blog wilt delen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 40 procent dit haalt maar 60 procent niet. Zestig procent van de Nederlanders als je het college van Erik Scheder door trekt wordt dus dommer.

Als je de hele dag op je stoel gezeten hebt, heeft je frontale lop 's-avonds geen zin meer om te gaan sporten. De frontale lop is een deel in je brein voor initiatief. Als je de hele dag hebt gezeten dan is je frontale lop niet vooruit te branden.

Onderzoek naar bewegen en je geheugen

Om dit nader uit leggen geeft Erik Scheder eerst de definitie van inactiviteit in verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Inactiviteit in een verzorgingshuis betekent dat iemand niet meer dan 2 keer per jaar 20 minuten achter elkaar actief is geweest. Wat denk je in de Nederlandse verpleeg- en verzorgingshuizen. Hoeveel procent voldoet hier aan? Ik vind het schrikbarend. 75 % in het verzorgingshuis voldoet hier aan en 90 % in het verplegingshuis.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die nu 80 zijn en vroeger heel erg actief waren veel minder dementie hebben.

Kan je dit nog inhalen?

Wat zegt de literatuur? Het goede nieuws is dat we dit inderdaad nog kunnen inhalen.

Zijn we fysiek gezien wereldwijd actief gebleven of minder gaan bewegen. Recente studies tonen aan dat we luier worden. En ja, we worden dan dus dommer.

De eerste 25 levensjaren zijn super belangrijk. De pre frontale cortex ontwikkelt zich nog tot het 25ste levensjaar.

Wat gebeurt er met het gymnastiek onderwijs?

Men denkt liever een uur minder gym dat kunnen we beter aan taal of rekenen besteden. NEE

In Amerika zijn er heel veel studies dat de prestaties van kinderen enorm omhoog gaan als zij mee doen aan bewegingsprogramma's.

Bij onderzoek zie je dat bewegen een positieve invloed heeft op de frontale cortex. Dus aan alle scholen en bedrijven. Wil je studenten beter laten presteren, zorg dat ze gaan bewegen. Wil je slimme medewerkers, kom in actie.

Ga jij vandaag de beweegnorm halen? Kom NU uit je luie stoel en ga minimaal een half uur matig intensief bewegen!

Nog steeds niet overtuigd?

Waarom is bewegen nog meer goed?

 • Het verlaagt je risico op Alzheimer met 60 procent
 • Je blijft gemakkelijker op het juiste gewicht
 • Je spijsvertering werkt beter
 • Je hart blijft in goede conditie
 • Bewegen heeft een bloeddrukverlagend effect
 • Je slagaders blijven soepel
 • Je reactievermogen wordt beter
 • Je immuunsysteem functioneert beter
 • Lichamelijke training werkt preventief tegen depressies
 • Fysieke training verbetert je geheugen
 • Bij sporten komt do­pamine vrij, een stof die doorgaans een gelukkig gevoel kan geeft
 • Je verdraagt hitte (tijdens vakantie) beter
 • Je ademhaling wordt beter
 • Je voorkomt afname van bot- en spierweefsel
 • Je verminderd de pijn in gewrichten
 • Je verminderd het risico op kanker
 • Je maakt je spieren en botten sterker
 • Je verlaagt de kans diabetes
 • Je verlaagt de kans op herseninfarcten
 • Je kan beter slapen

College van Prof. Dr. Erik Scheder

SIMPELE TIP VOOR MEER GELUK

Een simpele tip voor meer geluk. Uit onderzoek is gebleken dat geluk voor een deel maakbaar is. Zo'n 40 procent om precies te zijn.

Hoe kan je dat nu doen? In deze video deel ik één van de manieren hoe je direct je geluksgevoel kunt verhogen.

Schrijf dus aan een dierbaar persoon waarvoor je hem of haar dankbaar bent. Wat je vervolgens doet is die persoon opbellen en lees voor wat je hebt opgeschreven. Uit onderzoek is gebleken dat dit direct een effect heeft op jouw geluksgevoel.

Heb je de video bekeken dan is het NU tijd voor actie. Pak een pen en papier en schrijf op waar je dankbaar voor bent.

DE BLIJE BANK

Vanuit Bewustzijn en Burgers naar Beweging en nieuwe Bank

Een coöperatieve bank in oprichting

De Blije B is een burgerinitiatief van professionals. Wij introduceren de waardevaste munt URA en zodra wij meer dan 10.000 leden hebben, dan vragen wij een bankvergunning aan. Wij doen niet aan rente en zijn daarmee het eerste duurzame financiële initiatief van Nederland. Rente is parasitair. Het veroorzaakt tekorten en crises, ook onze huidige. In plaats van rente geven wij Financieel, Ecologisch, Emotioneel en Sociaal rendement, op basis van natuurlijke groei. Wij investeren in lokale economieën en duurzame projecten, voor een gezonde en rechtvaardige samenleving. Een bank van, voor en door de mensen, waarbij we weer zelf

ons geld gaan beheren. Voor 25 euro doe je al mee. Voor 100 euro wordt het ook jouw bank.

De Blije B is een burgerinitiatief van professionals, die een duurzame coöperatieve fairtrade spaar- en investeringsbank oprichten. Wij hebben gewerkt bij financiële instellingen en zijn op ons eigen vakgebied experts. Het initiatief is van, voor en door de mensen. Wij zijn zelf de verandering. De Blije B helpt het bewustzijn en de economie positief te groeien en stelt de burger en haar samenleving centraal. Via de Blije Beweging ontstaat een coöperatieve bank, die zich een rechtvaardige samenleving en gezonde economie ten doel stelt. Daarbij gaan wij uit van overvloed in plaats van schaarste.

Video Blije bank:

18000 LUMEN LICHTKANON OP JE FIETS

MUZIEK VOOR DE ZIEL - HERACTIVEER IN GEVOEL WEER UW ZIEL!!

Deze muziekpagina is opgezet met als doel de ziel in gevoel te heractiveren. Veel van de muziek is opgenomen in 432 Hertz, wat voor sommigen mensen een betere luister & gevoelservaring geeft!  

WAAROM U WELLICHT BETER BIJ UW HUIDIGE PARTNER KUNT BLIJVEN

Scheiden of uit elkaar gaan lijkt een logische stap als het vuur gedoofd is. Zeker als het conflict zich lang voortsleept, dan verlangen beiden vooral naar rust. Maar ervaring leert dat u vroeg of laat ook met een nieuwe partner vaak in soortgelijke problemen en strubbelingen belandt. Door relatietherapie gebaseerd op de inzichten van Harville Hendrix en Hedy Schleifer leert u principes toepassen die u helpen de weg naar elkaar terug te vinden. Het vereist een commitment van beiden, maar de beloning is veel voldoening. U zult er beiden door veranderen.

U kunt helaas uw partner niet wezenlijk veranderen. De scherpe kantjes kunnen er vanaf gaan. Eén ding is zeker: hoezeer u uw best ook doet, vroeg of laat zullen uw pijnpunten weer getriggerd worden. Het is dus effectiever om met uw pijn en behoeften in relatie tot uw partner om te gaan, dan uw partner te proberen te veranderen of te dumpen. Een belangrijk instrument hiervoor is de ontmoeting.

Het werkelijk ontmoeten van uw partner

Bij het echt leren kennen van de ander is het belangrijk om te snappen dat er drie verbindingsfactoren zijn die de kwaliteit van elke relatie (zowel zakelijk als privé) bepalen. Ik leerde hiervan het eerst door het onderwijs van Hedy Schleifer, die tot de top in wereld hoort van effectieve relatietherapeuten.

1. De ruimte tussen partners ('the space between')

Dit is als eerste geformuleerd door Martin Buber, een Duitse filosoof en theoloog, die deze ruimte ook 'the sacred space' noemde, de 'heilige ruimte'. Het is het klimaat tussen twee mensen. Dit is waar kinderen op letten en in opgroeien. Zij voelen het haarfijn aan: "Hoe is de sfeer tussen mijn ouders?". Deze ruimte is veilig of onveilig. Warm of koud, gespannen of ontspannen. Daarom moet deze ruimte ons heilig zijn.

Als de ruimte onveilig is, gaan mensen op de karakteristieke wijze van de schildpad en de chimpansee reageren (zie weblogartikel). Als mensen zich niet bewust zijn van de sacred space dan gooien ze er hun afval in. Als de sacred space schoon is dan kun je er in vertoeven zoals je werkelijk bent. Dan hoef je je niet te verschuilen. Om de sacred space schoon te houden moeten beide partners verantwoordelijkheid hiervoor nemen, om hiervoor te zorgen. En dat maakt het tevens ook zo moeilijk: het gebeurt vaak dat een van beide partners niet ziet hoe hij de ruimte onveilig voor de ander maakt. Gelukkig wordt dat meestal tijdens het begeleidingstraject wel duidelijk.

2. De brug ('the bridge')

Er zijn twee personen in een relatie en daarmee twee werelden, met elk hun eigen taal en achtergrond. Je zou kunnen zeggen: twee eilanden met elk hun eigen (liefde)taal. Je moet als partner tweetalig worden. Om de ander werkelijk te leren kennen, zul je de brug over moeten naar de wereld van de ander. Met alleen een paspoort mee. Geen bagage of zelfs handbagage. U moet alles achter u laten: uw (voor)oordelen, weerstanden, analyses, etc. Dat kan alleen als u met nieuwe, zachte en nieuwsgierige ogen in de wereld van de ander komt. Alsof u de ander voor het eerst hoort praten. Alleen op die manier kunnen destructieve communicatiepatronen worden doorbroken, en wordt de sacred space verrijkt.

3. De ontmoeting ('the encounter')

Wanneer u elkaar van hart tot hart ontmoet, verandert er veel. Spanningen ontstaan in relaties altijd omdat mensen geen verbinding en veiligheid meer voelen. Is de veiligheid datgene wat we in de sacred space moeten voelen, de verbinding is wat we ervaren als we samen met onze partner in hun wereld wandelen om te begrijpen wat er achter de woorden schuil gaat:

 • Waar de lading werkelijk vandaan komt.
 • De lading van uw partner waarmee hij of zij in codetaal spreekt, zal ineens beter voor u te snappen zijn.
 • U wordt zich bewuster van de non-verbale kant van uw communicatie.
 • U gaat de emoties leren lezen op het gezicht van de ander.
 • U leert op elkaar af te stemmen qua 'frequentie', het tempo van praten en denken van de ander.
 • U gaat zich daardoor bewust worden van hoe totaal verschillend uw beider werelden zijn.
 • U gaat ineens nieuwe mogelijkheden van verbinding ervaren.

Is een ontmoeting lastig?

Het intrigerende is dat als u in de wereld van de ander bent en elkaar echt ontmoet, het dan niet meer belangrijk is aan welke kant van de brug dat gebeurt: wellicht voor het eerst in jaren is er werkelijke verbinding.

Dit proces kan in het begin lastig zijn. Vanwege alle emotionele barrières is het vaak niet mogelijk om dit in eerste instantie alleen te doen. Ik wil u in dit proces graag begeleiden om voor u de veilige omgeving te bieden om risico te nemen en nieuw gebied te leren verkennen. Ik kan u hulpmiddelen aanreiken die het gemakkelijker zullen maken om dat te kunnen doen. Maak daarom eens met mij een afspraak voor een Relatie Impact Sessie.

Tot slot

Wat kunnen we uit dit alles leren voor onze relaties met mensen om ons heen, in bijzonder onze partner?

 • Ga bij de ander op bezoek in zijn of haar wereld met nieuwsgierige ogen;
 • Ontdek bij de ander waar de lading echt vandaan komt;
 • Ontmoet de ander van hart tot hart;
 • Blijf bij de ander in zijn wereld net zolang totdat hij zich volledig gehoord en gezien voelt, en keer dan de rollen om.

DR. STEVEN GREER PRESENTEERT CONTACT DISCLOSURE

TIJD VOOR DE WAARHEID

HOE ZIT HET NOU WERKELIJK MET UFO'S & ANDERE WEZENS VAN ANDERE STERRENSTELSELS ?

!!!..ERG INTERESSANT..!!!

VERGEET DE HD-FUNCTIE NIET AAN TE ZETTEN:

10 UUR LASTIGGEVALLEN WORDEN ALS VROUW

3 UUR LASTIGGEVALLEN WORDEN ALS MAN

WANDELEND ALS HOMO LASTIGGEVALLEN WORDEN 

WANDELEND ALS TRAVESTIET LASTIGGEVALLEN WORDEN

DE MEESTERS VAN HET VERRE OOSTEN 

de meesters van het verre oosten behoort tot de meest uitzonderlijke en meest inspirerende boeken op geestelijk gebied, die in de twintigste eeuw verschenen.

Het vertelt van de ontmoeting van de schrijver en zijn metgezellen, tijdens een expeditie, aan het eind van de vorige eeuw, met de 'Meesters van het Himalaya-gebergte'. Deze Meesters - of Siddha's - maken de leden van de expeditie deelgenoot van hun bijzondere ervaringen en vermogens (siddhi's), die door buitenstaanders als bovennatuurlijk en onmogelijk beschouwd worden.

Dit boek geeft de ervaringen en waarnemingen weer van de leden van deze expeditie en bevat tevens de lessen van de Meesters, die getuigen van een grote wijsheid en een diep religieus inzicht.

De Meesters nemen aan, dat Boeddha de weg naar het Licht wijst, maar zij stellen duidelijk op de voorgrond, dat Christus het Licht is, of wel een staat van bewustzijn, waarnaar wij allen streven - namelijk het Christus-bewustzijn.

Dit boek levert een belangrijke bijdrage aan de verspreiding van de unieke wijsheid, die de Meesters van het Himalaya-gebergte ons te bieden hebben.

Recensie(s)

Gedurende zijn lange leven (1858-1953) schreef Spalding vijf boeken, in dit boek als vijf delen bijeengebracht. De eerste drie delen beschrijven een mysterieuze reis naar India en Tibet, hij ontmoet dan astrale Meesters van de Grote Witte Broederschap, die hem een esoterisch-theosofische boodschap brengen, namelijk dat de mens het christusbewustzijn in zichzelf moet ontwikkelen. De andere twee delen zijn min of meer leerstellige theoretische beschouwingen over de astrale wereld en de theosofische waarheden. De opvattingen van Spalding komen niet uit een specifieke theosofische beweging, hij heeft een heel eigen, doch wel als esoterisch herkenbare 'occulte' filosofie. Hoewel het boek de indruk wekt dat Spalding al de beschreven avonturen in Tibet hoogstpersoonlijk heeft meegemaakt, is dat onjuist. Zijn reisverslag is eerder een esoterische roman, waarin hij in de vorm van een fictief reisverslag zijn boodschap en opvattingen presenteert. Om die boodschap gaat het. En op zich is het niet onaardig deze boodschap te leren kennen. De nieuwe vertaling is moderner; futuristisch aandoende omslagtekening.

Dr. R. Kranenborg

"WORD VRIEND VAN STROOMNIEUWS"

Stroomnieuws is een wekelijkse nieuwsbrief die met veel zorg, Ziel en Hart wordt gemaakt. De opzet van Stroomnieuws is voortgekomen uit de ergernis van al het negatieve dagelijkse nieuws. Het internet, tv, kranten en radio bombarderen ons dagelijks met extreem lage frequenties. U kunt u blijven voeden met al dat negatieve nieuws, alleen hoelang geleden heeft u zich nou eens één week lang goed gevoeld?

Wekelijks werkt Stroomnieuws standaard met positieve berichten en oplossingsgerichte mogelijkheden!

WORD VRIEND VAN STROOMNIEUWS

LEZINGEN, WORKSHOPS & BIJEENKOMSTEN 

Persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling:

ONTVANG EEN MELDING WANNEER STROOMNIEUWS WEER IS VERNIEUWD

Heeft u zich al eerder inschreven,

dan hoeft u zich niet opnieuw in te schrijven.

SCHRIJF U IN VOOR DE STROOMIEUWS-NIEUIWSBRIEF

STROOMNIEUWS FACEBOOK

PC-TUNING & ONTSTORING

VOOR TRAGE, VERSTOORDE & NIET LUISTERENDE WINDOWS-COMPUTERS

COMPLEET TUNING & ONTSTORINGSPAKKET

WERKT UW WINDOWS-COMPUTER MET DE SNELHEID VAN EEN SLAK?

LAAT UW COMPUTER MIDDELS HET COMPLETE PC-TUNING & ONTSTORINGSPAKKET VOOR € 15.00 PER UUR OPTIMALISEREN

WILLEM DE RIDDER - BOEK & VIDEO - ONDERNEMEND GELUK

Willem de Ridder: radiomaker, verhalen verteller, 'spycholoog', kunstenaar en alleskunner, die vooral zijn hart volgt. Legt in dit korte filmpje uit wat voor hem geluk betekent en hoe de buitenwereld het prille, onbedorven geluksgevoel van een kind overschaduwd en uiteindelijk domineert met dat wat 'hoort'.

Willem is één van de vijftig 'geluksexperts' die aan ons boek en DVD 'Ondernemend Geluk' hebben meegewerkt.

Ondernemend Geluk laat 48 wetenschappers, ondernemers, kunstenaars, sporters, politici en vele anderen aan het woord over het belang van geluk in je leven en in je werk. De portretten, verhalen en interviews tonen vreugde, kwetsbaarheid, zelfbewustzijn, uniekheid, schoonheid, echtheid, speelsheid, ondernemerschap en lef. Deze schatkamer vol wijsheid en inspiratie herinnert ons eraan dat we zuinig mogen zijn op onszelf en elkaar. Het vraagt om na te denken over wat geluk betekent en wat jou gelukkig maakt...

Bovendien worden we ons, door het lezen van deze verhalen, extra bewust van de enorme uitdaging waar we met z'n allen voor staan. De uitdaging om onze individuele talenten te ontplooien en zo samen een duurzame bijdrage te leveren aan het behoud van deze prachtige en wonderbaarlijke planeet.

Ondernemend Geluk is geschreven om wakker te schudden, om 101% jezelf te zijn en je bewust te worden van de keuzes die je maakt. Keuzes die gaan over wie we zijn en waar we voor staan.

Herman van Veen zegt: 'Geluk is logisch'. Voor Tex Gunnining is 'Geluk de motor van duurzame verandering'. Patty Harpenau vindt: 'Geluk een reis in plaats van een bestemming' en Paul de Blot vaagt zich af: 'Is er wel zoiets als geluk'?

Charles Groenhuijsen zegt over dit boek: "Later is al begonnen. Lees dit Boek als je dit geen sombere bedreiging vindt, maar een opgewekte uitdaging!" En Yolanda Eijgensteijn geeft aan: "Dit boek gaat over hart werken hart leven en hart zijn!" Patrick van Hees (auteur de geluksprofessor) zegt over het boek: "Schatkamer vol wijshied en inspiratie!"

VIDEO IMPRESSIE - ONDERNEMEND GELUK  

SCHITTEREND INTERVIEW MET WILLEM DE RIDDER

OSHO

DE OUDSTE MAN TER WERELD

LATER ALS WE DOOD ZIJN

‘Later als we dood zijn, dan zullen we het misschien begrijpen,’ zeg ik wel eens, als ik met vrienden in gesprek ben over het hoe en waarom van het leven. En meteen daarachteraan zeg ik dan: ‘en misschien dan nog niet eens.’

En zo is het ook. Ik heb de laatste jaren al heel veel meegemaakt, waardoor ik er niet onderuit kan dat we uit veel meer dan alleen een lichaam bestaan. Ik voel hoe er meerdere lagen zijn in de energie waarmee gecommuniceerd kan worden, anders dan via spraak. Met levende mensen aan de andere kant van de wereld (Laatst stemde ik af op mensen op Curaçao! En wist je dat andere Luisterkindwerkers al afstemmingen deden in 23 landen in en buiten Europa?), maar ook met overleden mensen aan de andere kant van de ‘sluier’. Sinds een tijdje heb ik ook gesprekken met zielen die graag opnieuw geboren willen worden.

Dat er veel is wat wij nog niet weten, staat voor mij dus vast. Ik zeg ook niet dat ik alles weet… en dat is maar goed ook. Ik voel namelijk dat mijn zoektocht deel uitmaakt van mijn levensopdracht. Doordat ik op zoek ga, leer ik en inspireer ik (hopelijk) ook anderen.

Dat het leven niet altijd halleluja leuk is, is voor mij ook wel duidelijk. Soms vertoef ik liever in een zweverig gebied ergens ver van de aarde, omdat het daar licht en liefdevol voelt. Maar tegelijkertijd houd ik ook heel erg van de aardse werkelijkheid. Een lichaam hebben brengt ook veel voordelen met zich mee. Zoals zwanger zijn, bijvoorbeeld. Dat is zonder twijfel echt het mooiste wat ik in dit aardse bestaan heb meegemaakt.

Een tijdje terug verscheen mijn eerste artikel op de site Nieuwetijdskind.com. Het ging over het hebben van een kinderwens. Er waren best wat reacties op het stuk. Ook reacties waarin vragen gesteld werden over het hoe en waarom van de dingen. Waarom lukt het soms echt niet om zwanger te worden terwijl er zoveel zielen zijn die naar de aarde willen komen? En wat dan als je wel een kinderwens hebt maar geen partner?

Het is moeilijk zo antwoord te geven op die vragen. Het antwoord komt pas als je diep gaat afstemmen op iemand en iemands onderbewuste aan het woord laat. Alleen dan krijg je de antwoorden… maar dan ook alleen de antwoorden voor dat moment. Want het leven staat niet vast, ieder mens heeft een vrije wil. En eigen keuzes te maken.

Ik heb dus geen pasklare antwoorden. Wat ik wel kan doen, is afstemmen op mensen en hen vragen om een zo duidelijk mogelijke uitleg. En ik kan vertellen over mezelf. In de hoop dat het anderen inspireert, troost biedt, rust brengt. Ik geloof namelijk dat dingen niet voor niks gebeuren. Dat we bepaalde dingen meemaken omdat we er iets van mogen leren. Omdat we bepaalde ervaringen nodig hebben, voor later.

Anderhalf jaar terug was ik zwanger. Het voelde niet goed, ik had al de hele week last van mijn buik. Op vrijdag werd het steeds erger. Ik kon alleen nog maar over de bank hangen, en weer terug, dubbelgeklapt op de grond. De dag erna had ik een uitje met mijn zus en moeder, omdat ik twee weken later zou gaan trouwen. Eerst dacht ik nog: ik zeg het af. Maar als ik iets wil, dan wil ik het en huilend zat ik dus in de auto. Met iedere bocht en drempel die ik nam, verging ik van de pijn. In de stoel bij de schoonheidsspecialiste zakte het wat. ’s Middags werd het weer erger. ’s Avonds bad ik dat de pijn over zou gaan. Ik zei hardop tegen mijn buik: kom er maar uit, kom maar, ik voel dat het niet goed is.

Een druppel bloed kwam er, niet meer dan dat.

Die zondag was de eerste opleidingsdag van de Luisterkindopleiding. Samen met een vriendin reed ik naar Hilversum. En het gekke was: geen centje pijn. Ik ben er zelf heen gereden, heb de hele dag gezellig mee gedaan. Afstemmingen gemaakt. Inspirerende gesprekken gevoerd. ’s Avonds volop kletsend terug naar huis gereden. Ik dacht dat mijn pijn van de dag ervoor misschien toch iets anders was geweest…

Maar ’s nachts kwam het weer terug. Het werd zo heftig dat ik de verloskundige heb gebeld. Die maakte een afspraak voor een echo. Ik voelde dat ik daar niet op kon wachten, en een uur later zat ik bij de huisarts. Die stuurde me rechtstreeks door naar de Eerste Hulp. Daar viel ik flauw van de pijn. Ze maakten een echo en vertelden me het slechte nieuws: ik had een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Het vruchtje was op mijn eileider blijven hangen en daardoor was die gescheurd. Waardoor ik nu een buik vol bloed en heel veel pijn had. Ik moest onder het mes en wel NU, meteen.

Ik heb een hele tijd geworsteld met het waarom van mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap, nu zo’n anderhalf jaar geleden. Ik wilde zo graag, het kindje was zo welkom… maar waarom kwam hij dan niet en waarom moesten we zo’n pijn lijden?

In het ziekenhuis, een dag na de operatie lag ik in bed met mijn schriftje op schoot, voor me uit te staren. Ik wilde niets anders dan zwanger zijn en vroeg in mijn hoofd: waarom, waarom? De tranen liepen over mijn wangen. Ik voelde mijn hand over het papier glijden en ik zag via intuïtief schrift de letters verschijnen:

‘Lieve mama, ik kom echt. Maar dit was de afspraak. Wil je niet meer werken aan je redactiewerk maar gaan doen wat je echt wilt?’

De tranen stoomden over mijn wangen. Ik wist het. Ik mocht niet half, maar écht gaan voor wat ik graag doe: schrijven aan kinderboeken en mijn Luisterkindwerk. Het was niet voor niks dat ik de dag ervoor nergens last van had gehad… Er was iets in de energie geweest dat me die dag had geholpen…

Een paar weken later zegde ik mijn redactiewerk op. Nou ja, half. Ik durfde er nog niet volledig voor te gaan. Die stap durfde ik pas driekwart jaar later te zetten. En vervolgens duurde het nog drie maanden voor ik écht los was van alles.

Ik zeg niet dat iedereen zijn werk zomaar op moet zeggen… in tegendeel. Ik zeg alleen dat het voor mij blijkbaar de bedoeling was dat ik andere dingen ging doen dan wat ik op dat moment deed. En hoe heftig ook, zo’n gebeurtenis als de buitenbaarmoederlijke zwangerschap en de operatie en het verliezen van een kindje, al is het nog zo klein… en ook het verliezen van een deel uit mijn lichaam… zette me wel weer even met beide benen op de grond. Het deed me beseffen wat nou écht belangrijk is. Wat ik nou echt wil.

Waarom de dingen zijn zoals ze zijn… die vraag is dus moeilijk te beantwoorden. Soms weten we het antwoord pas later. Even later, of veel later. Misschien weten we het pas, later als we dood zijn. En misschien dan nog niet eens. Maar tot die tijd kunnen we voelen, afstemmen, luisteren en vragen. En onszelf zijn. Op wat voor manier dan ook.

Marieke van Riel is schrijver en Luisterkindwerker.

HET MAKEN VAN EEN 3D "BUTTERFLY" GRAAN SNIJPLANK

EXTREME HD-VIDEO'S - 2160P 4K

2 FANTASTISCHE VIDEO-VOORBEELDEN

KLIK OP RECHTER ONDERSTAANDE TANDWIELTJE EN ZET DE VIDEO OP 2160P:

WERKBOEK: POWER-AFFIRMATIES - GEWELDIG GEREEDSCHAP OM UW LEVEN TE TRANSFORMEREN..!! 

Zijn we als mens in staat ons leven te transformeren?

Kunnen we ons zelfbeeld van sober en negatief, transformeren tot het meest verheven beeld van ons zelf?

Kunnen we ons zelf in 90 dagen van chaos tot orde herscheppen? 

Power-affirmaties zijn positieve programmeringen waarmee u uw gedachten over uzelf, of uw visie over bepaalde dingen in een positiever daglicht kunt stellen. Het is een manier om uw gedachten en daarmee ook uw leven te veranderen. Want geluk is niet afhankelijk van omstandigheden. Daar kiest u zelf voor. Wat u verlangt en gelooft, dat zal zich manifesteren. 

Stel dat u beseft dat u al uw hele leven bewust/onbewust voor negatieve situaties kiest en deze u ook overkomen? 

Klik HIER VOOR MEER INFORMATIE

BROODBUIK - HOE WE ALLEMAAL ZO DIK WORDEN

In Amerika is recent het boek WheatBelly verschenen, geschreven door William Davis. Dit is een Amerikaans preventiecardioloog. Blijkbaar is dat daar een vak apart daar. In ieder geval heeft hij veel ervaring met het voorkómen van hart- en vaatziekten.

Hij is zich door de jaren heen gaan afvragen waarom zoveel mensen tegenwoordig overgewicht hebben. Door zijn ervaringen en de ervaringen van zijn sportieve vrouw, die veel met voeding bezig was, is hij tot de conclusie gekomen dat de huidige tarwe aan de basis daarvan ligt. In zijn praktijk heeft hij telkens weer kunnen ervaren dat als zijn patiënten tarwe uit het dieet halen ze afvallen, gezonder en fitter worden.

Hij is begonnen met mensen adviseren tarwe uit hun dieet te halen en bereikte spectaculaire resultaten. Vervolgens heeft hij dat doorgetrokken naar koolhydraat-arm eten en toen bleken de resultaten nóg beter. Hij is gaan zoeken naar de oorzaak en beschrijft die in zijn boek.

Veredeling van tarwe

Als eerste beschrijft hij de ontwikkeling die tarwe heeft doorgemaakt door de eeuwen heen. Van klein gras-gewas tot een korrel waar brood van gemaakt kon worden. Maar sinds de 2e wereldoorlog is de samenstelling van de tarwekorrel echt drastisch veranderd. Door de intensivering van de landbouw moest eerst de opbrengst omhoog: meer tarwe per m2 en een grotere korrel per halm. De halm viel om doordat de stengel te dun was om de korrels te dragen (topzwaar) en toen is de korte-halmtarwe ontwikkeld.

Vervolgens wilden de brood-fabrieken, die het werk van de bakker binnen korte tijd gingen overnemen, graag de tarwe met meer gluten hebben, omdat het de gluten zijn die ervoor zorgen dat brood kan rijzen.

Al deze veredelingstechnieken (géén genetische manipulatie maar wel verandering van het genetische materiaal) zorgden voor een andere samenstelling van de tarwekorrel. Meer gluten, verandering van de eiwit-samenstelling, verandering van de koolhydraat-verhoudingen.

Gluten gevoeligheid

Coeliakie is een ziekte van mensen die gluten (met name de alfa-gliadine, een van de gluten-eiwitten) niet kunnen verdragen. Dit is niet een strakke grens: bij zoveel gluten ben je wél gevoelig en bij zoveel niet. Het is een schaal waarin meer mensen gluten niet kunnen verdragen naarmate er meer gluten in de voeding zit. Dus: hoe meer gluten in de voeding, hoe meer mensen daar gevoelig op reageren. Het aantal coeliakie-gevallen is ook enorm gestegen sinds de 70-er jaren.

Gluten-draden in pizza-deeg

Eiwit gevoeligheid

Sommige mensen reageren gevoelig op de eiwitten van tarwe. Nu blijkt dat juist de irriterende eiwitten (zoals thioredoxine, omega-gliadinen en gluteninen) door de veredeling meer in de korrel zitten. Dit veroorzaakt telkens als je tarwe eet een negatieve reactie in je lichaam. Uiteindelijk kunnen er op verschillende plaatsen in je lichaam ontstekingen ontstaan. Als eerste op de plekken die bij jou gevoelig zijn. Voor de één zijn dat de gewrichten, voor de ander is 't de huid en de derde heeft last van z'n luchtwegen.

Koolhydraten en Glycemische Index.

Ook in de samenstelling van de koolhydraten is met name de hoeveelheid amylopectine-A gestegen door de veredeling. Dit is een koolhydraat dat de twijfelachtige eer heeft om je bloedsuiker vrij snel te laten stijgen, met direct daarop als reactie van het lichaam een insuline-piek. Hoe het precies komt weten we nog niet, maar er is een verband tussen het heel vaak voorkomen van een snelle suikerspiegel-stijging en het ontwikkelen van buikvet, ofwel het slechte vet dat je ingewanden gaat irriteren in hun werk.

Verslavend

Dhr Davis heeft gemerkt dat sommige van zijn patienten een op verslaving gelijkende reactie hadden op tarwe: ontwenningsverschijnselen als ze ermee stoppen, het heel erg missen in het begin en ook het compleet doorslaan als ze dan toch dat éne gebakje nemen. Hij verklaart dat door te vermelden dat tarwe op de verslavingsgevoelige receptoren in je hersenen gaat zitten. Hier is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. Dit is echt een zwakke plek in z'n boek. Zijn waarneming echter trek ik niet in twijfel. Ik geloof dat er mensen zijn die zeer gehecht zijn aan tarwe en de producten die ervan gemaakt worden.

Verzurend

In het huidige westerse dieet zijn er veel producten die in het lichaam het bloed zuur maken. Ons lichaam is heel gevoelig en kan een te grote schommeling in zuurgraad niet hebben. Dus als de pH dreigt te dalen dan zijn alle hens aan dek om de pH weer omhoog te brengen. Dit gaat me de calcium-zouten uit ons bot. Ziehier één van de grootste oorzaken van osteoporose. Naast (rood) vlees, melk, alcohol, suiker en koffie noemt dhr Davis ook tarwe als grote verzuurder van ons lichaam. Ook hier heeft hij niet veel bewijs voor.

Kritiek

Niet alles wat dhr Davis zegt is goed en wetenschappelijk onderbouwd. Zijn boek ontvangt dan ook de nodige kritieken, vooral uit de wetenschappelijke hoek. Die kritiek klopt ook wel. Zoals met al het wetenschappelijke onderzoek selecteert hij natuurlijk de onderzoeken die zijn beweringen staven.

Dit doen alle mensen die boeken schrijven met wetenschappelijke referenties, ook de Voedselzandloper van Chris Verburgh.

Daarnaast is het boek nogal gekleurd geschreven. Tarwe is echt zo ongeveer het allerslechtste wat je kunt eten. Maar als 't je lukt daar doorheen te lezen blijft de ruime ervaring die deze cardioloog heeft met het elimineren van tarwe uit het dieet staan. Dat noem je empirisch bewijs: bewijs door ervaring. En die is eigenlijk het sterkst.

Zijn zoektocht naar de oorzaak is interessant maar te betwisten (en dat doen ze ook ruimschoots in wetenschapsland). Maar zijn ervaringen zijn onbetwist.

Mijn conclusie: er is meer aan de hand met tarwe dan we momenteel weten. Het is waarschijnlijk voor veel mensen goed om de tarwe uit hun menu te schrappen. En het is heel zeker goed voor iedereen om tarwe te gaan minderen in het dieet en wat gevarieerder te gaan eten.

Als je even kijkt naar een gemiddelde dag waar je 's ochtends brood eet (heel gezond volkorenbrood), bij de koffie maar 1 koekje, met de lunch 3 volkoren boterhammen, bij de thee een plakje cake van je collega die jarig is, en 's avonds een heerlijke pasta-schotel eet heb je de hele dag door tarwe gegeten. Hoezo gevarieerd?

KOOP HET BOEK BROODBUIK

DE MEEST ONBRUIKBARE BOX

GRATIS WERKBOEK: SANJEEVINI - 'WERKEN MET FREQUENTIES' 

Auteur: Poonam Nagpal.

Vertaald door: Klaas vd Ven.

Sinds 1994 bestaat de Sanjeevini-methode, inmiddels ruim door 2 miljoen mensen wereldwijd toegepast, op zowel de mens, dier, natuur en techniek. Stap voor stap wordt u begeleid om op een eenvoudige wijze met de Sanjeevini-methode te kunnen werken. 

In het werkboek staan meer dan 246 verschillende symbolen afgedrukt met de daarbij behorende frequenties:

• 60 symbolen gericht op bepaalde lichaamsdelen of functies.

• 186 symbolen gericht op symptomen en disbalans.

Geschiedenis - Jaar: 1994

Poonam Nagpal, afkomstig uit Delhi-India, is de grondlegger van de Sanjeevini-methode. Ze woonde in Saoedi-Arabië en voerde daar een homeopathische-, natuurgeneeskundige praktijk voor vrouwen en kinderen. Poonam heeft de reguliere geneeskunde bestudeerd en op alternatief gebied vrijwel alle richtingen onderzocht en toegepast. Het bijzondere was dat iedereen kosteloos behandeld werd. Jarenlang heeft Poonam lezingen gegeven over haar manier van werken voor zowel therapeuten als belangstellenden. Zij werkte toen met radionische apparatuur, maar die apparatuur was onbetaalbaar naar Indiase maatstaven, dat het voor de meeste mensen onmogelijk was om de apparatuur aan te schaffen en ermee te werken. Poonam Nagpal heeft toen de Universele Scheppingskracht gevraagd haar een methode te onthullen waarbij mensen op een natuurlijke, eenvoudige en uiterst goedkope wijze kunnen genezen. Stapje voor stapje werd in haar dromen aangereikt hoe zij de radionische apparatuur sterk kon vereenvoudigen, zodat het voor iedereen toepasbaar kon zijn.

GA NAAR HET SANJEEVINI-WERKBOEK

HET KWAAD IN DE MENS - WAAROM?

TOMMY COOPER OP DE NEDERLANDSE TV 1982

UITNODIGING INGOLF KRUSENMAN

VITANESS - CENTRUM VOOR GEZONDZIJN & WELBEVINDEN

Visie of visioenen, alles blijkt te kloppen.

In september 2003 was ik aanwezig bij een bijzonder weekend in Drenthe waar ik in de tweede nacht dat ik daar was in een half waak/slaap bewustzijns toestand een visioen kreeg van een gebouw dat in de buurt bij Odoorn en Valte zou worden gebouwt. Bij Emmen voor de gene die niet weten waar dat ligt.

Het was een visoen dat ik heel helder zag en waarbij ik de maten van de hoofdopzet van het gebouw als het ware door kreeg. Ik zag allerlei rand activiteiten rond het centrum zoals eco-biologische tuinen en landbouw, een camping, een saunacomplex en een boerderij plus zaken die daar in de toekomst omheen zouden worden gebouwt maar dat zag ik niet.

In dit gebouw zag ik veel werkzaamheden van mensen, zoals groepswerk, genezingen door mensen die daar werken, maar ook mensen die zich zelf genezen door middel van individuele coaching. Er zal een winkel in komen met producten die helpen bij het genezings proces van mensen en een digitale als ook normale bibliotheek van boeken die alles met gezond worden te maken hebben omhelst. Mensen die samen koken en gemeenschappelijk eten. Verder veel ruimte voor ontspanning doormiddel van goede slaapvertrekken en een sauna/sport complex, dat nog amper uitgewerkt is. Naast en verbonden met deze sauna zag ik een bijzondere waterzuiverings installatie dat meer leek op een tropische tuin met grote waterbakken.

Ze noemen dit een living machine waar ik er eerder één van heb gezien in Schotland.

Vanuit dit gebouw zouden nieuwe vormen van architectonische- en stedebouwkundige ontwerpen komen met vernieuwende ideeën en concepten over de toekomst en hoe we daar als mens meer in harmonie met elkaar en de natuur kunnen leven. De naam die ik die nacht ook hoorde van een werkgroep van ontwerpers en kunstenaars die daar gaat komen is “visual dimensions”.

Het gebouw zelf dient als brugfunctie tussen nu en een veel groter projekt dat daar omheen zou gaan ontstaan. Dit projekt zou anderen weer stimuleren mee te doen in iets groters dan hun eigen wezen ooit voor mogelijk zou houden.

Het gebouw kwam heel logisch op mij over en tijdens het intuitieve teken proces de dagen daarna ontdekte ik de mooie verhoudingen plus de geometrische vormen die eruit te voorschijn kwamen. Veel leek in maatéénheden van 12 te zijn opgebouwt. De maten 12, 24, 36, 48, en 72 komen in allerlij details terug. De basis vorm in de plattegrond bestaande uit 6 cirkels en één in het midden staat voor “het levenszaad” gezien vanuit de geometrie van de schepping. Dit symbol vond ik toepasselijk omdat het ook één van de eerste gebouwen zou kunnen zijn in de schoot van het veel grotere moeder projekt.

Nadat ik alles min of meer in anderhalve week getekend had liet ik het aan iederéén zien en ontdekte dat er een hele wereld voor me open ging.

Een pas overleden vriend van mij die architect was, werkte veel samen met een aannemer die bio-ecologisch bouwt. Van hem had ik sinds die nacht in Drenthe al het gevoel dat hij het moest gaan bouwen. Ik kwam hem “toe-vallig” tegen en vertelde hem dit verhaal. Hij is nu zeer betrokken bij het proces en wil het graag bouwen.

Een week later ontmoete ik de mensen via een vriend van mij van de Stichting Grenzen en Ontmoetingen die een dergelijk gebouw willen bouwen in de zelfde omgeving als in mijn visioen; Het Organisch Gezondheids Centrum. Terwijl ik daar infeite voor dit alles niets te zoeken had, tot dat dit alles gebeurde ben ik nu van plan daar naar toe te verhuizen. Om dit daar te gaan bouwen.

Ik ben nu met hun in zee dit plan werkelijk handen en voeten te geven in de hoop dat zoiets bijzonders werkelijk gebouwt mag gaan worden. Wat mij betreft komt dat gebouw er.

Ingolf Kruseman, Architectonisch vormgever en interieur architect. Sinds 1995 zelfstandig ondernemer in buro ASK te Utrecht.

Bekijk video 1:

Video 2:

Klik hier om een drie generatiehuis te zien

Uitnodiging voor de Bouwpartnerdag van Stichting Vitaness, Succesparken en Hegeman Ecobouw, op 28 mei 2015 bij Hegeman Noord te Stadskanaal.

Stichting Vitaness en Succesparken zijn voornemens om in samenwerking met Hegeman Ecobouw (bouwregie) en beoogd aannemer Hegeman Noord de bouw te realiseren van Vitaness Succespark Schoonloo, Drenthe. Het gaat om het eerste Gezondzijn en Welbevinden Centrum en Park in Nederland, waar de mens, coöperatief samenwerken, preventie en zelfhelend vermogen centraal staan.

Het Centrum en Park worden gerealiseerd op 15 hectare en bestaan uit 9 grote gebouwen voor gezondzijn, wellness, preventie, revitalisatie, educatie, een Welbevinden hotel en 87 eco recreatiewoningen. Alles in een prachtige groene en rustige park omgeving, ook wel healing environment genoemd.

Wij nodigen u als mogelijke bouwpartner uit voor een kennismaking en ontmoeting tijdens een inloopdag op 28 mei. Het gaat ons om partners die met ons samen willen bouwen in de geest van het project. Dat wil zeggen een bouw- en ontwikkelproces waarin we het uitgangspunt van gezondzijn en welbevinden laten doorklinken. We realiseren met elkaar een prachtig gezond en duurzaam project en al doende creëren we met elkaar een kennis- en innovatie platform voor werkelijk toekomstgerichte oplossingen voor gezonde bouw.

We starten eind 2015 met de bouw van de eerste fase, die bestaat uit het Drie Generatie Ervaringshuis en 10 tot 20 eco recreatiewoningen.

Op 28 mei bent u tussen 11u-16u welkom op onze inloopdag in Stadskanaal. In informele sfeer kunnen we met elkaar kennismaken en kunt u vertellen over uw expertise en/of bouwmateriaal. Centraal in het programma is er een uur gereserveerd voor de presentatie van het project en van de partners. Tussen 12.00 en 13.00u zijn er broodjes aanwezig.

Agenda:

11.00u start inloop

13.00-14.00u presentatie project Vitaness Succesparken Schoonloo en partners

16.00u einde

We verzoeken u zich aan te melden voor deelname op 28 mei bij Frans Hegeman via een email aan [email protected] U ontvangt een bevestiging en routebeschrijving naar de lokatie.

Voor meer informatie over het project gaat u naar www.vitaness.nl en een belangrijk artikel.

Met vragen over het bouwproject kunt u ook contact opnemen met Frans Hegeman (bouwregie), [email protected], 06-10954443 en Ingolf Kruseman (architect), [email protected]. 06-11350580.

Voor meer informatie over Succesparken gaat u naar www.succesparken.nl.

Wilt u meer weten over Hegeman Ecobouw dan gaat u naar www.hegeman-ecobouw.nl en voor informatie over Hegeman Noord gaat u naar www.hegemannoord.com.

Graag tot ziens op 28 mei!

Namens Hegeman Ecobouw, Succesparken, Hegeman Noord en het Vitaness Team

"WORD VRIEND VAN STROOMNIEUWS"

Stroomnieuws is een wekelijkse nieuwsbrief die met veel zorg, Ziel en Hart wordt gemaakt. De opzet van Stroomnieuws is voortgekomen uit de ergernis van al het negatieve dagelijkse nieuws. Het internet, tv, kranten en radio bombarderen ons dagelijks met extreem lage frequenties. U kunt u blijven voeden met al dat negatieve nieuws, alleen hoelang geleden heeft u zich nou eens één week lang goed gevoeld?

Wekelijks werkt Stroomnieuws standaard met positieve berichten en oplossingsgerichte mogelijkheden!

WORD VRIEND VAN STROOMNIEUWS

LEZINGEN, WORKSHOPS & BIJEENKOMSTEN 

Persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling:

ONTVANG EEN MELDING WANNEER STROOMNIEUWS WEER IS VERNIEUWD

Heeft u zich al eerder inschreven,

dan hoeft u zich niet opnieuw in te schrijven.

SCHRIJF U IN VOOR DE STROOMIEUWS-NIEUIWSBRIEF

STROOMNIEUWS FACEBOOK